ΠΑΟΚ

Οπισθοχώρηση για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη  

Ο Κρμέντσικ απογοητευμένος από το ματς με τον Αστέρα
Ο Κρμέντσικ απογοητευμένος από το ματς με τον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα που κατέδειξε με σκληρό τρόπο ότι τα playoffs θα είναι δύσκολα για την ομάδα του Γκαρσία  που θα πρέπει να παλέψει σκληρά για τη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, με ξεκίνημα το παιχνίδι με τον Αστέρα, είχε να αντιμετωπίσει ισάριθμες ομάδες που θα βρει μπροστά του στα playoffs καθώς στο πρόγραμμα του ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα .

Στην Τρίπολη αποδείχθηκε ότι τα playoffs θα είναι μια δύσκολη διαδικασία για το Δικέφαλο που δεν πήρε τους βαθμούς που θα του επέτρεπαν να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση. Και έχασε μαζί με το παιχνίδι και την ευκαιρία να περιμένει εκ του ασφαλούς τα αποτελέσματα στα κυριακάτικα παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι άλλοι διεκδικητές της.

Ο Γκαρσία στις δηλώσεις που έκανε μετά την ήττα του ΠΑΟΚ έδειξε ότι περισσότερο τον ενδιαφέρει η βελτίωση της ομάδας του: "Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο πολύ ανταγωνιστικό για το μέλλον" απάντησε στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με τη σημασία της κατάκτησης της δεύτερης θέσης.

Ωστόσο και ο Ουρουγουανός καταλαβαίνει ότι η…βαθμοθηρία στα παιχνίδια που ακολουθούν στο πρωτάθλημα σε κανονική περίοδο και playoffs είναι λίγο πολύ αναγκαστική. Και αυτό διότι μέσα από τους βαθμούς και την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα εξασφαλιστεί η ηρεμία που είναι απαραίτητη για να τεθούν οι βάσεις της ομάδας που και ο ίδιος ονειρεύεται να δημιουργήσει.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν πήγε καλά για τον προπονητή του ΠΑΟΚ και την ομάδα του στην Τρίπολη. Ο Γκαρσία αναγκάστηκε να ρίξει άρον άρον στον αγώνα και το Χρήστο Τζόλη και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς τους οποίους προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο αφού και οι δύο αντιμετώπισαν προβλήματα στις προπονήσεις τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ουρουγουανός πήρε ένα ρίσκο που δεν του βγήκε…

Επίσης αναγκάστηκε και πάλι να αποσύρει από ένα παιχνίδι τον έναν από τους δύο ακραίους του αμυντικούς, τον Ροντρίγκο αυτή την φορά, καθώς διαπίστωσε ότι δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει τον προσωπικό του αντίπαλο τον Σίτο που τον ταλαιπωρούσε από την αρχή του αγώνα μέχρι και την στιγμή που βγήκε ως αλλαγή. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στον Νίλσεν Περέιρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα που είχε πολλά προβλήματα απέναντι στον Λιβάι Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στην Τρίπολη γιατί δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη βελτίωση που έδειχνε να έχει στην ανασταλτική του λειτουργία. Και είναι χαρακτηριστική η φάση του δεύτερου γκολ που δέχθηκε με τους κεντρικούς αμυντικούς του Δικεφάλου, Βαρέλα και Μιχαηλίδη, να χάνουν δυο μονομαχίες από Μπαράλες και Φερνάντες με αποτέλεσμα ο Αστέρας να φτάσει στο γκολ από βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακα.

ΠΑΛΕΨΑΝ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ ΚΑΙ ΟΥΑΡΝΤΑ

Με τον Τζόλη και τον Ζίβκοβιτς στον πάγκο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς τους δύο κατά τεκμήριο πιο επικίνδυνους επιθετικούς του στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Έτσι ήταν αναγκαστικό να βρεθούν νέοι… ήρωες στην επίθεση του. Αυτοί που το προσπάθησαν τουλάχιστον, ήταν αρχικά ο Μάικλ Κρμέντσικ που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα όσο το αποτέλεσμα ήταν στην ισοπαλία και στη συνέχεια ο Άμρ Ουάρντα που είχε το δοκάρι και μια δυο ακόμη καλές ευκαιρίες να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Από τη στιγμή όμως που ο Αστέρας έφτασε το σκορ στο 2-0 , οι Αρκάδες μαζεύτηκαν στο δικό τους μισό γήπεδο και ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην έχει τρόπους για να μπει στην αντίπαλη περιοχή και να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ακόμη και όταν ο Γκαρσία έριξε όλα τα όπλα του στο γήπεδο (Τζόλη, Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Ραχμάν Μπαμπά), ακόμη και όταν άλλαξε το σχήμα παίζοντας με δύο επιθετικούς (Κρμέντσικ και Σβιντέρσκι), ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να "σπάσει" την άμυνα του Αστέρα παρά μόνο στη φάση του γκολ με το οποίο μείωσε το σκορ. Ένα γκολ που ήταν περισσότερο από όλα προϊόν της ατομικής ποιότητας του Άντριγια Ζίβκοβιτς, με την αγαπημένη του κίνηση από το δεξί άκρο προς τον άξονα και το σουτ στην απέναντι γωνία.

ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ

Είναι δεδομένο ότι αυτή η περίοδος και ανεξάρτητα από το πως θα καταλήξει τελικά για τον ΠΑΟΚ είναι μεταβατική. Και αυτό αφορά κυρίως τους παίκτες του Δικεφάλου και περισσότερο αυτούς που παίρνουν ευκαιρίες σε παιχνίδια όπως αυτό στην Τρίπολη όταν προκύπτουν προβλήματα απουσιών.

Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα για τον ΠΑΟΚ όλα τα παιχνίδια, αν εξαιρέσει κανείς τον δεύτερο προημιτελικό με τη Λαμία την Τετάρτη που έχει μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα, σε πρωτάθλημα και κύπελλο θα είναι ντέρμπι και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται…

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ