ΠΑΟΚ

Κέρδισε με χαρακτήρα μεγάλης ομάδας

Ο Χρήστος Τζόλης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα
Ο Χρήστος Τζόλης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη ψυχολογίας που πήρε ο ΠΑΟΚ παίζοντας για μια ώρα περίπου με παίκτη λιγότερο και δείχνοντας αντίδραση μετά την σφαλιάρα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε, παίζοντας με δέκα παίκτες για περίπου μια ώρα παιχνιδιού να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, την 5η συνεχόμενη σε αγώνα πρωταθλήματος με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του.

Μια νίκη που όπως εξελίσσονταν τα πράγματα φαινόταν στο ημίχρονο του παιχνιδιού πολύ δύσκολο να έρθει. Ο Δικέφαλος έδειχνε ακίνδυνος για ένα ολόκληρο ημίχρονο όχι μόνο όταν έπαιζε με παίκτη λιγότερο από τον Αστέρα, αλλά και όταν είχε 11 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, θυμίζοντας την ομάδα που ηττήθηκε στην Κύπρο.

Τελικά δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας κατάφερε να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη. Νίκη ψυχολογίας, νίκη αυτοπεποίθησης και μάλιστα μετά από την κατραπακιά, του αποκλεισμού από την Ευρώπη. Και την πήρε δείχνοντας ακόμη και αγωνίζομενος απέναντι σε περισσότερους αντιπάλους, από τους παίκτες που είχε στο γήπεδο, πάθος, διάθεση να επιτεθεί και να βάλει σε πίεση την άμυνα του Αστέρα. Ο ΠΑΟΚ νίκησε γιατί οι ποδοσφαιριστές του, γύρισαν το κουμπί, άρχισαν να διεκδικούν κάθε μπάλα, ακόμη και αυτές που έμοιαζαν χαμένες και χάρη στην ποιότητα που έχουν δύο ποδοσφαιριστές του ο Χρήστος Τζόλης και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Οι δύο του μεσοεπιθετικοί, που ήταν… χαμένοι στο πρώτο ημίχρονο έδειχναν να μην έχουν αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός και οδήγησαν την ομάδα τους σε μια πολύ σημαντική νίκη. Το σύνθημα το έδωσε ο Σέρβος που αρχικά προσπάθησε μόνος του να πάρει το παιχνίδι. Ο Τζόλης σκοράροντας το πρώτο γκολ και κερδίζοντας το πέναλτι για το δεύτερο ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο, ακολουθώντας τον Ζίβκοβιτς που ακόμη βοήθησε ακόμη και ανασταλτικά το Δικέφαλο.

Και όλα αυτά έγιναν χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια διορθωτική κίνηση από τον Πάμπλο Γκαρσία. Οι ίδιοι δέκα που τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτοί που με οδηγούς του Ζίβκοβιτς και Τζόλη οδήγησαν στην νίκη την ομάδα τους.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Η αποβολή του Καντουρί δείχνει ότι ο Μαροκινός δεν έχει καθαρό μυαλό. Έκανε το διπλό λάθος στην Κύπρο που οδήγησε στο πέναλτι και τελικά την ήττα της ομάδας του στον αγώνα με την Ομόνοια και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης αντιδρά αδικαιολόγητα για την εμπειρία στο τράβηγμα του αντιπάλου του και αποβάλλεται αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από το 37΄.

Ο καλός Καντουρί είναι υπερπολύτιμος για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο θα πρέπει να βρει τρόπους να ηρεμήσει γιατί είναι έτσι και αλλιώς κομβικός για το Δικέφαλο.

Το γεγονός ο προπονητής του ΠΑΟΚ έδωσε και πάλι θέση στην ενδεκάδα στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη δείχνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιος είναι ο βασικός του γκολκίπερ. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς που έμεινε στον πάγκο ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι στην Κύπρο αλλά στη συνέχεια έδειξε αντίδραση πραγματοποιώντας κάποιες σημαντικές επεμβάσεις.

Τους δυο τερματοφύλακες τους πηγαίνει "μία-μία" και ίσως από μόνο του το γεγονός αυτό να δικαιολογεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι ο Δικέφαλος έψαξε τρόπους να ενισχυθεί στη θέση "1" άσχετα αν στο τέλος δεν τα κατάφερε και το γκρουπ των γκολκίπερ έμεινε στην ουσία αναλλοίωτο.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Γκαρσία φαίνεται να έχει αποφασίσει την ολική επαναξιολόγηση του ρόστερ που έχει στη διάθεση του και ο ίδιος το έχει χαρακτηρίσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ως ιδιαίτερα ποιοτικό.

Μπορεί να είναι νωρίς να ερμηνευτεί ως μήνυμα η απόφαση του να αφήσει εκτός αποστολής από το παιχνίδι με τον Αστέρα τον Φερνάντο Βαρέλα, που έκανε κακή εμφάνιση με την Ομόνοια, αλλά και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που συνεχίζει εδώ και πολύ καιρό να κινείται στα ρηχά.

Από την άλλη όμως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που κατέχουν τα υψηλότερα σε αποδοχές συμβόλαια που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ. Βλέπετε και οι δύο πρόλαβαν να τα ανανεώσουν πριν την αλλαγή στην οικονομική πολιτική της ασπρόμαυρης ΠΑΕ και λίγο πολύ με τους όρους που και οι δύο επιθυμούσαν.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ουρουγουανός και όλοι στον ΠΑΟΚ δικαιωματικά, περιμένουν πολλά περισσότερα και από τους δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Το πως θα τους διαχειριστεί στα επόμενα παιχνίδια ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι ενδεικτικό και θα δείξει αν τελικά θα είναι αυτοί που θα… κριθούν μετά τον Άντερσον Εσίτι. Και δεν θα είναι μόνοι αυτοί….

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ