ΠΑΟΚ

Και τώρα το Κύπελλο…

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Ζίβκοβιτς κόντρα στον Άρη
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Ζίβκοβιτς κόντρα στον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει την νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη που του εξασφαλίζει, σε σημαντικό βαθμό, τη 2η θέση στο πρωτάθλημα και του επιτρέπει να ετοιμαστεί, όσο το δυνατόν καλύτερα, για το μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για δεύτερη φορά στα playoffs τον Άρη και με την νίκη του αυτή όχι μόνο έδωσε απαντήσεις…γοήτρου, αλλά στην ουσία εξασφάλισε και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Αν δεν δείξει αυτοκτονικές τάσεις στα δύο παιχνίδια που απομένουν ο Δικέφαλος θα κατακτήσει τον…μικρότερο από τους δύο στόχους που του έχουν απομείνει στη φετινή χρονιά και μάλιστα με σχετική άνεση που του δίνει η μέχρι τώρα διαφορά των 5 βαθμών. Ο άλλος ο στόχος ο μεγάλος είναι φυσικά το κύπελλο.

Για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη ήταν ευκαιρία να «καθαρίσει» ουσιαστικά με την 2η θέση και να στραφεί στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Από το +5 τυπικά ένας μόλις βαθμός στα δύο τελευταία παιχνίδια των playoffs της Super League Interwetten, με τους ερυθρόλευκους στο «Καραϊσκάκης» και με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα θα είναι απαραίτητος και ίσως να μην χρειαστεί καν αν υπάρξουν απώλειες από τους κιτρινόμαυρους.

ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

Το αν ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Θεσσαλονίκη -κάτι που αμφισβητήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια της σεζόν από τους κιτρινόμαυρους- δεν μπορεί να είναι το πιο διακύβευμα του πιο ενδιαφέροντος τοπικού ντέρμπι εδώ και χρόνια. Ή καλύτερα δεν είναι το πιο σημαντικό…

Εδώ που τα λέμε δεν είναι και ότι πιο σύνηθες ΠΑΟΚ και Άρης να αναμετρώνται για την δεύτερη θέση την ίδια ημέρα που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μονομαχούν για να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης έκαναν βήματα προόδου. Για τον ΠΑΟΚ κυρίως ισχύει αυτό που θεωρητικά ξεκίνησε με μεγαλύτερες βλέψεις στο πρωτάθλημα αλλά οι δικές του επιλογές -κάποιες αναγκαστικές όπως μείωση του μπάτζετ, κάποιες στρατηγικές (όπως για παράδειγμα η αλλαγή προπονητή) στην πραγματικότητα μείωσαν τις πιθανότητες για μια πραγματική πορεία πρωταθλητισμού.

Το να διεκδικούν ΠΑΟΚ και Άρης καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα και να αφήνουν Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να αλληλοεξοντώνονται για την τέταρτη περισσότερο αποτέλεσμα της υποχώρησης – κυρίως των πράσινων- τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη όμως υπάρχει και το δεδομένο της συνέχειας που μπορεί να έχουν ΠΑΟΚ και Άρης την επόμενη σεζόν. Λογικά και οι δύο θα ξεκινήσουν με Γκαρσία και Μάντζιο στον πάγκο τους την χρονιά που έρχεται την ώρα που κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί στις δύο ομάδες της Αθήνας. Η συνέχεια στον πάγκο του ίδιου προπονητή είναι όπως και να το δει κανείς πλεονέκτημα για κάθε ομάδα…Τα υπόλοιπα θα κριθούν από τις επιλογές που θα γίνουν.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο ΠΑΟΚ πάντως που έχει μπροστά του ακόμη ένα πολύ μεγάλο στόχο, την κατάκτηση του κυπέλλου, η επόμενη σεζόν θα πρέπει να περιμένει. Όχι μόνο τον τελικό της 22ης Μαΐου αλλά και τον ερχομό του νέου αθλητικού διευθυντή που θα πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγραμματισμού.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει στα playoffs να πετύχει πράγματα που στην διάρκεια της σεζόν φαίνονταν «ακατόρθωτα». Να κερδίζει ντέρμπι και μάλιστα συνεχόμενα, να κρατά ανέπαφη την εστία του και τελικά να παίρνει και με σχετική άνεση τη δεύτερη θέση. Όλα αυτά φυσικά και πιστώνονται στον Γκαρσία και στους παίκτες του, που στην πιο κρίσιμη στιγμή καταφέρνουν να γίνουν επιτέλους αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση κάτι που τους έλειπε στο πρόσφατο παρελθόν.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Το θέμα από εδώ και πέρα είναι πλέον η διαχείριση ενόψει του τελικού. Υπάρχουν παίκτες ταλαιπωρημένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια ( Βιεϊρίνια, Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Σβαμπ), υπάρχουν οι τραυματισμοί παικτών που ήταν κατά τη διάρκεια της σεζόν σημαντικοί όπως ο Ίνγκασον, ο Καντουρί και ο Κρέσπο που θα κάνουν την προσπάθεια τους να είναι έτοιμοι στις 22 Μαΐου.

Πλέον ο Γκαρσία μπορεί να εκμεταλλευτεί το διάστημα που απομένει για να ετοιμάσει την ομάδα του όσο καλύτερα μπορεί για το κύπελλο. Γιατί όπως και να το κάνουμε, η ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα είναι σημαντική για τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ