ΠΑΟΚ

Επέστρεψε από την κόλαση

Επέστρεψε από την κόλαση
EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για όσα έγιναν στην Τούμπα, την ισοπαλία που πήρε ο ΠΑΟΚ από τον Άρη, εκεί που δεν το περίμενε κανείς και που ωστόσο δεν πρέπει να "κουκουλώσει" τις χτυπητές του αδυναμίες.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός σε έναν ακόμη αγώνα. Απέναντι στον Άρη, το μόνο θετικό για την ομάδα του Γκαρσία είναι αυτό. Ότι οι παίκτες του δεν τα παράτησαν, έδειξαν ενώ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, το πάθος και τη θέληση που δεν είχαν σε όλο το προηγούμενο αγώνα και με μπροστάρη τον Ίνγκι Ίνγκασον κατάφεραν να επιστρέψουν από την… κόλαση.

Αν πιστεύει κανείς ότι δεν θα υπήρχαν ισχυρότατοι μάλιστα κραδασμοί σε όλο το οικοδόμημα του Δικεφάλου σε περίπτωση ήττας από τον Άρη αρκεί να δει τι συνέβη στα επίσημα της Τούμπας με τον Πασχαλάκη από την ώρα που έγινε το 0-2 αλλά και με τους κιτρινόμαυρους να φτάνουν κοντά στο 0-3 για να διαπιστώσει ότι αυτό το τελικό 2-2 αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για μια ομάδα με σαφή προβλήματα και αδυναμίες

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Η απώλεια του προσβεβλημένου από ίωση Χρήστου Τζόλη ήταν δίχως άλλο σημαντική για τον Πάμπλο Γκαρσία. Το κενό του νεαρού επιθετικού, που είναι αναμφισβήτητα ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί.

Ωστόσο δεν μπορεί να μην πέρασε από το μυαλό του Ουρουγουανού η σκέψη ότι η ομάδα του έκανε την πιο μεστή της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς τον Τζόλη στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μουργκ είχε ξεκινήσει βασικός ωστόσο η κατάσταση του Αυστριακού στα τελευταία παιχνίδια οδήγησε τον προπονητή του ΠΑΟΚ στην επιλογή του Σίντζι Καγκάβα.

Έτσι το ντέρμπι ξεκίνησε για το Δικέφαλο με ένα ερωτηματικό για το πόσο ο Ιάπωνας, θα μπορούσε να αντέξει σε ένα ντέρμπι όπως αυτό με τον Άρη με πολύ διαφορετική ένταση και απαιτήσεις σε σχέση με τον αγώνα του κυπέλλου με την Λαμία. Και φυσικά αν το σχήμα με τον Ουάρντα στα άκρα και τον Ιάπωνα επιτελικό θα μπορούσε να είναι παραγωγικό όσο χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στη νίκη.

Και η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο ΠΑΟΚ εξ αρχής έδειξε να έχει τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με τον Καγκάβα, σαφώς ανέτοιμο, να μην μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν και τον Ουάρντα κλεισμένο πάνω στην γραμμή να προσπαθεί αλλά να μην τα καταφέρνει να βγάλει την ομάδα του μπροστά.

Ο Γκαρσία χαρακτήρισε στις δηλώσεις του την μετατόπιση του Αιγύπτιου αριστερά λίγο πολύ ως αναγκαστική θυσία. "Ο Καγκάβα πήρε την ευκαιρία του" είπε ο Ουρουγουανός. Είχε όμως και άλλες επιλογές διαθέσιμες τις οποίες δεν τις έκανε αναλαμβάνοντας το ρίσκο που δεν του βγήκε και η ευθύνη είναι δική του.

ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 4-4-2

Ακόμη και το δεύτερο ρίσκο που ανέλαβε ο Γκαρσία να παίξει με δύο επιθετικούς που και αυτό ήταν μεγάλο δεν μπορεί να πει κανείς ότι απέδωσε, τουλάχιστον στην πραγματική οικονομία του αγώνα. Μπορεί για ένα διάστημα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ να έδειξε μεγαλύτερη δυναμική και ενέργεια στην επίθεση του, την οποία όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε.

Ανασταλτικά όμως και πάλι δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πίεση των αντιπάλων του που με όπλο τις αντεπιθέσεις πήραν προβάδισμα δύο γκολ στο σκορ και θα μπορούσαν να "καθαρίσουν" τον αγώνα στη φάση με το Μάνο.

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Μόνο όταν το παιχνίδι έγινε ροντέο μετά την μαζική οπισθοχώρηση του Άρη ο ΠΑΟΚ έδειξε υπεροπλία. Ίσως και γιατί και οι παίκτες του Γκαρσία συνειδητοποίησαν ότι μια ήττα θα ήταν… καταστροφική για αυτούς και μη έχοντας τίποτα πλέον να χάσουν, τα έδωσαν όλα και κατάφεραν φτάσουν στην ισοφάριση.

Το θέμα για το Δικέφαλο είναι να μην μείνει σε αυτό το 2-2 αλλά να αντιμετωπίσει την κατάσταση σαν να έχασε το τοπικό ντέρμπι. Να δουν οι υπεύθυνοι τι φταίει και η ομάδα τους παρουσιάζεται τόσο νωθρή σε έναν αγώνα που είναι σημαντικός.

Να δει ο προπονητής, από τη στιγμή που δηλώνει ότι πλέον γνωρίζει απόλυτα τα χαρακτηριστικά του ρόστερ που έχει στη διάθεση του πως θα καταφέρει να τον αξιοποιήσει καλύτερα και κυρίως να καταλάβουν και οι ποδοσφαιριστές ότι "κρίνονται" σε κάθε παιχνίδι.

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΟΚ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Το παιχνίδι με τον Άρη είναι… καθρέφτης για όλο το φετινό ΠΑΟΚ και κυρίως η φάση της ευκαιρίας που χάνει ο Μάνος. Με τον Καντουρί να γλιστρά την ώρα της χαμηλής σέντρας του Μαντσίνι, τον Βιεϊρίνια να αιφνιδιάζεται, να μην καθαρίζει τη φάση και στη συνέχεια να χρειάζεται να κάνει ο ίδιος σωτήρια προβολή για να αποσοβήσει το 0-3.

Αυτός είναι και ο ΠΑΟΚ που… γλιστρά σε όλο σχεδόν το παιχνίδι και την ώρα που χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του βρίσκει τρόπο να επιστρέψει και να γλιτώσει την καταστροφή.

Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ

Πληγές πάντως άνοιξαν και μάλιστα σημαντικές. Όσα έγιναν με τον Πασχαλάκη, στον οποίο φυσικά και συμπαραστάθηκαν οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί του Δικεφάλου, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και ως ένα βαθμό είναι ενδεικτικά του τι θα γινόταν αν ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε την ίδια εικόνα σε γεμάτο από κόσμο γήπεδο.

Το θέμα είναι ότι κλίμα που έτσι και αλλιώς ήταν βαρύ για τον Έλληνα τερματοφύλακα, τείνει να γίνει ασήκωτο και θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ