ΠΑΟΚ

Επιστροφή του ΠΑΟΚ στον καιρό της εσωστρέφειας

Ο Ίνγκασον απογοητευμένος μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη | 11 Μαΐου 2022
Ο Ίνγκασον απογοητευμένος μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη | 11 Μαΐου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νέα ήττα του ΠΑΟΚ, την τρίτη στη σειρά, αυτή την φορά από τον Άρη,  που προκάλεσε αποδοκιμασίες και λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να βυθίζεται αγωνιστικά και η εσωστρέφεια στο στρατόπεδο του Δικεφάλου μεγαλώνει μετά από κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα. Τα παιχνίδια χωρίς νίκη μετά την ήττα από τον Άρη με 1-0 έφτασαν σε διψήφιο αριθμό, οι ήττες έγιναν τρεις στη σειρά και φως στο τούνελ δεν φαίνεται…

Μέχρι τώρα σε αυτό το δεύτερο, στη φετινή σεζόν, διάστημα κατάρρευσης της ομάδας του Λουτσέσκου, υπήρχε ως ένα βαθμό ανοχή από την κερκίδα. Είτε εξαιτίας της καλής ευρωπαϊκής πορείας, είτε λόγω της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου το χειροκρότημα έδειχνε ότι το σχοινί ακόμη αντέχει.

Η Τούμπα χειροκρότησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από την Μαρσέιγ και δίκαια για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Τους επιβράβευσε με χειροκρότημα για την πρόκριση τους στον τελικό μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Ζήτησε το κύπελλο μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι πανηγύριζαν και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την νίκη τους επί του ΠΑΟΚ.

Η ανοχή λοιπόν έχει πλέον τελειώσει και αυτό είναι φανερό από τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν σήμερα στο γήπεδο του Δικεφάλου.

Η στάση του Λουτσέσκου και η αντίδραση του Κούρτιτς

Αποδοκιμασίες που ακούστηκαν ακόμη και προς τον Ραζβάν Λουτσέσκου την ώρα που ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε δηλώσεις στο flash interview μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Ο Λουτσέσκου δεν αντέδρασε έντονα. Όμως μια κίνηση άρνησης με το χέρι του έδειξε την δυσφορία του και ήταν χαρακτηριστική ότι θεωρεί άδικη προς το πρόσωπο του μια τέτοια αντιμετώπιση.

Το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που δεν έφευγαν από τα επίσημα και περίμεναν να τον αποδοκιμάσουν δοκίμασε τις αντοχές του. Στο τέλος μάλιστα ο Λουτσέσκου που προτίμησε να μείνει εκεί στα κάγκελα και να μιλήσει με αυτούς που τον αποδοκίμαζαν, από το να αποχωρήσει, κακήν κακώς, στα αποδυτήρια ίσως και να λειτούργησε… αποσυμπιεστικά.

Τα συνθήματα αποδοκιμασίας, συνοδεύτηκαν από άλλα με απαιτήσεις για την κατάκτηση του κυπέλλου και στο τέλος ο Ρουμάνος έφυγε με ψηλά το κεφάλι προς τα αποδυτήρια.

Κάτι ανάλογο πήγε να κάνει και ο Κούρτιτς με τις δηλώσεις που επεδίωξε ο ίδιος να κάνει έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας εξηγώντας γιατί αντέδρασε στις αποδοκιμασίες που άκουσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη. Η αλήθεια είναι ότι ο Σλοβένος που αγωνίστηκε ως στόπερ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού έμεινε, μαζί με τον Ίνγκασον, τελευταίος στο γήπεδο.

Εκείνη την ώρα ήταν μάλλον αναμενόμενο να τα ακούσει και αυτός για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του. Αντέδρασε όμως και καλά που βρέθηκε κοντά του ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς να τον τραβήξει προς το αποδυτήρια και να τον ηρεμήσει.

Αποδοκιμασίες στις αλλαγές και χειροκρότημα σε Άκπομ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Η βραδιά ήταν δύσκολη για τους παίκτες αλλά και τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Και αν Λουτσέσκου και Κούρτιτς τα άκουσαν μετά την ήττα, αυτοί που θα πρέπει να κλονίστηκαν περισσότερο ήταν οι Μουργκ και Τέιλορ. Και αυτό διότι οι αποδοκιμασίες σε βάρος τους ήταν εντελώς προσωπικές καθώς ήταν την ώρα που έγιναν αλλαγή.

Είναι δική τους όμως η ευθύνη για το γεγονός ότι έκαναν και οι δυο πολύ κακή εμφάνιση; Ο Αυστριακός, που όταν ο ΠΑΟΚ ήταν πλήρης βρισκόταν μακριά από τις πρώτες επιλογές του Λουτσέσκου στον αγώνα με τον Άρη πήρε για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι φανέλα βασικού. Ούτε ο ίδιος δεν πρέπει να περίμενε ότι θα του συμβεί κάτι τέτοιο. Ενώ στην περίπτωση του Τέιλορ ο προπονητής του ΠΑΟΚ προσπαθεί να "βαφτίσει το κρέας… ψάρι" και τον παρουσιάζει ως ακραίο χαφ από την στιγμή που δεν μπορεί να τον θεωρεί ακραίο αμυντικό.

Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στην Τούμπα δεν ήταν πάντως… "επί δικαίους και αδίκους". Ο Άκπομ που έδωσε τις μάχες του και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς που έδειξε να παλεύει με πάθος χειροκροτήθηκαν στην αποχώρηση τους από το γήπεδο, γιατί ο κόσμος αναγνώρισε τουλάχιστον την προσπάθεια που έκαναν.

Δεν βρίσκει λύσεις στα προβλήματα του που δείχνουν τεράστια

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει πάρα πολλά θέματα, μόλις δέκα ημέρες πριν από τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Προβλήματα που φαίνεται ότι δεν μπορούν να λυθούν από τον Λουτσέσκου, τουλάχιστον με τους παίκτες που του έχουν μείνει διαθέσιμοι.

Μπορεί οι καθυστερημένες αντιδράσεις να οφείλονται στην καταπόνηση των παικτών που δεν ήταν βασικοί και χρειάστηκε να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο από όσο μπορούσαν να αντέξουν στα playoffs, ωστόσο το έλλειμα στη δημιουργία είναι θέμα ποιότητας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να ελπίζει ότι θα έχει επιστροφές μέχρι τις 21 Μαΐου γιατί έτσι που έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ο τελικός είναι αυτός που θα χαρακτήρισε συνολικά την φετινή αγωνιστική περίοδο. Το βράδυ του τελικού θα γίνει το οριστικό ταμείο…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ