ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη την καλή ευρωπαϊκή πορεία

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Βόλο
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΟΚ για τους στόχους της επόμενης σεζόν, την ανάγκη για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία αλλά και τα ανοικτά ζητήματα του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί αύριο (01/08) το απόγευμα για την Ιρλανδία για να δώσει το πρώτο του φετινό επίσημο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος έχει τον χαρακτήρα του φαβορί απέναντι στην Μποέμιανς, τον οποίο θα πρέπει να δικαιολογήσει στο γήπεδο την Τρίτη (02/08) το βράδυ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ξεκινήσει την δεύτερη θητεία του στην ΠΑΟΚ με τις προσδοκίες να είναι υψηλές και να συμπεριλαμβάνουν αυτό που ο Ιβάν Σαββίδης περιέγραψε, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Ρουμάνο τεχνικό και τους επιτελείς του Δικεφάλου, ως μια "μακρινή ευρωπαϊκή πορεία" . Τι ζήτησε ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ; Να είναι όλοι ενωμένοι και συγκεντρωμένοι στην επίτευξη των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί.

"Όλοι, από την κορυφή μέχρι τους υπαλλήλους μας πρέπει να έχουν στο μυαλό τους στην κατάκτηση τίτλων και μια μακρινή ευρωπαϊκή πορεία .

Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία ευκαιρία χαμένη. Θα κερδίζουμε ή θα «πεθαίνουμε» προσπαθώντας" τους είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι στόχοι του ΠΑΟΚ δεν περιορίζονται στην κατάκτηση εγχώριων τίτλων όπως συνέβαινε στην πρώτη "εποχή- Λουτσέσκου" στην Τούμπα.

Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Λίγοι θυμούνται άλλωστε ότι η πρώτη θητεία του Ρουμάνου τεχνικού που κατέληξε στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει με το στραπάτσο από την Έστερσουντ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχουν λόγους ούτε και περιθώρια να δει αφ΄υψηλού το νεοσύστατο Europa Conference League και είναι ξεκάθαρο ότι η πρόκριση στους ομίλους τουλάχιστον της διοργάνωσης είναι ένας από τους βασικούς στόχους για την αγωνιστική περίοδο που θα ξεκινά επίσημα πλέον την Τρίτη στο Δουβλίνο.

Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμη, οριστικά τουλάχιστον, σχηματιστεί. Κάποια σημαντικά βήματα έχουν ήδη γίνουν.

Με τις μεταγραφές που ικανοποίησαν τις εισηγήσεις του προπονητή ( Τέιλορ, Ολιβέιρα, Κούρτιτς), με τις ανανεώσεις των συμβολαίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί (Καντουρί, Σβιντέρσκι) και αυτές που αναμένεται να ακολουθήσουν ( Άντριγια Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον).

Σε ανοικτή γραμμή με τον Τζιοβίνκο

Ωστόσο από την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει ο Ρουμάνος τεχνικός λείπουν κάποια σημαντικά κομμάτια. Ο Σεμπαστιάν Τζιονβίκο για παράδειγμα θα είναι πολύ σημαντικός σε αυτήν, αν και εφόσον ολοκληρωθεί η απόκτηση του.

Στην περίπτωση του Ιταλού επιθετικού ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο πλέον από το να περιμένει να ξεκαθαρίσει η σχέση του με την Αλ Χιλάλ. Ο Τζιονβίκο φανερά πλέον δεν υπολογίζεται από τον Ζαρντίμ αφού ούτε στο φιλικό με την Χέρτα αγωνίστηκε ούτε σε αυτό απέναντι στη Λειψία.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου είναι σε ανοικτή επικοινωνία μαζί του και περιμένουν να εξασφαλίσει την ελευθερία, ευελπιστώντας ότι θα τα καταφέρει με τους δικούς του όρους, ώστε την επόμενη ημέρα να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του επικυρώνοντας όσα έχουν συμφωνηθεί.

Ανοικτό το θέμα του Τζόλη

Και δεν είναι μόνο ο Τζιονβίκο, ο αριστερός μπακ ή ο εξτρέμ που ενδεχόμενα θα αποκτήσει ο ΠΑΟΚ που αποτελούν σημαντικά κομμάτια που ακόμη λείπουν από το παζλ. Ένα από τα ανοικτά θέμα που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον είναι το μέλλον του Χρήστου Τζόλη.

Και αυτό όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο που μπορεί να δώσει λύσεις στον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και γιατί οι όροι μιας ενδεχόμενης παραχώρησης του θα δείξουν πόσο γρήγορα μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ, ώστε να γίνει ένα κλαμπ που εκμεταλλεύεται, με σωστό τρόπο την υπεραξία των δικών του ποδοσφαιριστών.

Αν τα ποσά που ακούγονται ότι σκοπεύει να δώσει η Νόριτς για να κάνει δικό της το "παιδί- θαύμα" του ΠΑΟΚ- κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ-, θα αναγκάσουν τους ανθρώπους της διοίκησης να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το πιο μεγάλο πρότζεκτ που έχει προκύψει από τις Ακαδημίες του Δικεφάλου.

Όλα αυτά είναι αναμφισβήτητα σημαντικά, ωστόσο από την στιγμή που η αποστολή του ΠΑΟΚ μπει στο αεροπλάνο της πτήσης του για το Δουβλίνο και μέχρι τον αγώνα της Τρίτης αυτό που θα πρέπει να αποτελεί το πιο βασικό μέλημα είναι να μπουν οι βάσεις για την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League και για μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ