ΠΑΟΚ

Πήρε τη νίκη που ήθελε, χρειάζεται χαφ ο ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό για την 20η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις νίκες αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για την απόκτηση ενός ακόμη ανασταλτικού χαφ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο μια νίκη σαν αυτή που πέτυχε επί του Παναιτωλικού με το εμφαντικό 5-0. Με τους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία, μετά από ένα μάλλον αναιμικό πρώτο ημίχρονο να δείχνουν μια πρωτόγνωρη για φέτος αποτελεσματικότητα στο δεύτερο και να επιστρέφουν στις νίκες.

Το τρίποντο μπορεί να μην κλείνει τις πληγές που άνοιξαν στα δυο τελευταία ντέρμπι καθώς η απόσταση από την κορυφή άνοιξε πολύ, ωστόσο εξασφαλίζει στο Δικέφαλο, την ηρεμία που χρειάζεται για να δουλεύει και να βελτιώνεται όπως συνηθίζει να λέει ο προπονητής του. Και να βάλει σιγά σιγά και τους νέους ποδοσφαιριστές που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες.

ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι ο Πάμπλο Γκαρσία θα έδινε ανάσες σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και αυτό έγινε.

Ο Ουρουγουανός κράτησε στον πάγκο Βιεϊρίνια, Καντουρί, Ουάρντα αλλά και τον Κρμέτσικ, χρησιμοποιώντας μετά από καιρό βασικό στην κορυφή της επίθεσης τον Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός που ξεκίνησε στην ενδεκάδα περίπου 20 ημέρες μετά τον αγώνα με τον Βόλο πέτυχε δυο γκολ. Ο Ροντρίγκο που έπαιξε στη θέση του Βιεϊρίνια είχε δυο ασίστ.

Εκτεταμένο rotation ο Γκαρσία έκανε στον άξονα της μεσαίας του γραμμής εκεί όπου υπάρχουν σχεδόν πάντα τα περισσότερα ζητήματα. Κράτησε το βασικό του σχήμα με ένα εξάρι, ένα οκτάρι και έναν παίκτη στο δέκα, χρησιμοποιώντας αυτή την φορά τον Σβαμπ μπροστά από τον Αουγκούστο και τον Μουργκ σε ρόλο επιτελικού. Και οι δύο Αυστριακοί σκόραραν δικαιώνοντας την επιλογή του προπονητή τους.

Ο Γκαρσία επέμεινε σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές όπως ο Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, τον Άντριγια Ζίβκοβιτς που δεν φαίνεται να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εδώ και αρκετά παιχνίδια. Με το Σέρβο να κινείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στον άξονα και να έχει την έμπνευση με την εξαιρετική πάσα του στο Μουργκ που οδήγησε στο πρώτο γκολ του Δικεφάλου.

Γενικά το παιχνίδι πήγε όπως θα ήθελε ο Γκαρσία που άφησε και ένα ανοικτό παράθυρο για την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Που χρειάζεται ενίσχυση;

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ "ΕΞΑΡΙ"… ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ

Ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες έκανε 3 μεταγραφές. Πήρε τον Σίντζι Καγκάβα, που όπως και να το κάνουμε είναι ένας ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι, ανέλαβε το ρίσκο με τον Ραχμάν Μπαμπά που τα τελευταία χρόνια έχει λίγες συμμετοχές – βέβαια φρόντισε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές στη συμφωνία του με την Τσέλσι- και το νεαρό Βλάντιμιρ Μπράντονιτς στον οποίο περισσότερο επενδύει για το μέλλον παρά για το σήμερα. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις θέσεις που έκλεισαν με Κρμέντσικ, Ουάρντα και Λάμπρου καταλαβαίνει κανείς ότι οι επιτελείς του ανέλαβαν ένα μεγάλο στοίχημα στα χαφ και στη θέση του κόφτη.

Εκεί που όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει θέμα, με πρώτο τον Πάμπλο Γκαρσία που παραδέχθηκε δημόσια σε ανύποπτο χρόνο την έλλειψη ταχύτητας στους υπάρχοντες μέσους του ρόστερ. Στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου θα κριθεί αν γίνει κίνηση ή αν όπως όλα δείχνουν ο ΠΑΟΚ θα αρκεστεί στους Αουγκούστο και Τσιγγάρα.

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά αύριο ο ΠΑΟΚ αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο που ίσως να μην φανεί στα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Θα φανεί όμως σίγουρο σε αυτά με τα οποία θα κλείσει η σεζόν με τα playoffs του πρωταθλήματος και φυσικά στους επόμενους γύρους του Κυπέλλου, που είναι και ο τελευταίος μεγάλος στόχος που του έχει απομείνει.

Ένα ρίσκο που μοιάζει να είναι ακόμη μεγαλύτερο κρίνοντας τον Ντόουγκλας Αουγκούστο από τη σημερινή του εμφάνιση… Ο Βραζιλιάνος όπως και στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη έδειξε να μην έχει καθαρό μυαλό. Επιρρεπής στα σκληρά μαρκαρίσματα ανάγκασε το προπονητή του να τον αποσύρει στο ημίχρονο για να μην τον χάσει με κόκκινη κάρτα. Και είναι ερωτηματικό πώς μπορεί να στηρίζεται σε αυτόν αν συνεχίσει να δείχνει μια τέτοια συμπεριφορά.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ