ΠΑΟΚ

Ηττήθηκε γιατί έχασε το "μυαλό" του

Ο Πάμπλο Γκαρσία
Ο Πάμπλο Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στο "Κλ. Βικελίδης", την πρώτη στο πρωτάθλημα, που γνωρίζει με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του και που έδειξε που ακριβώς "πονά" το ρόστερ του.

Ο ΠΑΟΚ έχασε 1-0 το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη έχοντας σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Νάιχαους κυρίως για τις φάσεις των δύο πέναλτι. Αυτό που καταλόγισε υπέρ του Άρη και εκείνο αρχικά υπέδειξε και στη συνέχεια πήρε πίσω μετά από χρήση του VAR. Ωστόσο θα πρέπει να δει συνολικά και την δική του εικόνα κυρίως από το σημείο που έμεινε πίσω στο σκορ και μετά.

Και αυτό διότι το γεγονός ότι αυτή την φορά ο Δικέφαλος δεν τα κατάφερε οφείλεται σε αδυναμίες που έχει στο ρόστερ του. Και το κακό είναι ότι οι περισσότερες από αυτές αφορούν σε θέσεις για την κάλυψη των οποίων έχουν ξοδευτεί χρήματα ακόμη και το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Δικέφαλος χωρίς τον Ομάρ Ελ Καντουρί έχει σαφές έλλειμα στην ανάπτυξη του και στην παραγωγή επικίνδυνων φάσεων. Και γιατί από την μια του λείπει πολύ ένας γρήγορος κεντρικός χαφ, ένας από αυτούς τους παίκτες που μπορούν να παίξουν στο "οκτώ", να είναι συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα αλλά και με δυνατότητα να βοηθά και στη δημιουργία την ομάδα του. Ο Σβαμπ είναι ένας τέτοιος χαφ, ωστόσο χρειάζεται στηρίγματα, αφού χωρίς τον Μαροκινό δίπλα του έδειξε τουλάχιστον στο σημερινό παιχνίδι να μην μπορεί να βοηθήσει όσο το χρειαζόταν η ομάδα του.

Από την άλλη στον ΠΑΟΚ έλειψε και ένας επιτελικός που θα πάρει την μπάλα και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει και την ποιότητα των ακραίων, του Τζόλη και Ζίβκοβιτς αλλά και των επιθετικών του. Και πάλι θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ πήρε έναν τέτοιο παίκτη όταν αποχαιρέτησε το Δημήτρη Πέλκα, τον Τόμας Μουργκ. Ο Αυστριακός τουλάχιστον για την ώρα δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπήρχαν. Ίσως να το κάνει όταν προσαρμοστεί απόλυτα στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας αλλά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό σε ένα ντέρμπι στο οποίο ο ΠΑΟΚ φάνηκε να πονά στην δημιουργία είναι ενδεικτικό για το γεγονός δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΩΝ ΤΟΥ

Ο ΠΑΟΚ είχε, λοιπόν, μεγάλο πρόβλημα και στην ανάπτυξη του από τον άξονα, αλλά και στα μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή από την στιγμή που οι δύο από τους τρεις του κεντρικούς του μέσους, Αουγκούστο και Τσιγγάρας είδαν από νωρίς κίτρινη κάρτα. Το πιο μεγάλο από τα δύο όμως ήταν η αδυναμία να επιτεθεί από τον άξονα Και έτσι ο Δικέφαλος παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε να την μετουσιώσει σε επικίνδυνες για την άμυνα των κιτρίνων φάσεις στην επίθεση του. Και στήριξε κυρίως το παιχνίδι του στις ατομικές εμπνεύσεις των δύο ακραίων του επιθετικών, των Ζίβκοβιτς και Τζόλη .

Ο Γκαρσία, σε αντίθεση με ότι συνηθίζει, δεν έκανε γρήγορα τις διορθωτικές του κινήσεις. Ο τραυματισμός του Ουαγκέ, που δυστυχώς για το Σενεγαλέζο φαίνεται πως είναι πολύ σοβαρός, έφερε αναγκαστικά στη θέση του τον Κρέσπο. Έτσι οι πρώτες και μοναδικές τακτικές επεμβάσεις από τον πάγκο ήταν να μπει Εσίτι στην θέση του Αουγκούστο που είχε από νωρίς κάρτα και κινδύνευε να δει και δεύτερη και ο Τσόλακ στη θέση του Σβαμπ για να παίξει ο ΠΑΟΚ με δύο επιθετικούς.

Ωστόσο με τους Ζίβκοβιτς και Τζόλη κλεισμένους και χωρίς δημιουργία από τον άξονα ο μόνος τρόπος με τον οποίο η ομάδα του προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην επίθεση ήταν τα γεμίσματα. Χωρίς όμως καθαρό μυαλό αυτά ήταν συνήθως ήταν αποτυχημένα και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοί που οι συμπαίκτες τους σημάδευαν δεν ήταν οι επιθετικοί αλλά οι δύο ακραίοι από τους οποίους προήλθαν και όλες οι καταστάσεις που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στην άμυνα του Άρη.

ΦΤΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ

Όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και στο σημερινό ντέρμπι ο Πάμπλο Γκαρσία και οι συνεργάτες του αξιολογούν το ρόστερ. Μόνο που πλέον ο Γενάρης βρίσκεται προ των πυλών και θα πρέπει να αποφασιστούν ποιες θα είναι οι εισηγήσεις τους για τις κινήσεις που θα γίνουν. Και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να φανεί αν θα αφορούν και σε θέσεις που ο Δικέφαλος προσπάθησε και στις προηγούμενες περιόδους να ενισχυθεί.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ