ΠΑΟΚ

Στην επίθεση τα σπουδαία για τον ΠΑΟΚ

Ολιβέιρα, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια από το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Χέρακελς | 21 Ιουλίου 2021
Ολιβέιρα, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια από το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Χέρακελς | 21 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τα γκολ που τρέφουν την αυτοπεποίθηση του Ολιβέιρα, τα καλά στοιχεία που δείχνει ο Κούτσιας, το "γυμνάσιο" του Λουτσέσκου στον Τζόλη αλλά και το ρόλο του Ρουμάνου στην "υπόθεση - Τζιοβίνκο"

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να δείχνει βελτίωση και το έκανε και στο 3ο του φιλικό στην Ολλανδία με αντίπαλο την Χέρακλες, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να σκοράρει τα δύο γκολ του Δικεφάλου και να φτάνει στα τρία με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Όσο και αν τα παιχνίδια έχουν άλλο χαρακτήρα, ένας επιθετικός τρέφει την αυτοπεποίθηση του με τα γκολ που πετυχαίνει και ο Πορτογάλος δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Πολύ περισσότερο όταν σκοράρει με τόσο εντυπωσιακό τρόπο όπως έκανε στο δεύτερο γκολ που πέτυχε, κατεβάζοντας την μπάλα με το στήθος στην μακρινή πάσα του Βιεϊρίνια και εκτελώντας εντυπωσιακά με το αριστερό.

Όπως τρέφει την αυτοπεποίθηση του Λουτσέσκου η γρήγορη μετάβαση του ΠΑΟΚ από την άμυνα στην επίθεση στην φάση του γκολ που άνοιξε το σκορ. Με τον Εσίτι να κλέβει την μπάλα, τον Καγκάβα να ανοίγει το παιχνίδι της ομάδας του περνώντας την στον Καντουρί που ανέβαινε από τα αριστερά και αυτός να την σεντράρει χαμηλά προς το δεύτερο δοκάρι και τον Ολιβέιρα. Μια γρήγορη ανάπτυξη στην οποία επιμένει ο Ρουμάνος στις προπονήσεις και είδε να εφαρμόζεται από τους παίκτες του στο σημερινό φιλικό.

Στο σημερινό φιλικό φάνηκε να δουλεύει το δίδυμο Βιεϊρίνια - Καντουρί, που επιστρέφει στο γνωστό ρόλο που είχε στον ΠΑΟΚ στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου στην Τούμπα, στην αριστερή πλευρά. Οι δυο τους συνεργάστηκαν καλά και βοήθησαν στην σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο που ο Δικέφαλος ήταν πραγματικά καλός και σε άμυνα και σε επίθεση.

Η καλή ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο όταν και ο Λουτσέσκου άλλαξε όλη την ενδεκάδα και έριξε κατά πολύ το μέσο όσο ηλικίας της. Ακόμη και όταν αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Κρέσπο και ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με δίδυμο στα στόπερ Μιχάι και Λύρατζη, δεν επέτρεψε στην Χέρακλες να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις στην περιοχή του. Και αυτό παρά τα πολλά λάθη που έγιναν στην μεσαία γραμμή.

Έδειξε τα στοιχεία του ο Κούτσιας

Από αυτούς που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο ξεχώρισε ο Κούτσιας που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης -με τον Σβιντέρσκι να μένει εκτός λόγω ενοχλήσεων- που μπορεί να μην σκόραρε αλλά έδειξε κάποια από τα στοιχεία που τον έχουν κάνει να ξεχωρίζει, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο δυναμισμός του, η ενέργεια του, τα καλά πατήματά του αναγκάζουν τους αντίπαλους αμυντικούς να τον αισθάνονται και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει.

Το "γυμνάσιο" στον Τζόλη

Δεν μπορεί πάντως να μην σταθεί κανείς στο γεγονός ότι ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε τον Χρήστο Τζόλη μόλις για μερικά λεπτά στο σημερινό φιλικό και μάλιστα σε θέση φορ αντί του Κούτσια. "Δοκιμασία" σίγουρα για το νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ που θα πρέπει να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, να φαίνεται πως δεν είναι τις πρώτες επιλογές του προπονητή του, μετά από την χρονιά που έκανε πέρυσι.

Και μέσα από αυτήν θα φανεί πόσο είναι έτοιμος, όχι τόσο αγωνιστικά, όσο πνευματικά να πείσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το σίγουρο είναι ότι ο Ρουμάνος τον υπολογίζει ως ολοκληρωμένο και όχι απλά ως έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Όμως όπως ισχύει για οποιονδήποτε άλλον για να παίζει θα πρέπει να είναι σαφώς καλύτερος από αυτούς που συναγωνίζεται για μια θέση στην ενδεκάδα και σωματικά και σε επίπεδο νοοτροπίας.

Δεν είναι απίθανο του Τζιοβίνκο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις, που έκανε μετά το φιλικό είπε τα καλύτερα για τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, αλλά δεν θέλει να σχολιάσει το ενδιαφέρον για τον Στην περίπτωση του ο ΠΑΟΚ επενδύει στη σχέση που έχει αναπτύξει με τον Ιταλό επιθετικό ο προπονητής του. Ο ΠΑΟΚ με την παρότρυνση του Ρουμάνου τεχνικού "δουλεύει" την υπόθεση αυτή εδώ και μερικές εβδομάδες και προσπαθεί να επωφεληθεί από την συγκυρία.

Ποια είναι τα δεδομένα; Ο Ιταλός θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη με το συμβόλαιο του με την Αλ Χιλάλ να έχει τελικά ισχύ μέχρι το τέλος της σεζόν. Από την στιγμή που ο Τζιοβίνκο θέλει να φύγει, οι Άραβες δεν έχουν και πολλά περιθώρια και θα προσπαθήσουν να γλιτώσουν χρήματα από αυτά που ήταν να πάρει ο Ιταλός.

Το καλό σενάριο είναι ο παίκτης να αποζημιωθεί με ένα μέρος των χρημάτων του συμβολαίου του για την επόμενη σεζόν και να δεχθεί μια προσφορά από τον ΠΑΟΚ σαφώς μικρότερη από τα χρήματα που έπαιρνε στην Αραβία. Και να πεισθεί και από τον Λουτσέσκου ότι είναι προτιμότερο να έρθει στην Ελλάδα παρά να γυρίσει στην πατρίδα του για ομάδες όπως η ΣΠΑΛ και η Βενέτσια που έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο εμπόδιο αυτή την στιγμή είναι οι δεσμεύσεις που έχει με την Αλ Χιλάλ και ο τρόπος με τον οποίο θα απεγκλωβιστεί από το συμβόλαιο του. Αν ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισιοδοξεί πως θα καταφέρει να εντάξει στο δυναμικό του έναν ποδοσφαιριστή που για τον Λουτσέσκου αποτελεί εγγύηση μιας μεγάλης μεταγραφής.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ