ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πάει για το παιχνίδι της χρονιάς στο ΟΑΚΑ

Ο Σάστρε πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Ο Σάστρε πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη μεγάλη ανατροπή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για τον Σάστρε που δείχνει τον… δρόμο του μέλλοντος και το "παιχνίδι της χρονιάς" την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Αν ο Λουτσέσκου είχε στο μυαλό του μια ιδανική εξέλιξη στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, θα ήταν μια εύκολη επικράτηση. Μια νίκη που όσο πιο εύκολα θα ερχόταν θα ήταν και καλύτερη, προκειμένου ο Ρουμάνος τεχνικός να κάνει οικονομία δυνάμεων ενόψει του προημιτελικού με την ΑΕΚ (9/1, 20:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24).

Η πραγματικότητα ήταν βέβαια διαφορετική με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στην νίκη αλλά να σπαταλά πολλές δυνάμεις απέναντι στους πράσινους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν από νωρίς προβάδισμα και έμειναν μπροστά στο σκορ μέχρι το 77΄. Ο Δικέφαλος χρειάστηκε δυο αμυντικούς τον Ίνγκασον αρχικά και τον Σάστρε στη συνέχεια για να φτάσει σε μια σπουδαία ανατροπή. Μια ανατροπή που ωστόσο μάλλον του δίνει πίσω, σε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, όση σωματική ενέργεια ξόδεψαν οι ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο.

Βάζοντας στη ζυγαριά τα δυο ντέρμπι, αυτό με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο προημιτελικό, ο Λουτσέσκου έδειξε να θεωρεί ότι αυτό που βαραίνει περισσότερο είναι το παιχνίδι του Κυπέλλου. Αυτό ήταν το λογικό άλλωστε και αυτό φάνηκε από τις επιλογές που έκανε στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Ρουμάνος επέλεξε να ξεκινήσει με ένα σχήμα ανταγωνιστικό μεν, αλλά όχι το καλύτερο δυνατό αν κρίνει κανείς από αυτούς που έμειναν στον πάγκο. Τo rotation του προπονητή του ήταν ως ένα βαθμό ελεγχόμενο. Είναι δεδομένο όμως ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε να παίξει την Τετάρτη με την ΑΕΚ πιθανότατα ο Άκπομ θα ξεκινούσε στην κορυφή της επίθεσης. Και ένας πως ένας από τους Μπίσεσβαρ και Μίτριτσα -ή και οι δυο μαζί - έστω και χωρίς να έχουν κάνει όλες τις προπονήσεις έπαιρναν φανέλα βασικού.

Τελικά και οι τρεις έμειναν στον πάγκο και μπήκαν στα δύσκολα. Αυτοί, ο Κρέσπο και οι… κολώνες (Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς) θα αποτελέσουν την "μαγιά" από την οποία θα προκύψει το αρχικό σχήμα του Δικεφάλου στον μεγάλο προημιτελικό του ΟΑΚΑ.

Ο Σάστρε δείχνει τον δρόμο

Ο Ζόαν Σάστρε ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πραγματοποιώντας την 3η του συμμετοχή ως βασικός με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, το δεύτερο που σκοράρει με την φανέλα του Δικέφαλο μετά από το επίσης όμορφο που έβαλε στον Βόλο – με τον Άνχελ Κρέσπο που έχει πάρει από κοντά τον συμπατριώτη του να το πανηγυρίζει σαν τρελός- και ήταν καλός και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Ο Σάστρε, μαζί με τον Σοάρες είναι οι δυο ποδοσφαιριστές που έφερε ο Ζοζέ Μπότο στην Τούμπα στην πρώτη του μεταγραφική περίοδο. Οι δυο περιπτώσεις είναι ενδεικτικές για το τι θα ακολουθήσει το καλοκαίρι σε επίπεδο ενίσχυσης. Ο ΠΑΟΚ επένδυσε στο «μάτι», την ατζέντα και τις διαπραγματευτικές ικανότητες του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή του. Και θα εμπιστευτεί το μοντέλο που θα επιλέξει αυτός - μαζί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου- για τη δημιουργία μιας ομάδας που όπως είπε ο Ρουμάνος «θα πρέπει στο μέλλον να παλέψει για μεγάλους στόχους».

Κομβικός ο προημιτελικός της Τετάρτης

Ο 52χρονος τεχνικός υπενθυμίζει συχνά πυκνά ( μετά την "κατάρρευση" στα μέσα Νοεμβρίου και την αναπροσαρμογή των στόχων) ότι αυτή η περίοδος είναι μεταβατική…μια περίοδος ανοικοδόμησης όπως την αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Ρουμάνος ξέρει όμως ότι ακόμη και έτσι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για διάκριση, αν όχι στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο και στην Ευρώπη.

Ο δεύτερος προημιτελικός με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θα ήταν έτσι και αλλιώς για τον ΠΑΟΚ, ένα από τα μεγάλα παιχνίδια της χρονιάς, ακόμη και αν ο Δικέφαλος ήταν πιο κοντά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με τα σημερινά δεδομένα η σπουδαιότητα του αγώνα της Τετάρτης γίνεται ακόμη πιο μεγάλη. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση μετά και την ανατροπή που πέτυχε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και θα πάει στο ΟΑΚΑ για να τα παίξει όλα για όλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου παιχνιδιού, που είναι κομβικός, θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια της χρονιάς του ΠΑΟΚ.

Στην Game Night, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν τη μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, καθώς κι όλη τη δράση της 22ης αγωνιστικής:

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ