ΠΑΟΚ

"Φλερτάροντας" μια ώρα με την γκέλα

Ο Κρέμντσικ έχει σκοράρει και πανηγυρίζει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Κρέμντσικ έχει σκοράρει και πανηγυρίζει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στο 2021 που ήρθε με πολύ περισσότερη δυσκολία από ότι δείχνει το τελικό 3-1 επί του Βόλου.

Μετά την ισοπαλία στη Λάρισα και την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ δεν είχε και πολλά να κερδίσει στον αγώνα με τον Βόλο. Αντίθετα είχε πολλά να χάσει σε μια ενδεχόμενη γκέλα. Και η αλήθεια είναι ότι φλέρταρε έντονα με αυτήν για μια ώρα περίπου.

Μέχρι την ευκαιρία που έχασε ο Ρενάτο Σάντος στο 60' ο Δικέφαλος ακροβατούσε μεταξύ μιας νίκης που για όλους ήταν αναμενόμενη και μιας ακόμη επώδυνης γκέλας ολκής , που θα έκανε ακόμη μεγαλύτερη την εσωστρέφεια στο στρατόπεδο του, λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Γκαρσία άνοιξε το rotation πολύ περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς. Στην άμυνα και αναγκαστικά λόγω των τιμωριών Γιαννούλη και Μιχαηλίδη κράτησε μόνο τον Ίνγκασον σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Στον άξονα από τους τρεις που ήταν στην αρχική ενδεκάδα στο Περιστέρι μόνο ο Σβαμπ ξεκίνησε και μόνο στην επίθεση – όπου όλοι περίμεναν να δουν τον Κρμέντσικ να ξεκινά- κράτησε την τριάδα του αναλλοίωτη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 11'. Δεν ήθελε πολύ να δεχθεί δεύτερο λίγα λεπτά αργότερα στο 16' στη φάση με τους Μπαρτόλο και Ρενάτο Σάντος και ισοφάρισε στο 29' με πέναλτι έχοντας όλο και όλο δύο στιγμές. Μια κεφαλιά του Σβιντέρσκι και ένα σουτ του Τζόλη να επιδείξει. Σε ένα διάστημα που είχε πάνω από 60% κατοχή της μπάλας, όχι μόνο δεν κυριαρχούσε αλλά αντίθετα κινδύνευε περισσότερο να δεχθεί γκολ παρά να σκοράρει.

Οι δύο κινήσεις του Πάμπλο Γκαρσία με Βιεϊρίνια και Καντουρί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξαν και πολύ την ικανότητα του μέχρι τουλάχιστον να πετύχει το 2-1 με τον Ίνγκασον μετά από μια εκτέλεση κόρνερ.

ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Αν υπάρχει κάτι που έχει βελτιώσει ο ΠΑΟΚ αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι οι στατικές φάσεις. Σε αυτές φαίνεται περισσότερο από κάθε άλλο κομμάτι του παιχνιδιού η δουλειά που γίνεται με τον Πάμπλο Γκαρσία και από αυτές φαίνεται ο Δικέφαλος να βρίσκει ευκαιρίες και γκολ μετά από πολύ καιρό. Και οι στατικές φάσεις τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση στον αγώνα με τον Βόλο. Γιατί με το προβάδισμα που πήρε στο σκορ, απέναντι σε μια ομάδα που δεν κλείστηκε πίσω ποτέ, ήταν λογικό να βρει φάσεις για να καθαρίσει το παιχνίδι. Κάτι που το πέτυχε στο 90' με το πρώτο γκολ του Μάικλ Κρμέντσικ.

ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ

Ο Τσέχος άφησε πολλές υποσχέσεις ότι θα διορθώσει τα πράγματα στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Και όχι εξαιτίας του παρθενικού του γκολ με την φανέλα του Δικεφάλου. Αυτό άλλωστε λίγο έλειψε να το χάσει σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ δυο παικτών του ΠΑΟΚ με τον τερματοφύλακα του Βόλου. Ο πιο σίγουρος τρόπος για το 3-1 ήταν να περάσει απλά την μπάλα στο Ζίβκοβιτς αλλά πήρε πάνω του την προσπάθεια και παρά την επαφή που έκανε με την μπάλα ο Κλέιμαν τελικά την είδε να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι προηγούμενες ενέργειες του στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε είναι αυτές που έδειξαν ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ που μετά από καιρό είχε στην επίθεση του έναν παίκτη που μπορεί να είναι σημείο αναφοράς. Ο Κρέμντσικ έδειξε ότι μπορεί να γεμίσει με την παρουσία του την αντίπαλη περιοχή, ότι μπορεί να παίξει και με πλάτη στην αντίπαλη εστία, έχοντας την ικανότητα να γυρίσει προς αυτήν και να εκτελέσει. Και σίγουρα με την εμφάνιση του την Κυριακή βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ και απέναντι στο Βόλο έδειξε ότι έχει πολλά πράγματα ακόμη να διορθώσει. Και από ότι φαίνεται και σύμφωνα με τις δηλώσεις από το τεχνικό επιτελείο με την ενίσχυση του Γενάρη έχει τελειώσει με τους Κρμέντσικ, Ουάρντα (που και αυτός ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην πρώην ομάδα του) και Λάμπρου. Κάτι που είναι παράδοξο αν σκεφτεί κανείς τα πολλά ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στο ρόστερ και την απουσία παικτών, όπως για παράδειγμα ενός γρήγορου χαφ, που ο Γκαρσία έχει πει ότι του λείπει.

Αν υπάρχει απόφαση να μην κινηθεί ο ΠΑΟΚ περισσότερο στις χειμερινές μεταγραφές η προσπάθεια του Ουρουγουανού να βελτιώσει την ομάδα του θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Αλλά ποτέ μην λες ποτέ σε μια μεταγραφική περίοδο που είναι ακόμη ανοικτή….

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ