ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι ζωντανός

Ο Βαρέλα καθοδηγεί τους συμπαίκτες του στη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ με την Γρανάδα για το Europa League
Ο Βαρέλα καθοδηγεί τους συμπαίκτες του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γρανάδα EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το αγώνα του ΠΑΟΚ με την Γρανάδα, στο τελευταίο, πιθανότατα, παιχνίδι με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του και τις αλλαγές που συνεχίζονται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στην Ανδαλουσία και όχι μόνο πήρε με σχετική άνεση το βαθμό της ισοπαλίας αλλά είναι και η ομάδα που δικαιωματικά δεν μένει ικανοποιημένη από αυτόν. Ο αγώνας με την Γρανάδα επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι είναι στη φύση αυτής της ομάδας να αντέχει στα παιχνίδια που είναι εξ ορισμού δύσκολα και να στραβοπατά σε εκείνα που μοιάζουν πιο εύκολα και με περισσότερο βατούς αντιπάλους.

Πριν το ξεκίνημα του αγώνα η Γρανάδα ήταν αυτή που κέρδιζε και στο ισπανικό πρωτάθλημα και στο Europa League και βρίσκονταν σε καλό μομέντουμ. Στο γήπεδο όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κυνήγησε περισσότερο την νίκη και την δικαιούταν απέναντι στους Ισπανούς.

ΣΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΕΡΕΪΡΑ

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Αμπέλ Φερέιρα στο, όπως όλα δείχνουν, κύκνειο άσμα του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, είχε διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε ο Δικέφαλος, με ποιο σημαντική την απουσία και των δύο νεαρών Μιχαηλίδη και Τζόλη. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνα που δίνει ο Δικέφαλος φέτος για την Ευρώπη, στον οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να τους κρατήσει και τους δύο στον πάγκο και να ποντάρει στους σαφώς πιο έμπειρους Κρέσπο και Μουργκ. Και έμοιαζε σαν να ήταν δήλωση από την πλευρά του Αμπέλ Φερέιρα η επιλογή του αυτή εκφράζοντας την άποψη ότι αν περνούσε από το χέρι του στους έμπειρους θα στηριζόταν από την αρχή της φετινής σεζόν.

Από εκεί και πέρα δήλωση... προτίμησης ήταν και επιλογή να ξεκινήσει ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αντί του Εσίτι να καλυφθεί το κενό του Καντουρί που έμεινε στον πάγκο. Μια επιλογή που αν μη τι άλλο έδειξε πως ο Αμπέλ Φερέιρα, που σημειωτέων είχε ζητήσει έναν ακόμη κεντρικό χαφ, λίγο εμπιστευόταν το Νιγηριανό και ας ήταν αυτός η πρώτη μεταγραφή που έγινε επί των ημερών του στον ΠΑΟΚ.

ΠΗΡΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΞΙΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ έδειξε από το πρώτο ημίχρονο ήδη να την… έχει την Γρανάδα. Μπορεί στο πρώτα 20 λεπτά η κατοχή της μπάλας να ήταν 70-30 υπέρ των Ισπανών και 60-40 στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η εστία του Ζίβκοβιτς δεν κινδύνευσε ποτέ σοβαρά ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχανε ευκαιρίες με πιο σημαντική το δοκάρι του Σβαμπ. Αν ήταν και πιο παραγωγικός ο Αντόνιο Τσόλακ που ξεκίνησε και πάλι ο ΠΑΟΚ που είχε επισκέψεις στην περιοχή της Γρανάδα να μπορούσε να γίνει περισσότερο επικίνδυνος. Όπως και να έχει ο Δικέφαλος άντεξε και όταν πιέστηκε χωρίς και πάλι να δώσει πολλές ευκαιρίες στους Ισπανούς από το 46΄μέχρι και το 65΄περίπου και όσο περνούσε η ώρα γινόταν και περισσότερο διεκδικητικός. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μέχρι και τα τελευταία λεπτά είχε καλές στιγμές για να πετύχει ένα γκολ και την φάση στις καθυστερήσεις που ζήτησε πέναλτι ο Σβαμπ.

ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ, ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ PSV

Το γκολ τελικά δεν ήρθε, με την λευκή ισοπαλία να δίνει έναν ακόμη βαθμό στο Δικέφαλο. Το κακό είναι ότι το γκολ που έψαξε και δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ το πέτυχε η Αϊντχόφεν στην Κύπρο παίρνοντας στις καθυστερήσεις την νίκη απέναντι στην Ομόνοια. Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία ο όμιλος του ΠΑΟΚ παραμένει ανοικτός και θα είναι κρίσιμα για το Δικέφαλο τα δύο επόμενα παιχνίδι με τους Ολλανδούς, με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για την άλλη Πέμπτη στην Τούμπα.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ, Ο ΠΑΟΚ

Βέβαια όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν την επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ διαφορετικός με την αποχώρηση του Αμπέλ Φερέιρα. Καλύτερος ή χειρότερος κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει, ωστόσο σίγουρα μια αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία θα τον διαφοροποιήσει σημαντικά. Είναι μάλλον παράδοξο για τον ΠΑΟΚ να αλλάζει ενώ η σεζόν έχει προχωρήσει τόσο πολύ, αλλά πλέον όλοι το έχουν συνηθίσει. Και με τις ήξεις αφίξεις σημαντικών για αυτών ποδοσφαιριστών (Βιεϊρίνια, Μάτος) και τώρα με την διαφαινόμενη αλλαγή στον πάγκο του.

Έτσι και αλλιώς ο Δικέφαλος είναι μια νέα ομάδα που θα χρειαζόταν χρόνο μέχρι να γίνει συμπαγής. Όλα αυτά όμως που συμβαίνουν είναι σίγουρο ότι θα καθυστερήσουν και άλλο την ομοιογένεια του Δικέφαλου η οποία πλέον θα πρέπει να προκύψει μέσα από τα επίσημα παιχνίδια που θα δίνει από εδώ και πέρα με άλλον προπονητή στον πάγκο του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ