ΠΑΟΚ

Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ, δωρίζει βαθμούς στους αντιπάλους του

Στιγμιότυπο από το Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ
Στιγμιότυπο από το Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ INTIME

Ο ΠΑΟΚ δωρίζει βαθμούς στους αντιπάλους του με γκολ που δέχεται στις καθυστερήσεις και οπισθοχωρεί ολοένα και περισσότερο στην βαθμολογία της Super League. Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το νέο σοκ στη Λειβαδιά.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να πετύχει γκολ και όταν τα καταφέρνει δεν μπορεί να κρατήσει το προβάδισμά του στο σκορ. Όπως και στην Κρήτη και στη Λειβαδιά δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις στη μια και μοναδική φορά που ο αντίπαλός του έφερε κόσμο στην περιοχή του σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και του στέρησε τη νίκη.

Είναι θέμα ψυχολογίας; Είναι θέμα κακής νοοτροπίας; Είναι θέμα τύχης; Ό,τι κι αν συμβαίνει, φαίνεται ότι λύση δεν βρίσκεται και όσο το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται θα κοστίζει στον Δικέφαλο σε βαθμούς, σε ψυχολογία, αποτελώντας τροχοπέδη στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνεχίζει να αδυνατεί να κερδίζει μακριά από το γήπεδό της και όσο δεν μπορεί να πάρει τρίποντα χάνει θέσεις στη βαθμολογία. Τελευταία της νίκη παραμένει αυτή απέναντι στη Λαμία την 4η αγωνιστική κι εδώ κι έναν μήνα το τρίποντο…αγνοείται.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και με τους γηπεδούχους όχι μόνο να ισοφαρίζουν, αλλά να βρίσκουν την άμυνα του Δικεφάλου εκτεθειμένη και στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων και να τον απειλούν ακόμη και με ήττα, το πρόβλημα δείχνει να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός κι η ομάδα του βρίσκονται και πάλι σε ένα κακό φεγγάρι και όπως είπε και ο προπονητής του Δικεφάλου τίποτα από όσα κάνει δεν του βγαίνει. Μια δήλωση που είχε κάνει και πέρυσι σε εκείνον τον καταστροφικό Νοέμβριο, με τη διαφορά ότι φέτος δεν υπάρχει η δικαιολογία των πολλών συνεχόμενων αγώνων.

Στο σημερινό κάζο ούτε καν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια νέα ομάδα μπορεί να σταθεί ως δικαιολογία για το γεγονός ότι οπισθοχώρησε όταν βρήκε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα, ρίσκαρε και πέταξε άλλους δυο βαθμούς.

Κι αυτό διότι τελείωσε το παιχνίδι έχοντας όλους σχεδόν τους έμπειρούς του στον αγωνιστικό χώρο και θα έπρεπε να δείξει διαφορετική αγωνιστική νοοτροπία.

Επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο

Ακόμη κι η ατυχία του Βιεϊρίνια που έγινε αλλαγή στην αλλαγή και έφερε σε θέση αριστερού ακραίου αμυντικού τον Άντριγια Ζίβκοβιτς (που κάνει το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης και στην επόμενη φάση ανατρέπει τον Μουτίνιο) δεν μπορεί να εξηγήσει πλήρως αυτό που συμβαίνει.

Άλλωστε, την ίδια ταραχή στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ την παθαίνει κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά στο σκορ, όταν ένας αγώνας του πηγαίνει προς τη λήξη του.

Στην Κρήτη ήταν ο Λύρατζης που έδωσε ένα εύκολο κόρνερ από το οποίο ο Διαμαντής βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1.

Στη Λειβαδιά και πάλι σε στατική φάση ο Κοτάρσκι διώχνει την μπάλα (στον άξονα και όχι στα πλάγια), δεν υπάρχει κανείς να εμποδίσει τον Μπελμόντ να σουτάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δικεφάλου.

Όμως και στους αγώνες ο ΠΑΟΚ από κυριαρχικός που ήταν στο μεγαλύτερο διάστημά τους, μπήκε αναίτια σε παθητικό ρόλο όσο ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα.

Για να μην αναφέρει κανείς την ευκολία με την οποία ο Δικέφαλος πετά στα σκουπίδια τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται για να σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ σε κάποιο αγώνα. Μόνο μια φορά φέτος τα έχει καταφέρει στον αγώνα με τον Ατρόμητο, στον οποίο και πάλι είχε δεχθεί στις καθυστερήσεις γκολ ισοφάρισης.

Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο είχε τη διπλή ευκαιρία με το δοκάρι του Κούρτιτς και το σουτ του Καντουρί που έφυγε έξω στο 49΄ και την, επίσης διπλή, ευκαιρία με τις κεφαλιές του Κάργα και του Ίνγκασον στο 64΄.

Αδικείται η προσπάθεια των παικτών του

Με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να δείχνει αυτοκτονικές τάσεις αδικείται πρώτα απ' όλα η προσπάθεια των ίδιων των παικτών του. Αδικείται ο Νάρεϊ που σε μια περίοδο επιθετικής δυστοκίας έχει συμμετοχή στο 70% των γκολ που σημειώνει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με τα τρία που σκοράρει και τα δύο που έχει σερβίρει από τα επτά συνολικά που έχει πετύχει η ομάδα του.

Αδικείται η προσπάθεια του Γκορντεζιάνι που στο ντεμπούτο ως βασικός στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού τού το αρνήθηκε.

Αδικείται κι ο Βιεϊρίνια που παρά την ατυχία του πέτυχε ένα ακόμη ρεκόρ στη Λειβαδιά, καθώς φόρεσε σε 288 παιχνίδια την φανέλα του ΠΑΟΚ, ξεπέρασε τον Νέτο Γκουερίνο και έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Δικεφάλου.

Ποιος να ασχοληθεί με όλα αυτά όταν ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει ακόμη εκτός έδρας, ψάχνει και δεν βρίσκει νίκη σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, οπισθοχωρεί ολοένα και περισσότερο στη βαθμολογία;

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει αντίδραση για να επιστρέψει, με το πρόγραμμά του να συνεχίζει να είναι ανηφορικό.

Επόμενο παιχνίδι; Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/10) στο Καραϊσκάκης, με τον Δικέφαλο να μην έχει τον Άντριγια Ζίβκοβιτς που αποβλήθηκε και λογικά και τον Βιεϊρίνια, που έγινε αλλαγή στην αλλαγή και λογικά θα κάνει εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ