ΠΑΟΚ

Για να προκριθείς, πρέπει να σκοράρεις

Ο Τσούμπα Άκπομ
Ο Τσούμπα Άκπομ INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την πρόκριση που ο ΠΑΟΚ όλο την κυνηγά και όλο, μέχρι τώρα, του ξεφεύγει και την εσωστρέφεια που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν καταφέρνει να αποδιώξει.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια πρώτη ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16 του Conference League στον αγώνα με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα και την έχασε. Κόντρα στη Σλόβαν έχασε άλλη μια ευκαιρία να περάσει στην ενδιάμεση φάση των νοκ-άουτ αγώνων. Ήταν καλύτερος από τους Σλοβάκους, αλλά δεν κατάφερε να τους κερδίσει.

Ο Δικέφαλος έχει μια ακόμη ευκαιρία, την τρίτη που θα είναι και η φαρμακερή στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο παιχνίδι με την Λίνκολν στην Τούμπα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τι πρέπει να κάνει; Απλά να κερδίσει την ομάδα από τον Γιβραλτάρ, την πλέον αδύναμη του ομίλου και να βάλει όσα περισσότερα γκολ μπορεί. Αν την ίδια ώρα η Σλόβαν κερδίζει στην Δανία την Κοπεγχάγη -που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά γεγονός που την έχει καταστήσει πλέον αδιάφορη- ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να φροντίσει να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από του Σλοβάκους.

Αυτή την στιγμή στην απόλυτη ισορροπία που έχει δημιουργηθεί με τους Σλοβάκους, αυτή έχουν καλύτερη κατά 1 γκολ διαφορά και αυτή θα πρέπει την υπερκεράσει ο Δικέφαλος στο τελευταίο παιχνίδι. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να σκοράρει 2 περισσότερα γκολ από την αντίπαλό του. Σε περίπτωση που η διαφορά είναι ίδια, αν δηλαδή ο ΠΑΟΚ κερδίσει με δυο γκολ διαφορά και η Σλόβαν με ένα τότε θα μετρά η διαφορά των γκολ μόνο στα εκτός έδρας και σε αυτήν οι Σλοβάκοι θα υπερτερούν.

Το σίγουρο είναι ότι η πρόκριση τελικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες… Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε με κανέναν τρόπο να χάσει, έκανε όσα μπορούσε για να το κερδίσει αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Και αν δεν σκοράρεις , δεν κερδίζεις και δεν προκρίνεσαι.

Ο Δικέφαλος πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό να βρει ένα γκολ που θα του ήταν αρκετό για την νίκη, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν κυρίως προς το τέλος του αγώνα. Τώρα θα πρέπει να περιμένει την τελευταία αγωνιστική στις αρχές του Δεκέμβρη για να δει αν το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι θα έχει συνέχεια ή όχι.

Δεν κέρδισε και η εσωστρέφεια παραμένει

Το θέμα είναι ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να έμεινε ζωντανός για την πρόκριση, έχοντας ακόμη και προβάδισμα απέναντι στους Σλοβάκους. Και αυτό διότι η δυναμική της Λίνκολν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με αυτή ακόμη και της αδιάφορης Κοπεγχάγης ωστόσο το σημερινό αποτέλεσμα, δεν ήταν αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να κερδίσει στην Μπρατισλάβα και να έχει ήδη προκριθεί, για να αποδιώξει την εσωστρέφεια που επέστρεψε στην ομάδα μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Δεν το έκανε και τώρα θα πάει στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη – που και αυτός έχει την δική του εσωστρέφεια να αντιμετωπίσει- γεμάτος πίεση και χωρίς περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες.

Άσφαιρος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ θα κουβαλά από την Σλοβακία, εκτός από την κούραση και την μεγάλη ενέργεια που ξόδεψε, άλλο ένα 90λεπτο, το δεύτερο στην σειρά, στο οποίο δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Μέχρι τώρα το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν οι αμυντικές της αδυναμίες.

Η ευκολία να δίνει φάσεις στους αντιπάλους της και να δέχεται γκολ. Πλέον φαίνεται ότι προκύπτει ζήτημα αποτελεσματικότητες και στην επιθετική της λειτουργία. Και αυτό κυρίως γιατί σταμάτησαν να βρίσκουν δίχτυα οι μεσοεπιθετικοί της, αφού η συγκομιδή των δυο φορ, Άκπομ και Σβιντέρσκι, που εναλλάσσονται στην ενδεκάδα ήταν έτσι και αλλιώς χαμηλή.

Όπως και να έχει πάντως η Ευρώπη πρέπει να περιμένει. Το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη είναι πλέον το σημαντικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται απαραίτητα τους τρεις βαθμούς για να μην χάσει και άλλο την επαφή του με την κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό είναι το σημαντικό και για αυτό το παιχνίδι με τους κιτρινόμαυρους μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για τον Δικέφαλο.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ