ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το πρωτάθλημα δεν χάθηκε στο ντέρμπι αλλά τον περασμένο Νοέμβριο

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που κρατά τον Δικέφαλο στο -9 από τους ερυθρόλευκους και τον αναγκάζει να ψάξει διάκριση στο Κύπελλο και την Ευρώπη.

Για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που είχε αν όχι να μπει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, να μεταφέρει τουλάχιστον περισσότερη πίεση στους ερυθρόλευκους. Δεν τα κατάφερε.

Το κρίσιμο σημείο για τον ΠΑΟΚ ήταν τα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν από το αυτογκόλ του Μπα και την ισοφάριση του Τικίνιο. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα κυλούσε το παιχνίδι αν το ημίχρονο τελείωνε με τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ. Με υποθέσεις όμως δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα…

Διαβασμένες οι επιλογές του Λουτσέσκου

Για να ανατρέψει τα δεδομένα στην βαθμολογία ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει το ντέρμπι. Να μπει στο γήπεδο με τους παίκτες του αποφασισμένους να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να επικρατήσουν απέναντι στους αντιπάλους τους. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε εξ αρχής για ένα και μόνο αποτέλεσμα και αυτό ήταν οι τρεις βαθμοί της νίκης απέναντι σε μια ομάδα με την εμπειρία και την ποιότητα του Ολυμπιακού.

Ο Λουτσέσκου ήταν αναγκασμένος να επενδύσει και αυτός στην εμπειρία των δικών του ποδοσφαιριστών σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Με Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ να καλύπτουν την αριστερή πλευρά του Δικεφάλου ο Ρουμάνος ήξερε ότι δεν θα έχει τα τρεξίματα που θα του έδιναν Σίντκλεϊ και Μίτριτσα ή τουλάχιστον την ενέργεια που θεωρητικά είχε η δεξιά του πτέρυγα με Λύρατζη και Ζίβκοβιτς.

Έτσι έγινε μάλλον αναγκαστική η χρησιμοποίηση του Χάρη Τσιγγάρα στο πλευρό του Κούρτιτς στη μεσαία γραμμή, με τον νεαρό να είναι αυτός που ήταν επιφορτισμένος με όλη την… βρώμικη δουλειά στο χώρο του κέντρου και φυσικά να περιμένει βοήθειες και από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Και επιθετικά είχε να περιμένει πράγματα από την ποιότητα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, τις εμπνεύσεις του Άντριγια Ζίβκοβιτς και φυσικά την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Τσούμπα Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε όπως έπρεπε στο ντέρμπι

Ο Δικέφαλος μπήκε όπως έπρεπε στον αγώνα δημιουργώντας τέσσερις ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με κορυφαία την κεφαλιά του Ίνγκασον που έβγαλε ο Βατσλίκ. Είχε επιθετικότητα και μπορεί στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου να μην πάτησε και πολύ στην περιοχή του Ολυμπιακού ωστόσο έδειχνε να έχει το πάνω χέρι. Το πρόβλημα του ήταν η δυσκολία να βγάλει την μπάλα χτίζοντας ανάπτυξη από την πίσω ζώνη το οποίο προσπάθησε να ξεπεράσει με μεγάλες μπαλιές είτε προς τον Άκπομ είτε προς τους δυο ακραίους.

Έστω και από στατική φάση ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς από τα δεξιά και μια λάθος εκτίμηση του Μπα ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ που έψαχνε. Πριν όμως αλλάξει τα δεδομένα το προβάδισμα του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, με τον Βιεϊρίνια να μην ακολουθεί την κίνηση των υπολοίπων και να καλύπτει τον Τικίνιο και το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι από την αρχή.

Με καλύτερη στιγμή του Δικεφάλου το δοκάρι του Τσιγγάρα στο 53΄ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει γκολ στο υπόλοιπο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου έδειξε με τις αλλαγές του θέληση να χτυπήσει μέχρι τέλος τον αγώνα κάνοντας όσο πιο επιθετική μπορούσε την ομάδα του.

Αναγκασμένος να ψάξει αλλού τη διάκριση ο ΠΑΟΚ

Στο τέλος της ημέρας ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό, έμεινε στο -9 από την κορυφή και πλέον θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Έχει μπροστά του όμως το κύπελλο και φυσικά την προσπάθεια για ευρωπαϊκή διάκριση στα παιχνίδια με την Μίντιλαντ

Το πρωτάθλημα δεν χάθηκε στο ντέρμπι

Η αλήθεια είναι πάντως ότι τις ελπίδες του για το φετινό τίτλο δεν τις έχασε σήμερα στην Τούμπα γιατί έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, αλλά σε εκείνο το καταστροφικό διάστημα στα μέσα Νοεμβρίου όταν έκανε και τις συνεχόμενες ήττες.

Οι συνθήκες που τότε τον οδήγησαν στην "κατάρρευση" σύμφωνα με τον προπονητή του και εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος τουλάχιστον έγιναν μάθημα στους ανθρώπους του Δικεφάλου αλλά και στο τεχνικό επιτελείο.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Σάββας Τζιομπάνογλου μεταφέραν όλες τις εξελίξεις από την Τούμπα.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ