ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ την πάτησε όπως η Αϊντχόφεν στην Τούμπα

Βαρέλα και Ίνγασον σε φάση με τον Μάλεν στο Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική του Europa League
Βαρέλα και Ίνγκασον σε φάση με τον Μάλεν στο Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, την πρώτη με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του,  που δυσκολεύει την προσπάθεια του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να σπάσει αυτή την κατάρα που τον συνοδεύει και δεν του επιτρέπει να πανηγυρίσει νίκη στην Ολλανδία. Ακόμη και με προβάδισμα δύο γκολ δεν κατάφερε να κερδίσει και να κάνει ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης αλλά ούτε την ισοπαλία δεν πήρε.

Η Αϊντχόφεν πλήρωσε τον ΠΑΟΚ με το ίδιο νόμισμα. Με την διαφορά ότι ο Δικέφαλος στην Τούμπα χρειάστηκε 10' περίπου να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, ενώ για τους Ολλανδούς ήταν αρκετό ένα τρίλεπτο στο οποίο η άμυνα του ΠΑΟΚ έχασε εντελώς την αυτοσυγκέντρωση της για βρεθούν από το 1-2 στο 3-2.

Αυτά τα 3' πέταξαν στα σκουπίδια το εξαιρετικό ξεκίνημα του Δικεφάλου που όπως είπε και ο προπονητής του μπήκε για να πάρει την νίκη παρά το γεγονός ότι θα του ήταν σημαντική ακόμη και μια ισοπαλία.

Σε ένα παιχνίδι όμως στο οποίο οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες μόλις για 6 λεπτά ( 4 μέχρι να ανοίξει το σκορ ο ΠΑΟΚ- με τον Βαρέλα να κάνει δώρο στον εαυτό του για τα γενέθλια του - και άλλα δύο μέχρι το 2-2 να γίνει 3-2) δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για διαχείριση.

Ο ΠΑΟΚ στο τέλος έψαχνε να βρει το βαθμό που θα τον κρατούσε πάνω από την PSV στη βαθμολογία του ομίλου αλλά δεν κατάφερε να τον πάρει και πλέον θα πρέπει να κερδίσει τα δύο παιχνίδια που του απομένουν στον όμιλο με Ομόνοια στην Κύπρο και Γρανάδα στην Τούμπα και να περιμένει στραβοπάτημα των Ολλανδών.

Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΤΣΙΓΓΑΡΑ

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ είχε δύο εκπλήξεις καθώς ήταν μάλλον λογικό και αναμενόμενο να πάει ο Κρέσπο αριστερά για να καλύψει το κενό του Γιαννούλη και αυτές ήταν ο Τσιγγάρας και ο Τσόλακ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει μόνο καλά λόγια να πει για το Χάρη Τσιγγάρα που προχθές ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ για άλλα δύο χρόνια. Πολλοί λένε ότι στον νεαρό βλέπει στοιχεία του εαυτού του ως ποδοσφαιριστή.

Το να τον ρίξει στα βαθιά και να τον ξεκινήσει σε ένα παιχνίδι όπως αυτό απέναντι στην Αιντχόφεν που και ποιότητα έχει μεσοεπιθετικά και έπαιζε απέναντι στον ΠΑΟΚ το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση σίγουρα εμπεριείχε ρίσκο και μάλιστα μεγάλο.

Ο Ουρουγουανός προφανώς και θεώρησε ότι για τον Τσιγγάρα αξίζει να πάρει το ρίσκο αυτό. Και για αυτό το λόγο τον προετοίμαζε όλη την εβδομάδα για να παίξει βασικός στην Ολλανδία και επέμεινε στην επιλογή του αυτή ακόμη και με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο διαθέσιμο.

Ο νεαρός είχε και αυτό ήταν φυσικό και καλές και κακές στιγμές αλλά γενικά κράτησε την θέση του και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει λύση στον άξονα της μεσαία γραμμής

ΚΟΜΒΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ Ο ΤΣΟΛΑΚ

Από την άλλη πλευρά ρίσκο ήταν και η επιλογή να ξεκινήσει ο Αντόνιο Τσόλακ αντί του Σβιντέρσκι. Ο Κροάτης αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ, όχι τόσο για τον Γκαρσία, όσο για αυτούς που έκαναν το καλοκαίρι το μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ο ίδιος ο Ρέμπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε είχε πει ότι ο ΠΑΟΚ ετοίμαζε καιρό την μεταγραφή του Τσόλακ, καθώς από την αρχή της προετοιμασίας ο Τζούμπα Άκπομ είχε εκφράσει την επιθυμία του να φύγει.

Ο Τσόλακ παλεύει, τρέχει, χωρίς για την ώρα να είναι κοντά στο γκολ. Στο Αϊντχόφεν έκανε καλό, τηρουμένων των αναλογιών, παιχνίδι, αλλά και πάλι δεν ήταν επικίνδυνος.

Όπως και να έχει είναι κομβικό για τον ΠΑΟΚ, να του βγει η μεταγραφή του Κροάτη σέντερ φορ ίσως περισσότερο από κάθε άλλη που έγινε το καλοκαίρι.

Και αυτό διότι για αυτήν του Άντρια Ζίβκοβιτς δεν χωρά καμία συζήτηση. Ο Σέρβος είναι μια διαφορά ότι πιο ποιοτικό διαθέτει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του και αυτό φάνηκε και στην Ολλανδία.

ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ… ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ

Η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία είναι πλέον γεγονός και μπορεί να μην καταστρέφει, ωστόσο δυσκολεύει την προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Μια πρόκριση που στον ΠΑΟΚ την θέλουν πάρα πολύ και είναι σίγουρο ότι θα παλέψουν μέχρι τέλος για αυτήν στα δύο παιχνίδια που απομένουν.

TAGS ΠΑΟΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ