ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχασε, η εσωστρέφεια επέστρεψε

Ο Α. Ζίβκοβιτς στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό
Ο Α. Ζίβκοβιτς στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό που κατέδειξε σε απόλυτο βαθμό τις αδυναμίες που υπάρχουν στο ρόστερ του Δικεφάλου και τον βάζει σε νέα αγωνιστική κρίση.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και είδε την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας όπου έχουν στρογγυλοκαθίσει οι πράσινοι να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Μπορεί στο τέλος του παιχνιδιού να ακούστηκαν αποδοκιμασίες στην Τούμπα ωστόσο δεν πρέπει κανείς να έχει παράπονα από την προσπάθεια των παικτών του Δικεφάλου.

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό προσπάθησαν να επιστρέψουν σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε καλά για αυτούς αλλά στο τέλος στράβωσε στο μέγιστο βαθμό. Και εκεί φάνηκε ότι όση διάθεση και αν είχε αυτό που του έλειψε ήταν οι λύσεις για να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αυτός αποδοκιμάστηκε έντονα την ώρα που έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό επέλεξε μια ενδεκάδα που δεν έκρυβε εκπλήξεις.

Με τον Νέσμπεργκ στο πλευρό του Ίνγκασον αντί του τραυματία Κουλιεράκη να είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ και τον Βιεϊρίνια να ξεκινά στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Τσαούση. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς μπροστά του ήταν το δίδυμο στο ένα φτερό του Δικεφάλου και ο Λύρατζης με τον Νάρεϊ στο άλλο.

Η τριάδα στα χαφ έμεινε για έναν ακόμη αγώνα αναλλοίωτη με τον Αουγκούστο μπροστά από Ντάντας και Κούρτιτς. Στην επίθεση η χρησιμοποίηση του Νέλσον Ολιβέιρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αναγκαστική αν σκεφτεί κανείς ότι ο έτερος φορ στην αποστολή ήταν ο νεαρός Γκορντεζιάνι που ανέβηκε από τον ΠΑΟΚ Β΄ για να καλύψει το κενό του τραυματία Μπράντον Τόμας.

Πρωταγωνιστής ο Ολιβέιρα στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολιβέιρα ήταν ο πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ο εκφραστής των επιθετικών ενεργειών του Δικεφάλου και ο σκόρερ του γκολ που του έδωσε το προβάδισμα. Το θέμα είναι ότι όποιο και αν ήταν το plan- b του Λουτσέσκου σε καμία περίπτωση δεν λειτούργησε.

Η ένταση των αποδοκιμασιών που ακούστηκαν μετά το τέλος του αγώνα σε βάρος του Ρουμάνου τεχνικού δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος και της δικής του ευθύνης. Σίγουρα θα έπρεπε να φροντίσει να αντιδράσει νωρίτερα στην κίνηση- ματ του Γιοβάνοβιτς να στείλει στη δεξιά πλευρά τον Αϊτόρ αντί του Μπερνάρ και να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τον Βιεϊρίνια.

Η κίνηση αυτή ήταν που έκανε πιο γρήγορο τον Παναθηναϊκό του έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Η έλλειψη λύσεων υπέγραψε τη νίκη του Παναθηναϊκού

Τη νίκη όμως των πράσινων την… υπέγραψε η έλλειψη λύσεων από την πλευρά του Δικεφάλου. Με τον Μπίσεσβαρ "ψεύτικο εννιάρι" η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ έχασε μεγάλο μέρος της δυναμικής της. Από την στιγμή που έφυγε από το παιχνίδι ο Ολιβέιρα οι παίκτες του Λουτσέσκου που βρέθηκαν σε θέση βολής (Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο και Καντουρί) δεν είχαν τον τρόπο να τελειώσουν τις φάσεις.

Για το γεγονός όμως ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να στραφεί σε ένα 20χρονο παιδί τον Γκορντεζιάνι για να βρει λύσεις στην επίθεση του η ευθύνη εξίσου μοιρασμένοι σε όλους όσους είχαν την ευθύνη των μεταγραφικών κινήσεων. Και του Λουτσέσκου και της διοίκησης αλλά και του ιδιοκτήτη.

Σε μια ιδανική διαδικασία εκμετάλλευσης των νεαρών ταλέντων ο Γκορντεζιάνι θα έπαιρνε τον πρώτο του χρόνο συμμετοχής σε διαφορετικές συνθήκες και όχι την ώρα που ο ΠΑΟΚ θα κυνηγούσε την ανατροπή σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό ισχύει για κάθε νεαρό, ακόμη και για τον Κωνσταντέλια που θεωρείται κομμάτι της πρώτης ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γυρίσει στον αγώνα με δεξί μπακ τον Ζίβκοβιτς, τον Μπίσεσβαρ δεύτερο επιθετικό… Και αν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στις καθυστερήσεις του αγώνα αυτό οφείλεται περισσότερο στην θέληση των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου να αποφύγουν την ήττα – κάτι που τελικά δεν κατάφεραν- και όχι σε κάποιο, οργανωμένο τουλάχιστον σχέδιο, ανατροπής προετοιμασμένο στην προπόνηση.

Ο ΠΑΟΚ ξαναμπαίνει σε φάσμα εσωστρέφειας

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ξαναβάζει τον ΠΑΟΚ στο φάσμα της εσωστρέφειας που φάνηκε να απομακρύνεται από την Τούμπα στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Και αυτό το κλίμα αμφισβήτησης των πάντων μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει σε μια ομάδα που σαφώς βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο.

Γιατί φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ότι, όπως έγινε και πέρυσι, η πορεία του ΠΑΟΚ θα εξαρτηθεί από τις αντοχές του ρόστερ και όχι τόσο από την ποιότητα των παικτών και την όποια δουλειά γίνεται στις προπονήσεις.

Η αντίδραση του Λουτσέσκου στις αποδοκιμασίες που άκουσε απλά κάνει πιο δύσκολα διαχειρίσιμη την κατάσταση που δημιουργείται γύρω από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτό είναι στην παρούσα φάση ότι χειρότερο.

Δείτε την Game Night για το σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ