ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να κοιτάξει μπροστά

Ο Βιεϊρίνια στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 3 Απριλίου 2022
Ο Βιεϊρίνια στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 3 Απριλίου 2022 EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μετά από τρεις ολόκληρους μήνες, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον επηρεάσει στα σημαντικά που έρχονται στα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Λεωφόρο και απώλεσε το αήττητο σερί του που κρατούσε από την αρχή του περασμένου Δεκέμβρη και έκλεισε μετά από 16 παιχνίδια. Μια ήττα που δεν μπορεί παρά να πληγώνει την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά σε καμία περίπτωση δεν την εκτροχιάζει. Μπορεί στη συνολική οικονομία του φετινού πρωταθλήματος να του στοιχίζει, υπό την έννοια ότι αν κέρδιζε θα μείωνε την διαφορά από την κορυφή

Όμως ο Δικέφαλος βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση – τα προημιτελικά με την Μαρσέιγ στο Conference League- και αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να αφήσει πίσω του την ήττα από τους πράσινους.

Θα ήταν πολύ εύκολο να πει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έχασε στη Λεωφόρο γιατί είχε το μυαλό του από τώρα στο Βελοντρόμ, ωστόσο μια τέτοια ανάγνωση της πρώτης μετά από μήνες ήττας του θα ήταν μάλλον επιφανειακή.

Από τους παίκτες που ξεκίνησαν την Κυριακή στη Λεωφόρο λογικά θα είναι στην ενδεκάδα του προημιτελικού με τη Μαρσέιγ οι επτά από τους έντεκα. Ποιοι; Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς και Άκπομ. Κάτι που από μόνο του σημαίνει ότι ο Ρουμάνος τεχνικός περιόρισε το rotation όσο μπορούσε περισσότερο. Ο Λύρατζης που έμεινε εκτός αποστολής, ο Κρέσπο που προετοιμαζόταν εξ αρχής για τον αγώνα στο Βελοντρόμ, ο Αουγκούστο που έμεινε στον πάγκο και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ θα είναι λογικά οι άλλοι τέσσερις.

O Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού και στον Κούρτιτς και στον Τσιγγάρα , τους δυο από τους διεθνείς του που έπαιξαν περισσότερο με τις Εθνικές ομάδες και προτίμησε να ξεκουράσει τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ίσως γιατί ο Ομάρ Ελ Καντουρί του έδινε την εναλλακτική για μια λύση στο "δέκα", πίσω από τον Τσούμπα Άκπομ με τον Μαροκινό να χάνει την καλύτερη ευκαιρία του Δικέφαλου στη Λεωφόρο.

Εντάξει, αν δεν υπήρχε το μεγάλο παιχνίδι της Γαλλίας ο Λουτσέσκου θα έβαζε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ότι είχε και δεν είχε. Ωστόσο από το Δεκέμβρη και μετά ο ΠΑΟΚ έδειχνε λίγο να επηρεάζεται από τα… καρπούζια που είχε κάτω από τη μασχάλη του.

Πρόβλημα στη δημιουργία και στην... άμυνα

Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί δεν λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λουτσέσκου οριοθέτησε το κακό διάστημα της ομάδας του από την φάση που δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Βέλεθ και στη συνέχεια με την παρέμβαση του VAR, η απόφαση του διαιτητή άλλαξε. Ο Ρουμάνος θεωρεί ότι από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του έχασε την αυτοσυγκέντρωση της, χάλασε το μυαλό της και επέτρεψε στον αντίπαλο της να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού.

Σε αυτό το διάστημα ο Δικέφαλος, είχε πρόβλημα στη δημιουργία αλλά και ανασταλτικά, κυρίως από την αριστερή του πλευρά, με τον Βιεϊρίνια να μην έχει τα στηρίγματα που χρειαζόταν από τους συμπαίκτες του και τελικά να βρίσκεται και πίσω στο σκορ.

Ήταν… κανονικός ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Όπως και να έχει όμως ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, όπως δυσκολεύεται συνήθως στα παιχνίδια που ακολουθούν μια διακοπή πρωταθλήματος και τελικά έχασε ένα παιχνίδι από το οποίο ήθελε σαφώς περισσότερα.

Και η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος ήταν περισσότερο διεκδικητικός και ανέβασε κατά πολύ την απόδοση του. Και το έκανε γιατί οι κεντρικοί χαφ Κούρτιτς και Τσιγγάρας, που σύντομα έγινε αλλαγή, ανέβασαν στροφές και πήραν πολλές περισσότερες πρωτοβουλίες σε σχέση με το πρώτο κομμάτι του του παιχνιδιού.

Ίσως το κρίσιμο σημείο ήταν ότι μόλις έγιναν οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις από τον Ρουμάνο τεχνικό δέχθηκε και δεύτερο γκολ σε μια στατική φάση.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε μείωσε με τον Ζίβκοβιτς και όταν ο Παναθηναϊκός κλείστηκε στα καρέ του για να κρατήσει το προβάδισμα του, πίεσε για να αποφύγει μια ήττα που στο τέλος, δεν του στοιχίζει και πολλά.

Τα σημαντικά για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του είναι αυτά που έρχονται και άμεσα στην Ευρώπη με τα δυο παιχνίδια απέναντι στη Μαρσέιγ, -που ήταν πολύ καλή την Κυριακή στο εκτός έδρας της παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν- και αργότερα στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Την Πέμπτη θα φανεί αν η ήττα στη Λεωφόρο, η πρώτη μετά από τρεις ολόκληρους μήνες, θα επηρεάσει τον ΠΑΟΚ στα σημαντικά που έρχονται.

Δείτε την Game Night με όλη τη δράση της 3ης αγωνιστικής των playoffs

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ