ΠΑΟΚ

Οι δυο "τελικοί" του ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι και η μεγάλη ευκαιρία του Κούτσια

Οι δυο "τελικοί" του ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι και η μεγάλη ευκαιρία του Κούτσια
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, τη μεγάλη ευκαιρία του Γιώργου Κούτσια και την ανανέωση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που επανάφερε το χαμόγελο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με νίκη την προετοιμασία του στην Ολλανδία και επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη για να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς ενόψει του πρώτου αγώνα με την Λέφσκι στη Σόφια στις 21 του μήνα.

Ήδη μετά από τέσσερα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός παικτών πάνω στους οποίους θα βασιστεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Έστω και αν υπήρξαν ανακατατάξεις στο ρόστερ και παρά τους τραυματισμούς που έχουν βγάλει νοκ άουτ από τους αγώνες με τους Βούλγαρους τόσο τον Νέλσον Ολιβέιρα, όσο και τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ο Λουτσέσκου ξέρει ότι θα πρέπει να στηριχθεί σε αυτούς που είχε μαζί του τις δυο εβδομάδες στην Ολλανδία αλλά δεν σταματά να τονίζει ότι το ρόστερ δεν έχει κλείσει και πως υπάρχουν ακόμη πολλά που θα πρέπει να γίνουν. "Αυτό είναι το επόμενο στάδιο που θα πρέπει να καλύψουμε", είπε και πάλι ο Ρουμάνος τεχνικός. Γιατί ξέρει καλά πως υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ που διαθέτει που θα πρέπει να καλυφθούν.

Για την ώρα αυτό που υπάρχει μπροστά είναι το εμπόδιο της Λέφσκι. Είναι κομβικό για τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει μέχρι τους ομίλους του Conference League και φυσικά ακόμη πιο μακριά για να μην πετάξει στον "κάλαθο των αχρήστων" την περυσινή εντυπωσιακή πορεία του στη διοργάνωση.

Η πρόκριση επί των Βούλγαρων, που Σάββατο βράδυ άρχισαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα τους, είναι το μεγάλο ζητούμενο. Από την Τετάρτη και μετά που οι παίκτες του Δικεφάλου θα ξεκινήσουν προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη όλη η προσοχή τους θα είναι στραμμένη εκεί. Ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ ολοκληρώσει μεταγραφές όπως αυτή του Μπράντον ή αυτή του Νάρεϊ που όλο κλείνει και όλο παραμένει ανοικτή.

Η συνταγή του Λουτσέσκου ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που θα αγωνιστούν θα είναι η ίδια. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, χτίσιμο επιθέσεων από την πίσω ζώνη - με τη συμμετοχή στην ανάπτυξη και του τερματοφύλακα πλέον - ανάκτηση της κατοχής όσο γίνεται πιο γρήγορα γίνεται και οργανωμένη πίεση ψηλά στους αντιπάλους όταν αυτή προσπαθούν να αναπτυχθούν. Ότι δηλαδή δούλεψε ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις δυο εβδομάδες προετοιμασίας του στην Ολλανδία και προσπάθησε να εφαρμόσει και στο τελευταίο φιλικό με την Σταντάρ Λιέγης.

Η μεγάλη ευκαιρία του Κούτσια

Το νέο πρόσωπο του φιλικού ήταν ο Γιώργος Κούτσιας. Αν ο Ολιβέιρα δεν είχε τραυματιστεί και αν ο Αντόνιο Τσόλακ δεν έφευγε για τη Ρέιντζερς, ο νεαρός επιθετικός του Δικεφάλου θα συνέχιζε τις διακοπές του περιμένοντας την επιστροφή της αποστολής του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Οι συνθήκες όμως που διαμορφώθηκαν ανάγκασαν τον Λουτσέσκου να τον καλέσει στην Ολλανδία στην πραγματικότητα για μια προπόνηση και ένα φιλικό παιχνίδι.

Ο Κούτσιας ανταποκρίθηκε στον αγώνα απέναντι στους Βέλγους. σκόραρε το γκολ της νίκης της ομάδας του και τώρα θα πρέπει να δουλέψει στις επί ελληνικού εδάφους προπονήσεις, για να πείσει τον προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει στους αγώνες με την Λέφσκι. Ίσως αυτά τα παιχνίδια αυτά να είναι και η μεγάλη του ευκαιρία...

Και πέρυσι ο Κούτσιας ήταν στην προετοιμασία του Λουτσέσκου. Πήγε μάλιστα αρκετά καλά στα φιλικά, όμως στη συνέχεια δεν μπήκε στην εξίσωση του Ρουμάνου τεχνικού, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα. Έτσι, η συμμετοχή στον ΠΑΟΚ Β' ήταν νομοτελειακή όσο σχεδόν και το γεγονός ότι πέτυχε διψήφιο αριθμό γκολ στην Super League 2 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γκαρσία.

Ο τελευταίος των Μοϊκανών

Η φωτογραφία του Λουτσέσκου να υποδέχεται πίσω στην ομάδα του χαμογελαστός τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Ο "Μπίσε" ήταν πάντα από τους αγαπημένους του και ο Ρουμάνος δεν ήθελε να τον χάσει και αυτόν μετά τον Κρέσπο.

Ο Σουριναμέζος είναι πλέον ο "τελευταίος των Μοϊκανών" από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2016 και αποτέλεσαν την πρώτη ύλη για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ είναι πλέον ο μόνος που συνεχίζει στον Δικέφαλο από εκείνη την φουρνιά των Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Σάκχοφ, Κάμπος που στη συνέχεια με την ενίσχυση παικτών όπως ο Βιειρίνια, ο Πρίγιοβιτς, ο Καντουρί, ο Μαουρίσιο, ο Πασχαλάκης έφεραν τίτλους και επιτυχίες στον Δικέφαλο.

Η υποδοχή του Λουτσέσκου στον Μπίσεσβαρ δείχνει ότι η θετική εισήγηση του Ρουμάνου για την ανανέωση του συμβολαίου του, δεν έγινε "τιμής ένεκεν". Ο Λουτσέσκου ξέρει πλέον τι ακριβώς μπορεί να του προσφέρει ο Σουριναμέζος. Και αν δεν το ήξερε πριν, το έμαθε καλά την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ