ΠΑΟΚ

Εύκολο απόγευμα με Μπαμπά

Ο Ραχμάν Μπαμπά μετά το γκολ με τη Λαμία
Ο Ραχμάν Μπαμπά μετά το γκολ με τη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το ντεμπούτο του Ραχμάν Μπαμπά στη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στη Λαμία και το ανέβασμα του Χάρη Τσιγγάρα που κρατά στον πάγκο τον Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Λαμία που μάλλον είχε το μυαλό της περισσότερο στον…τελικό που έχει να δώσει, μεσοβδόμαδα, με τη Λάρισα και όχι σε αυτόν της Τούμπας. Έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με 4-0 και το μόνο που μπορεί να τον έχει ανησυχήσει είναι η αναγκαστική αλλαγή του Χρήστου Τζόλη, που αποχώρησε από το γήπεδο με μια φλεγμονή στον αστράγαλο.

Ο νεαρός που πέτυχε ένα ακόμη γκολ, το 16ο στη σεζόν, "καθαρίζοντας" το παιχνίδι, βρίσκεται σε πολύ καλό… φεγγάρι και οι εξετάσεις που θα κάνει τις επόμενες ημέρες θα δείξουν αν ο τραυματισμός του μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός. Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα, με τον Γκαρσία να βάζει και άλλους παίκτες στην εξίσωση και κυρίως τον Ραχμάν Μπαμπά.

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ

Η επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία να ξεκινήσει στον αγώνα για πρώτη φορά τον Γκανέζο έμοιαζε εξ αρχής… ιδανική αν σκεφτεί κανείς ότι το πρόγραμμα του Δικεφάλου μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου περιλαμβάνει τα δυο εκτός έδρας παιχνίδια με Αστέρα στην συνήθως αφιλόξενη Τρίπολη και Παναθηναϊκό και ενδιάμεσα το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα.

Δικαιολογημένα ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλησε να τσεκάρει αγωνιστικά τον Γκανέζο αμυντικό στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία. Βέβαια το συγκεκριμένο ματς δεν μπορούσε να αποτελέσει βάση για ασφαλή συμπεράσματα τουλάχιστον για τις ανασταλτικές ικανότητες του Ραχμάν Μπαμπά καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βάλουν πίεση στην άμυνα του Δικεφάλου.

Από την άλλη όμως ο Μπαμπά έδειξε τις επιθετικές αρετές του. Και οι προωθήσεις του ήταν καλές και έδειξε ικανότητα να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή τόσο έντονη που κατάφερε στο ντεμπούτο του να πετύχει και το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Το πόσο σταθερός είναι αμυντικά θα πρέπει να το δείξει στα επόμενα παιχνίδια που θα κληθεί να καλύψει το αριστερό άκρο στα μετόπισθεν της ομάδας του.

ΔΕΝ ΠΙΕΣΤΗΚΕ Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ

Βέβαια ούτε και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για ένα ακόμη παιχνίδι δεν μπορεί να οδηγήσει σε σαφές συμπέρασμα βελτίωσης της ανασταλτικής του λειτουργίας. Αυτό που μπορεί να κρατήσει ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του απέφυγαν τα προσωπικά λάθη που του έχουν στοιχίσει στην άμυνα. Ένα και μόνο λάθος φάνηκε να είναι σημαντικό και αυτό έγινε ίσως από τον καλύτερο του παίκτη στο γήπεδο τον Χάρη Τσιγγάρα.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΤΣΙΓΓΑΡΑΣ, ΧΑΝΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Ο Ουρουγουανός τεχνικός κράτησε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στον πάγκο τον Ομάρ Ελ Καντουρί, προτιμώντας να ξεκινήσει ξανά βασικό τον νεαρό μαζί με τον Σβαμπ. Ο Μαροκινός που στην αρχή της φετινής σεζόν ήταν σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου δείχνει σταδιακά αλλά σταθερά να χάνει ένα μέρος της εμπιστοσύνης του Γκαρσία. Η συνέχεια της σεζόν θα δείξει αν το γεγονός αυτός αποβεί και καθοριστικό στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Μαροκινού που εκπνέει το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις έδειξαν να είναι κάποια στιγμή έντονες με κοινή επιθυμία των δυο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, οι συζητήσεις εδώ και καιρό έχουν "παγώσει". Το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει πως όταν ο ΠΑΟΚ αφήνει για το τέλος ένας θέμα ανανέωσης συμβολαίου τα πράγματα δύσκολα φτάνουν σε συμφωνία.

Το ζήτημα είναι ότι ο Ελ Καντουρί, έδειξε μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα της σεζόν να έχει και πάλι μεταπτώσεις στην απόδοση του και έχει μπροστά του το φινάλε στην πραγματικότητα της σεζόν να πείσει ότι είναι πολύτιμος στον ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει το συμβόλαιο που περιμένει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ