ΠΑΟΚ

Η "αλήθεια" του Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ που επιμένει να κερδίζει

Ο Λουτσέσκου φωνάζει στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός
Ο Λουτσέσκου φωνάζει στο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το στραβοπάτημα που απέφυγε ο ΠΑΟΚ, τη νέα έκρηξη του Ραζβάν Λουτσέσκου και την απάντηση του για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται.

Ο ΠΑΟΚ φλέρταρε επικίνδυνα με την γκέλα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Την απέφυγε όμως και έστω με άγχος πήρε μια πολύτιμη νίκη που τον επανάφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας, λίγες μόνο ημέρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε να προκύπτουν άλλοι "ήρωες" στο παιχνίδι τον Ντάντας να σκοράρει δυο φορές και τον Κουλιεράκη να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου.

Το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος του ΠΑΟΚ έφερε μια ακόμη "έκρηξη" του Ρουμάνου τεχνικού, που, εκτός όσων ανέφερε για τη διαιτησία, υπεραμύνθηκε και όσα έχει κατά καιρούς έχει δηλώσει.

Και απάντησε σε όσους του επιτίθενται προσωπικά για όσα λέει, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει με επιχειρήματα τους ισχυρισμούς του και αυτό είναι που οδηγεί τους περισσότερους από όσους θίγονται σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μάλιστα έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να λέει την δική του αλήθεια όσο και αν ενοχλεί.

Μέσα σε όλα ο Ρουμάνος τεχνικός επαναλαμβάνει ότι ο Δικέφαλος είναι μια νεανική ομάδα που τώρα δημιουργείται, που πηγαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι, χωρίς να παλεύει για πρωτάθλημα. Στην πράξη όμως δεν φαίνεται να πείθει και πολλούς. Άλλωστε πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί ότι αν του δοθεί η ευκαιρία δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη.

Η πρώτη του Τάισον και η κομβική απουσία του Ίνγκασον

Ο Λουτσέσκου έκανε ελεγχόμενο rotation ξεκουράζοντας ωστόσο δυο από τα πιο βασικά γρανάζια της μηχανής του. Ο Ίνγκι Ίνγκασον – σημείο αναφοράς στην άμυνα του ΠΑΟΚ- έμεινε για πρώτη φορά εκτός σε παιχνίδι πρωταθλήματος αφήνοντας τον Γιάννη Κάργα να συνθέσει το δίδυμο των στόπερ με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε, όπως αναμενόταν, φανέλα βασικού στον Τάισον, για πρώτη φορά μάλιστα, αλλά επέλεξε να ξεκουράσει τον Άντριγια Ζίβκοβιτς και όχι στο εμφανώς πιο καταπονημένο, όπως τουλάχιστον φάνηκε στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, Κάλεντ Νάρεϊ.

Η αλήθεια είναι ότι αν υπήρχαν αμφιβολίες για την ετοιμότητα του Βραζιλιάνου αυτές διαλύθηκαν στην πράξη. Και αυτό διότι η απόδοση του ανέβαινε όσο περνούσε η ώρα. Ο Τάισον ήταν επιδραστικός στο παιχνίδι του Δικεφάλου στο καλύτερο διάστημα των γηπεδούχων στον αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση φάνηκε ότι η απουσία του Ίνγκασον φάνηκε πολύ, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ότι δεν έχει καλά πατήματα στην άμυνα του χωρίς τον ηγέτη της. Όπως και έλειψε στη μεσαία του γραμμή ο Ντόουγκλας Αουγκούστο γεγονός που επέτεινε ακόμη περισσότερο την αστάθεια και τις στιγμές αδράνειας στην ανασταλτική λειτουργία του Δικεφάλου.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε από το Λεβαδειακό 2 γκολ, όσα δέχθηκε στα προηγούμενα 13 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Και μπορεί να προηγήθηκε για πρώτη φορά μόλις στο 10' με τον Ντάντας, ισοφαρίστηκε όμως γρήγορα με το πέναλτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι στο 15'.

Και παρά το γεγονός ότι πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, πάλι με τον Πορτογάλο και με την συμπλήρωση μιας ώρας βρέθηκε με 3-1 μπροστά στο σκορ τελείωσε με ισχνό προβάδισμα και άγχος το παιχνίδι.

Τα νεύρα ανάμεσα σε Λουτσέσκου και Βιεϊρίνια

Μέσα σε όλα όσα δεν κύλησαν ομαλά ήταν και αυτή η φασαρία με την αλλαγή του Βιεϊρίνια ανάμεσα στον Πορτογάλο αρχηγό του Δικεφάλου και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Βιεϊρίνια που δέχθηκε ένα χτύπημα σε μια φάση με τον Τορό δεν πατούσε καλά και ο Ρουμάνος τεχνικός, αρνούμενος να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο, τον έκανε αλλαγή στην αλλαγή ακυρώνοντας αυτή που προετοίμαζε με τον Τζίμα αντί του Ολιβέιρα.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αντέδρασε προφανώς γιατί ήθελε να τελειώσει τον αγώνα. Όλο αυτό το σκηνικό ανάμεσα τους, οφείλεται σε παρεξήγηση που όπως είπε ο Λουτσέσκου έχει ήδη λυθεί. Κράτησε λίγο αλλά ήταν έντονο. Έδειξε και την ένταση που επικρατούσε στις τάξεις του Δικεφάλου αλλά και τα νεύρα για ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε τελικά να κερδίσει

Χάνει ένα ματς ο Κοτάρσκι

Κακό για τον ΠΑΟΚ είναι και το γεγονός ότι ο Κοτάρσκι με την κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στη φάση του πέναλτι είναι ότι ο Κροάτης συμπλήρωσε τέσσερα και θα πρέπει να χάσει ένα από τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του.

Σε μια τετράδα αγώνων που περιέχει τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και τα ταξίδια σε Τρίπολη και Γιάννινα, αυτό το τελευταίο μοιάζει το πιο πιθανό για να εκτίσει την ποινή του ο Κροάτης τερματοφύλακας του Δικεφάλου που μέχρι σήμερα μόνο στα δυο παιχνίδια με την Καλαμάτα δεν αγωνίστηκε.

Το παλεύει για επιθετικό

Στα μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ παλεύει να αποκτήσει έναν επιθετικό με δανεισμό στις τελευταίες ώρες της χειμερινής περιόδου. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι του Δικεφάλου επένδυσαν πολύ χρόνο στην περίπτωση του Κάιλ Λάριν και το γεγονός ότι ο Καναδός επέλεξε τη Βαγιαδολίδ και το ισπανικό πρωτάθλημα, τους κόστισε σημαντικά.

Οι πληροφορίες λένε πως οι υπεύθυνοι για τις μεταγραφές, σε συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν ξεχωρίσει συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που, ωστόσο μόνο εύκολες δεν είναι. Σε αυτές πάντως τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα καθορίζοντας είτε αρνητικά, είτε θετικά τις υποθέσεις που απασχολούν τις ομάδες.

Το σίγουρο είναι ότι έστω και αργά στην Τούμπα κινητοποιήθηκαν για μεταγραφές. Αποκτήθηκαν Τάισον, που απέναντι στον Λεβαδειακό έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός και Κεντζιόρα για να δώσει λύσεις στην άμυνα και γίνεται η προσπάθεια για έναν φορ. Οι πιθανότητες να τελεσφορήσει η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον μοιρασμένες. Εφόσον τελικά γίνει και αυτή η κίνηση ενίσχυσης θα μειωθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο ρόστερ.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ