ΠΑΟΚ

Η ποιότητα στην επίθεση τού δίνει την πρόκριση

Ο Μίκαελ Κρμέντσικ
Ο Μίκαελ Κρμέντσικ EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμία και το "θέλω να μείνω" του Κρέμντσικ που προμηνύει σκληρό πόκερ με την Μπριζ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιδεικνύοντας τις γνωστές αδυναμίες του στην άμυνα στον πρώτο προημιτελικό με τη Λαμία. Στο τέλος όμως κατάφερε πετυχαίνοντας δύο γκολ από το 80΄και μετά να φτάσει σε σκορ…πρόκρισης με τον Μίκαελ Κρμέντσικ που μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι να… υπογράφει την άνετη επικράτηση του με 5-2.

Ο Τσέχος μάλιστα εξέφρασε για πρώτη φορά δημόσια τουλάχιστον την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου όταν και θα εκπνεύσει το συμβόλαιο δανεισμού του. Μια επιθυμία που ήδη έχει προκαλέσει και τις πρώτες συζητήσεις του Δικεφάλου με τον εκπρόσωπο του.

Το να μείνει βέβαια ο Κρμέντσικ στην Τούμπα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με την Μπριζ για το δανεισμό του οι Βέλγοι επέμεναν να οριστεί ρήτρα στα 6.000.000 ευρώ κάτι που ο ΠΑΟΚ δεν είχε χρόνο, αφού καιγόταν για να αποκτήσει έναν αξιόπιστο φορ, να διαπραγματευτεί. Έτσι οι δυο πλευρές επέλεξαν τη μεσοβέζικη λύση να πάρει ο ΠΑΟΚ δανεικό τον παίκτη χωρίς να υπάρξει buy out στη συμφωνία για το δανεισμό του.

Η Μπριζ δεν πρόκειται να κατέβει αμαχητί από τα 6.000.000 ευρώ που ξόδεψε το Γενάρη του 2020 για να αποκτήσει τον Κρμέντσικ από την Βικτόρια Πλζεν. Ωστόσο η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ θα αποτελέσει ένα ισχυρό ατού στα χέρια των ανθρώπων του Δικεφάλου, όταν ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται με τους Βέλγους για τον Τσέχο επιθετικό. Γιατί μοιάζει να είναι μάλλον νομοτελειακό ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει την κίνηση του το καλοκαίρι για τον Κρμέντσικ.

Ο ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ ΚΑΙ Η ΟΡΕΞΗ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖ ΓΙΑ ΤΖΟΛΗ

Πολύ περισσότερο αν ο 27χρονος φορ συνεχίζει με εμφανίσεις σαν αυτή απέναντι στη Λαμία. Η ικανότητα του να παίζει με πλάτη στην αντίπαλη εστία, το γεγονός ότι μπορεί να βγαίνει από την περιοχή για να δημιουργήσει χώρους για τους συμπαίκτες του και κυρίως η αίσθηση του χώρου που διαθέτει τον κάνουν πολύτιμο για την επίθεση του Δικεφάλου.

Βέβαια όπως μοιάζει λογικό και επόμενο ο ΠΑΟΚ να ζητήσει από την Μπριζ να διαπραγματευτεί για τον Τσέχο θα πρέπει να περιμένει ότι και οι Βέλγοι λογικά θα επιμείνουν να θέτουν θέμα για τον Χρήστο Τζόλη. Η όρεξη της Μπριζ για τον Έλληνα επιθετικό που έφτασε ήδη στα 15 γκολ τη φετινή σεζόν έχει ανοίξει και η άρνηση του ΠΑΟΚ να διαπραγματευτεί μαζί της στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δεν την έχει κλείσει.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα αποδεχθεί να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων που θα κάνει για τον Κρμέντσικ το όνομα του Τζόλη, κάτι που ήδη προσπάθησαν να πετύχουν οι άνθρωποι της Μπριζ. Και αυτό διότι οι προσδοκίες που έχει για τον νεαρό επιθετικό του είναι πολύ μεγαλύτερες από τα ποσά που σκοπεύουν να διαθέσουν οι Βέλγοι.

Όλο αυτό το σκηνικό προμηνύει σκληρό πόκερ το καλοκαίρι για τις δύο ομάδες που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ΠΛΗΓΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ

Μέχρι τότε όμως ο ΠΑΟΚ έχει να ασχοληθεί με τους αγωνιστικούς του στόχους. Όσοι πίστευαν ότι επειδή η Λαμία έχει το νου της στο πρωτάθλημα και ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη αφήνοντας πίσω πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές, το σημερινό παιχνίδι θα ήταν για τον ΠΑΟΚ περίπατος διαψεύστηκαν για 80 λεπτά και βάλε. Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για το Δικέφαλο όσο η άμυνα του επιτρέπει στον αντίπαλο του να σκοράρει τόσο εύκολα και με τόσες λίγες προσπάθειες.

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 2 γκολ από τη Λαμία σε διάστημα 13 λεπτών από ισάριθμες στατικές φάσεις και με τους φιλοξενούμενος να σκοράρουν 2 φορές στις 3 φορές που βρέθηκαν στην περιοχή του Πασχάλακη. Και αν στο γκολ του Αντέτζο από την εκτέλεση κόρνερ του Πίτι μπορεί να βρει κανείς δικαιολογίες, σε αυτό του Μπεχαράνο δεν υπάρχουν.

Στο τέλος ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε κάνοντας και επίδειξη δύναμης στα τελευταία λεπτά όταν οι παίκτες της Λαμίας έμειναν από δυνάμεις.

Ο Δικέφαλος με αιχμή του δόρατος τον Κρέμντσικ και την ποιότητα που έχει επιθετικά έφτασε στο τελικό 5-2, Σκορ το οποίο του εξασφαλίζει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, που μόνο αν δείξει αυτοκτονικές τάσεις στη Λαμία μπορεί να ανατραπεί. Όμως αν δεν διορθώσει τα πράγματα στην άμυνα του, θα είναι σαν να χτίζει σε σαθρά θεμέλια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ