ΠΑΟΚ

Οι λογαριασμοί που έμειναν ανοικτοί προκάλεσαν και τα mind games του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και την… επιθετική τακτική του Ρουμάνου ενόψει του δεύτερου προημιτελικού στο ΟΑΚΑ στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση και τις απουσίες που είχε η ΑΕΚ και τώρα θα αναγκαστεί να παίξει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να ικανοποιεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι το γεγονός ότι η ομάδα του κράτησε ανέπαφη την εστία της κάτι που σημαίνει ότι θα είναι σημαντικό να σκοράρει αυτός στον δεύτερο προημιτελικό την επόμενη εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι κινδύνευσε σοβαρά να δεχθεί γκολ και ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης η αιτία που ο Δικέφαλος έκανε το τρίτο συνεχόμενο cleen sheet στο 2022 που μπορεί να αποδειχθεί το πιο σημαντικό.

Το 0-0 σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ικανοποιεί τον ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέκσου να αναλαμβάνει δράση αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης και να ξεκινά τα γνωστά του mind games που έχει συνηθίσει όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με την ΑΕΚ.
"Δεν περίμενα να δω τόσο μικρή ΑΕΚ. Καμία διαφορά με ομάδες που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία και έρχονται να παίξουν εδώ. Έμενε πίσω και περίμενε ένα λάθος για να το εκμεταλλευτεί στην κόντρα.

Σπαταλούσαν χρόνο από την αρχή, έκαναν φάουλ για να σπάσουν τον ρυθμό. Δεν περίμενα τέτοια προσέγγιση. Η πίεση είναι σε αυτούς γιατί αν σκοράρουμε εμείς ένα γκολ στην έδρα τους εκείνοι θα έχουν το άγχος" δήλωσε ορθά κοφτά ο Ρουμάνος τεχνικός θέλοντας προφανώς να μεταφέρει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο του ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Δεν βγήκαν οι επιλογές του Ρουμάνου

Αγωνιστικά ο Λουτσέσκου έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τον Λέο Ζαμπά στο ένα άκρο της επίθεσης. Μια επιλογή που δείχνει ότι τελικά ο Ρουμάνος τεχνικός πιστεύει ότι ο Βραζιλιάνος μπορεί να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Άλλωστε έχει τονίσει ότι ο Ζαμπά διαθέτει στοιχεία που κανείς άλλος από τους παίκτες που μπορούν να παίξουν στα άκρα δεν έχει και κυρίως την ικανότητα του στο "ένας εναντίον ενός". Το γεγονός ότι ο Λέο Ζαμπά πήρε φανέλα βασικού σε ένα παιχνίδι- φωτιά όπως αυτό με την ΑΕΚ δείχνει ότι ενεργοποίηση του είναι οριστική και δεν έχει να κάνει πλέον με κάποιου είδους αξιολόγηση.

Πιθανή ήταν η επάνοδος του Σβαμπ στη μεσαία γραμμή ως δίδυμο με τον Κούρτιτς. Η αλήθεια είναι ότι ο Αυστριακός που ξεκίνησε καλά τη σεζόν έδειξε να μένει από δυνάμεις στο κακό διάστημα του ΠΑΟΚ εκεί στα μέσα του Νοέμβρη. Ο Σβαμπ έχασε τη θέση του από τον Τσιγγάρα αλλά είναι λογικό κάποια στιγμή να επανέλθει. Άλλωστε θα ήταν παράδοξο ο Χάρης Τσιγγάρας που πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής το Δεκέμβριο να συνεχίσει να παίζει ακατάπαυστα, όπως έκανε μέχρι τώρα.

Οι επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού δεν του βγήκαν. Ο ΠΑΟΚ έδειξε έλλειμα στη δημιουργία κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχε και πολλές ευκαιρίες να σκοράρει στο διάστημα αυτό. Ο ίδιος απέδωσε το γεγονός αυτό στις πολλές διακοπές που έκοψαν το ρυθμό αλλά η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του δεν ήταν τόσο πιεστική όσο θα έπρεπε έχοντας λιγότερες καλές στιγμές και σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο αλλά και την αντίπαλο του.

Μαντήλι από τον μονίμως δεύτερος Σβιντέρσκι

Ήταν λογικό με τον ΠΑΟΚ να δίνει ένα παιχνίδι στόχου απέναντι στην ΑΕΚ τα μεταγραφικά να περάσουν ως ένα βαθμό σε δεύτερο πλάνο.

Η βόμβα έσκασε με τη λήξη, με τον Κάρολ Σβιντέρσκι να ετοιμάζεται να κουνήσει μαντήλι για το MLS και τον ΠΑΟΚ να βάζει στα ταμεία του 5 εκατομμύρια για την παραχώρηση του. Ο παίκτης θέλει να φύγει κάτι που μοιάζει λογικό αφού και πάλι για μια ακόμη σεζόν δεν κατάφερε να γίνει ο βασικός φορ του Δικεφάλου.

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι τι θα κάνει. Με τον Τσόλακ να έχει επιστρέψει μπορεί να καλύψει το κενό του Πολωνού τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει ο Ολιβέιρα. Είναι όμως το μυαλό του Κροάτη στην Τούμπα ή ήδη ταξιδεύει για το Μάλμε; Εκτός και αν ο Ζοζέ Μπότο επιλέξει να επενδύσει τα χρήματα που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ για τον Σβιντέρσκι και μαζί με όσα τελικά θα δώσουν οι Σουηδοί να βγει στην αγορά για έναν άλλον επιθετικό. Το τι τελικά θα γίνει θα φανεί στο τελευταίο 10ήμερο των μεταγραφών.

Χαφ από την Πορτογαλία, εξτρέμ από την Ισπανία

Για την ώρα ο Πορτογάλος παλεύει να φέρει έναν χαφ στην Τούμπα. Η περίπτωση του Φιλίπε Σοάρες του μέσου της Μορεϊρένσε παραμένει ζωντανή με την πληροφορίες να αναφέρουν ότι η επιθυμία του παίκτη να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της.

Βέβαια οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πορτογάλοι δεν πρόκειται να ανάψουν το πράσινο φως για τη μετακίνηση του μέχρι να έχουν έτοιμο τον αντικαταστάτη του για να ικανοποιηθεί και ο Σα Πίντο αλλά και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί.

Σε ότι αφορά στον εξτρέμ που θα ακολουθήσει φαίνεται ότι θα είναι και αυτός περίπτωση Σάστρε. Ένας παίκτης νεαρός, από την Ιβηρική και με ομάδα στην Ισπανία που και αυτός έχει ήδη εντοπισθεί και συζητά με το Ζοζέ Μπότο.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ