ΠΑΟΚ

Να τριτώσει στην Τούμπα το καλό για ένα ονειρικό Σαββατοκύριακο για τον ΠΑΟΚ

Να τριτώσει στην Τούμπα το καλό για ένα ονειρικό Σαββατοκύριακο για τον ΠΑΟΚ
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Η γιορτή με τον Μπάνε στο Παλατάκι και η κατάκτηση του κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ άνοιξαν την όρεξη στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που θέλουν να πανηγυρίσουν μια ακόμη νίκη επί της ΑΕΚ (2/4, 19:30, Novasports Prime, Match Center στο SPORT24).

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ πέρασαν ένα υπέροχο σαββατόβραδο και περιμένουν μια εξίσου όμορφη Κυριακή. Δεν είναι και λίγο μέσα σε λίγες ώρες να ζουν μια τρομερή μπασκετική παράσταση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπάνε Πρέλεβιτς στο κλειστό της Πυλαίας και να βλέπουν την ομάδα βόλεϊ να κατακτά ένα ακόμη τρόπαιο, το κύπελλο Ελλάδας.

Τι τους λείπει; Μια νίκη επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων στην Τούμπα (2/4, 19:30, Novasports Prime, Match Center) στο SPORT24) για να δουν την ομάδα τους να σκαρφαλώνει ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία για να κλείσει ονειρικά το Σαββατοκύριακο τους.

Η προσωποποίηση του μπάσκετ του ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφτεί πολλά κείμενα που δείχνουν ως ένα βαθμό πόσο σημαντικός ήταν στην ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Και μόνο σε ένα βαθμό διότι όσοι δεν έζησαν από κοντά εκείνη την εποχή δύσκολα μπορούν να αντιληφθούν -όσο γλαφυρές να είναι οι διηγήσεις που ακούν- τα συναισθήματα που βίωνε στο παρκέ και μετέδιδε στην κερκίδα ο Πρέλεβιτς.

Εδώ ακόμη και οι πάντα ευρηματικοί σε συνθήματα οπαδοί του Δικεφάλου στην περίπτωση του περιορίστηκαν σε ένα… λιτό "Ω Μπάνε, Μπάνε".

Ένα σύνθημα που, ωστόσο, αποτυπώνει ολοκληρωτικά τον θαυμασμό όλων για τον άνθρωπο που τίμησε όσο κανείς άλλος την φανέλα με το "7" και που χθες την είδε να κρεμιέται στην οροφή του κλειστού του ΠΑΟΚ στη Πυλαία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός από μεγάλος αθλητής ο Πρέλεβιτς ήταν ο ηγέτης μιας ομάδας που δεν πήρε όσα άξιζε να πάρει. Η προσωποποίηση μιας ομάδας που ότι τελικά κατέκτησε, το κέρδισε με δάκρυα, σπασμένα δόντια και σπασμένα δάκτυλα κρυμμένα μέσα σε μεγαλύτερο νούμερο παπούτσια.

Ο Μπάνε δεν ήταν μόνο αυτός που πήρε από το χέρι και οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε τεράστιους θριάμβους. Ήταν κυρίως εκείνος που κάθε φορά που η ομάδα του έβγαινε στραπατσαρισμένη από μια χαμένη μάχη την κρατούσε όρθια, σαν μποξέρ που πληγωμένος σηκώνεται πάλι για να συνεχίσει τον αγώνα.

Το να τιμηθεί, σε ένα γεμάτο γήπεδο από ανθρώπους κάθε ηλικίας που περίμεναν υπομονετικά στις ουρές για να μπουν στο Παλατάκι και να έχουν να λένε ότι είδαν ζωντανά μια ακόμη κορυφαία στιγμή του Μπάνε Πρέλεβιτς, ήταν αυτό που άξιζε σε μια από τις μεγαλύτερες μορφές που ανέδειξε η ιστορία του Δικεφάλου.

Τρέλα για την ομάδα βόλεϊ

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ χάρηκαν με την χαρά του Πρέλεβιτς, είδαν την ομάδα τους να κερδίζει στη συνέχεια την ΑΕΚ και επέστρεψαν στην ώρα τους στα σπίτια τους για δουν μια άλλη μεγάλη παράσταση…

Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ διατήρησε τα σκήπτρα του κατακτώντας και φέτος το κύπελλο Ελλάδας δείχνοντας ικανή για μεγάλα πράγματα σε μια σεζόν που δεν ξεκίνησε καλά αλλά εξελίσσεται ιδανικά για τον Μιλενκόσκι και τους παίκτες του.

Μέσα σε δυο ημέρα ο Δικέφαλος επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη του Παναθηναϊκού -από τον οποίο είχε χάσει τα προηγούμενα πέντε παιχνίδια φέτος- και κέρδισε και τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό.

Το γεγονός και τα δυο παιχνίδια τα πήρε με ανατροπή δείχνει όχι μόνο ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και σε πνευματική ωριμότητα ικανή να του φέρνει νίκες σε τελικούς και τρόπαια.

Έχει… Τούμπα σήμερα

Και φυσικά σήμερα οι οπαδοί του Δικεφάλου περιμένουν να τριτώσει το καλό και να πανηγυρίσουν μια ακόμη νίκη στην Τούμπα.

Με τον Λουτσέσκου όχι στον πάγκο, αλλά στις σουίτες του γηπέδου, λόγω τιμωρίας και την ομάδα τους να δείχνει και αυτή ικανή να διεκδικήσει σπουδαία πράγματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι από τα παιχνίδια αυτά που μπορούν να καθορίσουν την συνέχεια του ΠΑΟΚ στα playoffs και αν το κερδίσει μέσα στην κατάμεστη, όπως όλα δείχνουν, έδρα του τότε οι φίλαθλοι του θα έχουν κάθε δικαίωμα να λένε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι ένα από καλύτερα των τελευταίων χρόνων.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ