ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Την Κυριακή θα δώσει εξετάσεις πρωταθλητισμού

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Κοπεγχάγη
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Κοπεγχάγη INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ στη Δανία με αντίπαλο την Κοπεγχάγη που τον μετέτρεψε σε φαβορί για την πρώτη θέση και επέστρεψε στους παίκτες του ένα μέρος της χαμένης αυτοπεποίθησης τους

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο διπλό στην Κοπεγχάγη και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρωτιά στον όμιλο του Conference League που θα του δώσει το απευθείας εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης. Στην πραγματικότητα ο Δικέφαλος θα εξασφαλίσει εκτός απροόπτου την πρώτη θέση αν κερδίσει μια ακόμη φορά τους Δανούς σε δυο εβδομάδες στην Τούμπα.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα του φτάνει απλά να κάνει το καθήκον του την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Λίνκολν και να αφήσει την ίδια ώρα Κοπεγχάγη και Σλόβαν Μπρατισλάβας να… φάνε τα μουστάκια τους στην Δανία. Όλα τα παραπάνω βέβαια αποτελούν το ιδανικό σενάριο και μοιάζουν για την ώρα μακρινά, σαν… παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αξία της νίκης που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Πάρκεν είναι τεράστια και στο παρόν. Και αυτό διότι δίνει στον Δικέφαλο ένα μεγάλο μέρος από την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που έχασε από την…αυτοκτονική ισοπαλία του αγώνα με το Βόλο την περασμένη Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση, όπως είχε κάνει και μετά την γκέλα στην πρεμιέρα από τον ΠΑΣ και μπορεί να συγκεντρωθεί πλέον στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης".

Όλα του πήγαν όπως τα ήθελε

Για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη ξεκίνησε ιδανικά με την αποβολή του Γκραμπάρα πριν το 10' και τα 2 γκολ που σημείωσε με τους Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς πριν το ημίχρονο. Και τελείωσε ιδανικά αν εξαιρέσει κανείς την φάση του 80’ με το γκολ του Μπιέλ που έδωσε ελπίδες στους Δανούς με τον Πασχάλακη να γλιτώνει με σωτήρια επέμβαση την ισοφάριση στην κεφαλιά του Λέραγκερ..

Πως όμως ο ΠΑΟΚ από το ρεσιτάλ ανωριμότητας της περασμένης Κυριακής έφτασε σήμερα να κάνει τόσο μεστή εμφάνιση; Η αποβολή του Γκραμπάρα ήταν σίγουρα καθοριστική. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα λόγο να πει όχι στο…δώρο του Πολωνού γκολκίπερ που κάποτε είχε μάλιστα "παίξει" στα μεταγραφικά του. Και αυτή την φορά έδειξε την απαραίτητη ωριμότητα να ελέγξει το ρυθμό όταν χρειάστηκε και να φτάσει σε μια δίκαιη και κυρίως πολύ σημαντική νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα επέτρεψε μάλιστα στον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει και διαχείριση των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεση του ενόψει του ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους. Ο προπονητής του Δικεφάλου είχε για παράδειγμα τη δυνατότητα να βγάλει στο 60’ περίπου τον Σβαμπ για να του δώσει ανάσες και να βάλει στο ίδιο χρονικό σημείο τον Ομάρ Ελ Καντουρί που προέρχεται από τραυματισμό και που χρειάζεται ρυθμό για να επανέλθει στο 100%.

Ψάχνει διάρκεια, καλείται να δώσει νέες εξετάσεις

Ο Λουτσέσκου τόνισε χθες στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη ότι αυτά που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Βόλο δεν θα συμβούν ποτέ ξανά στην ομάδα του, ιδιαίτερα όταν αυτή φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος να την φέρει. Το διάστημα των έξι μηνών που ανέφερε ο προπονητής του ΠΑΟΚ μοιάζει πολύ μεγάλο διάστημα και οι φίλοι του Δικεφάλου θα πρέπει να είναι έτοιμοι για πολλά ακόμη… σκωτσέζικα ντους ακόμη και από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό δεν έγινε πιο εύκολο για τον ΠΑΟΚ επειδή κέρδισε την Κοπεγχάγη. Σίγουρα ανέβηκε το ηθικό των παικτών, που κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση και βελτιώθηκε η ψυχολογία τους. Το ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης" αποτελεί για τον Δικέφαλο το πιο σημαντικό crash test και μια ευκαιρία για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν ότι είναι ανταγωνιστικοί και πως θα παραμείνουν διεκδικητές του τίτλου μέχρι τέλους. Αυτή είναι η μοίρα του φετινού ΠΑΟΚ να "μετριέται" Κυριακή με Κυριακή, παιχνίδι με παιχνίδι. Μέχρι να βρει ισορροπία και να αποκτήσει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις….

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ