ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έστειλε το μήνυμα ότι πηγαίνει για πρωτάθλημα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την τεράστια νίκη που πήρε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και με την οποία ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως θα είναι από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε σε όλους ότι είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος παίρνοντας μια καθαρή και δίκαιη νίκη στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς. Ο ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου "μετρήθηκε" απέναντι στην ΑΕΚ που ανέβηκε με πολλές φιλοδοξίες στην Τούμπα σε έναν αγώνα crash test και για τις δύο ομάδες και βγήκε νικητής.

Αυτός ο σημερινός ΠΑΟΚ, με πρώτο βιολί τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και συμπαραστάτες τον Κούρτιτς που δείχνει ότι μπορεί να είναι ο νέος ηγέτης του, έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις -σε φίλους και εχθρούς- ότι εφέτος θα παλέψει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα.

Ποιος ΠΑΟΚ; Αυτός που δεν είχε τους τρεις βασικούς του στόπερ Ίνγκασον, Κρέσπο και Βαρέλα. Με τον τελευταίο μάλιστα να ανακοινώνεται ως αρχηγός της ομάδας του από τα μεγάφωνα της Τούμπας και τελικά να μένει εκτός. Ο Βαρέλα ένιωθε ενοχλήσεις στη μέση, έκανε παυσίπονη που δεν τον έπιασε και ο Λουτσέσκου βρέθηκε με μοναδικούς διαθέσιμους στόπερ τους δυο νεαρούς του: τον Μιχαηλίδη, που θα ξεκινούσε έτσι και αλλιώς, και το Μιχάι που μπήκε και αυτός στην ενδεκάδα.

Ο ΠΑΟΚ, που δεν είχε τον αρχηγό του (Βιεϊρίνια) κι έναν από τους πλέον ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του (Ομάρ Ελ Καντουρί). Μην μιλήσουμε για την απώλεια του ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο προπονητής του επέμεινε περισσότερο από όλους το περασμένο καλοκαίρι τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ με τις πολλές ελλείψεις και πάντα παρούσα την εσωστρέφεια στο περιβάλλον του να του δημιουργεί πίεση είτε κερδίζει είτε χάνει. Αυτός που κέρδισε σε Τρίπολη και Αγρίνιο και κανείς ούτε από τους φιλάθλους του δεν έμεινε ικανοποιημένος. Που πήρε τρία συνεχόμενα διπλά με κορυφαίο ποδοσφαιριστή τον τερματοφύλακα του και με αρκετή τύχη και που έδινε στους αντιπάλους του όσες δεν του είχε κάνει κανείς τα τελευταία χρόνια.

Έργο Λουτσέσκου η νίκη

Αυτός ο ΠΑΟΚ έδειξε, κερδίζοντας την ΑΕΚ, πως θα πρέπει να θεωρείται από όλους βασικός διεκδικητής του φετινού πρωταθλήματος γιατί εκτός των άλλων έχει και έναν προπονητή ικανό να τον επαναφέρει και πάλι στην κορυφή. Ο Λουτσέσκου επανέλαβε το τρικ με τους τρεις χαφ κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο. Ο Ρουμάνος γνωρίζοντας την κατάσταση της ομάδας του, τις αδυναμίες που εμφανίζει στο ξεκίνημα της σεζόν κυρίως στην ανασταλτική της λειτουργία, έριξε και πάλι από την αρχή στη μάχη τον Ντόουγκλας Αουγκούστο μαζί με τους Κούρτιτς και Σβαμπ.

Τα οφέλη που περίμενε να δει έχουν αναλυθεί ήδη: μεγαλύτερη πίεση στην προσπάθεια της ΑΕΚ να χτίσει από την πίσω ζώνη επιθέσεις, περισσότερη ένταση και περισσότερα ποιοτικά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή -όπου λογικά αναμενόταν να γίνει μάχη- για να καλυφθεί το έλλειμα του ΠΑΟΚ σε κλεψίματα στα τελευταία παιχνίδια. Και πάντα γνωρίζοντας ότι ο Αουγκούστο έχει καλές μεταβιβάσεις όπως φάνηκε και στο Αγρίνιο ώστε να εκμεταλλευτεί τους επιθετικούς του. Ο Λουτσέσκου που παίρνει από τους παίκτες του πάντα το 100% κάνοντας τους να νιώθουν όλοι σημαντικοί είτε ξεκινούν είτε βρίσκονται στον πάγκο.

Η εκδίκηση του Ντιέγκο

Ο Σουριμένος έπαιξε πολύ καλά το ρόλο αλλά αυτός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Αυτός που για κάποιους είναι "χοντρός", "τελειωμένος", "πρώην ποδοσφαιριστή" έκανε πράγματα και θαύματα. Δεν είναι μόνο το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ αλλά και το κερδισμένο πέναλτι που έφερε και το 2-0. Ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Μισελέν, βγήκε δυο φορές στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, οριακά από θέση οφ σάιντ και αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και κινδύνου για τους αντίπαλους αμυντικούς.

Αλάνθαστος ο Κούρτιτς

Και αν ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα λάθος στην κακή αντίδραση όλης της άμυνας του ΠΑΟΚ στην φάση του 67' αυτός που ήταν αλάνθαστος ήταν ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος έκανε με διαφορά το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του ΠΑΟΚ έχοντας σωστές τοποθετήσεις, καίριες επεμβάσεις και δείχνοντας ότι αυτός θα είναι ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή του Δικέφαλου στη διετία που θα είναι κάτοικος Τούμπας.

Κοντά στον Κούρτιτς ανέβηκε και ο Σβαμπ και όλη η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ που κέρδισε και τον Σίντκλεϊ και τον Τέιλορ και κυρίως τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος ήταν σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του.

Άλλος ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή

Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει μπροστά της ακόμη δύο παιχνίδια, με την Σλόβαν Μπρατισλάβας την Πέμπτη για την Ευρώπη και την Κυριακή με τον ΟΦΗ στην Κρήτη για να κλείσει αυτό το πρώτο κύκλο αγώνων που άρχισε με το στραπάτσο της πρεμιέρας και την ήττα από τα Γιάννινα. Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ο Ρουμάνος θα έχει μαζεμένες επιστροφές από το μέτωπο των τραυματιών. Αν μέχρι τότε η μοναδική βαθμολογική του απώλεια οι βαθμοί –ο ένας στην πραγματικότητα- που χάθηκαν στην πρεμιέρα, θα έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία ίσως την πιο δύσκολη περίοδο του στη σεζόν και θα πηγαίνει για μεγάλα πράγματα.

Δείτε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ:

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ