ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κρίθηκε μετεξεταστέος

Ο Βαρέλα απογοητευμένος στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Ο Βαρέλα απογοητευμένος στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" που για τον Δικέφαλο κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο και έδειξε ξανά ότι η ομάδα του Λουτσέσκου χρειαζόταν το καλοκαίρι – και χρειάζεται ακόμη- μεγαλύτερη ενίσχυση

Αν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν για τον ΠΑΟΚ το πιο σοβαρό crash test και έπρεπε σε αυτό να αποδείξει ότι είναι και πάλι έτοιμος για να κάνει πρωταθλητισμό, τότε ο Δικέφαλος κρίνεται…μετεξεταστέος. Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει την χρονιά επειδή ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό αλλά είναι φανερό ότι θα πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά να διορθώσει τις όποιες του ατέλειες και να επιστρέψει και πάλι για να δώσει νέες εξετάσεις.

Η πρώτη και πιο εύκολη ανάγνωση για το γεγονός ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου γνώρισε την πρώτη της εκτός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα είναι ότι πλήρωσε τα λάθη του Άντερσον Εσίτι. Ο Νιγηριανός φταίει για τα δυο γκολ του Ολυμπιακού και τέλος… Η αλήθεια είναι ότι όντως ο Εσίτι ήταν εκτός τόπου και χρόνου και μόνιμη πηγή κινδύνων στο διάστημα εκείνο του παιχνιδιού, για 10 λεπτά περίπου που οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δυο γκολ είχαν και ευκαιρίες και δοκάρι και έμπαιναν όποτε ήθελαν στην περιοχή του Δικεφάλου.

Ο Λουτσέσκου τόνισε στις δηλώσεις του μετά την ήττα ότι κανένα παιχνίδι δεν χάνεται από έναν και μόνο παίκτη που δεν είναι σε καλή μέρα και έχει δίκιο. Και μίλησε για κακή νοοτροπία την οποία είχε η ομάδα του από το ξεκίνημα του αγώνα, μια έλλειψη εμπιστοσύνης που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στις δυνατότητες που έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε εκτός παιχνιδιού όχι μόνο τον Εσίτι αλλά και τους άλλους δυο χαφ του Σβαμπ και Αουγκούστο, δεν υπήρχαν αλληλοκαλύψεις και βοήθειες μεταξύ των ποδοσφαιριστών του – κυρίως από τον Μπίσεσβαρ στον Σίντκλεϊ τον οποίο έβαζαν συχνά πυκνά στη μέση δυο παίκτες του Ολυμπιακού- , ήταν άτολμος επιθετικά γιατί δεν ήθελε να πάρει ρίσκα και έμεινε με την πρώτη του τελική στο 36΄ με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 2-0 εις βάρος του.

Άργησε να σκοράρει και δεν έγινε διεκδικητικός

Ακόμη και όταν στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αλλαγές και ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και πάλι δυσκολεύτηκε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από νωρίς μια προσπάθεια να διαχειριστεί το προβάδισμα του στο σκορ. Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο ΠΑΟΚ έβρισκε γκολ πιο νωρίς, στη φάση με το δοκάρι του Μιχαηλίδη για παράδειγμα και όχι 10 λεπτά πριν το 90' με τον Μουργκ.

Ωστόσο και σε αυτό το δεκάλεπτο που είχε μπροστά του ο Δικέφαλος δεν έδειξε να έχει δυνάμεις να κλείσει τον αντίπαλο του στα καρέ του για να ψάξει με αξιώσεις την ισοφάριση. Δεν ήταν τόσο διεκδικητικός όσο θα έπρεπε για να βάλει σε δύσκολη θέση τους ερυθρόλευκους.

Χρειαζόταν το καλοκαίρι και χρειάζεται ακόμη ενίσχυση

Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά επίσης αν ο Κούρτιτς ήταν ετοιμόπολεμος… Η απουσία του Σλοβένου είναι καθοριστική για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Είναι εντελώς διαφορετικό το κέντρο του Δικεφάλου με τον Κούρτιτς και εντελώς διαφορετικό χωρίς αυτόν. Ο Λουτσέσκου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε προβάλλοντας τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει.

Με τον Κούρτιτς εκτός, τον Βιεϊρίνια να έχει ενοχλήσεις και κανονικά να έπρεπε να μείνει στη Θεσσαλονίκη, τον Ελ Καντουρί να μην ξεκινά και αυτός στη Δανία όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο λόγω ενοχλήσεων και να μένει και στο ντέρμπι στον πάγκο υπό το φόβο μιας υποτροπής.

Ωστόσο και σε αυτό το κομμάτι δεν πρέπει να μένει κανείς στο δέντρο και να χάνει το δάσος. Κάθε παίκτης για το φετινό ΠΑΟΚ που δίνει παιχνίδια ανά τρεις ημέρες είναι σημαντικός αλλά θα έπρεπε και η ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι να είναι μεγαλύτερη. Εδώ που τα λέμε και πάλι δεν θα έφτανε…

Ο Λουτσέσκου είναι και άτυχος. Έχασε από νωρίς για καιρό τον Ολιβέιρα και σε κάθε σχεδόν παιχνίδι χάνει και έναν παίκτη – η σημερινή απώλεια είναι ο Μίτριτσα- για μικρό ή μεγάλο διάστημα. Σε κάθε διακοπή για τις Εθνικές ομάδες χάνει επίσης και έναν ποδοσφαιριστή, πρώτα τον Ζίβκοβιτς και τώρα τον Κούρτιτς.

Θα "επιστρέψει" και πάλι

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ είπαμε κρίθηκε την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετεξεταστέος και αυτό όχι γιατί έχασε έδαφος στην βαθμολογία. Έτσι και αλλιώς την θέση του στην βαθμολογία την καθορίζουν οι απώλειες που είχε στα εντός έδρας παιχνίδια του με ΠΑΣ και Βόλο και όχι τόσο η ήττα του από τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κρατηθεί όσο πιο ψηλά γίνεται μέχρι το Γενάρη και τότε να έρθουν οι ενισχύσεις, που θα τον βοηθήσουν και το βαρύ πρόγραμμα να ξεπερνά αλλά και να εμφανίζεται περισσότερο διεκδικητικός σε παιχνίδια σαν το σημερινό απέναντι στους ερυθρόλευκους…

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και ο Παντελής Διαμαντόπουλος μετέφερε όλες τις εξελίξεις από το "Γ. Καραϊσκάκης".

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ