ΠΑΟΚ

Δια πυρός και σιδήρου ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Γιασμίν Κούρτιτς

Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το πρώτο κανόνι του ΠΑΟΚ που έχει σπάσει τα όλα τα κοντέρ και αναδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ προβληματίστηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε έναν οργανωμένο ΟΦΗ. Δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει παιχνίδι, χτίζοντας επιθέσεις από την πίσω ζώνη- του έλειψε σε αυτό το κομμάτι ο Μιχαηλίδης με τον Κρέσπο να μην βοηθά όσο θα έπρεπε-και δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός από τον άξονα, κάτι που συνήθιζε να κάνει στους προηγούμενους αγώνες.

Ούτε και από τα άκρα μπόρεσε να γίνει απειλητικός και από την στιγμή που έχασε και την καλύτερη ευκαιρία που είχε με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο το γεγονός ότι έμεινε στο μηδέν ήταν λογικό και αναμενόμενο.

Όλα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο και στη φάση του 51’ με πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Δικεφάλου μετά από παρέμβαση του VAR και ενώ ο Τσιλιανίδης είχε ήδη στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Και εκεί που ο ΠΑΟΚ θα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και πίσω σκορ, ο Κούρτιτς του έδωσε το προβάδισμα και το παιχνίδι γύρισε εντελώς. Η αλήθεια είναι ότι με την εικόνα που είχε ο αγώνας μέχρι τότε, αν τελικά δεν υπήρχε η υπόδειξη του VAR να μην μετρήσει το γκολ του ΟΦΗ για πέναλτι που προηγήθηκε, ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα είχε καταφέρει να δώσει συνέχεια στις νίκες του.

Ο Σλοβένος πέτυχε και ένα ακόμη γκολ σε ανοικτό παιχνίδι, έχει φτάσει στα 12 και είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Ποιος να το περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει για κανόνι φέτος έναν κεντρικό χαφ που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να σκοράρει περισσότερα από έξι γκολ σε μια σεζόν. Και όμως ο Γιασμίν Κούρτιτς αναδεικνύεται στην ηγετική φυσιογνωμία στην φετινή προσπάθεια του Δικεφάλου που του δίνει πολλά και στην γενική του λειτουργία αλλά και στο σκοράρισμα.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ έφτασε στις 7 συνεχόμενες νίκες και πηγαίνει στον πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΚ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Βέβαια το παιχνίδι της Τετάρτης θα είναι εντελώς διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα και είναι δεδομένο ότι η ομάδα του Λουτσέσκου θα πρέπει να δείξει πολύ καλό πρόσωπο για να το κερδίσει και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο οι προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ είναι οι καλύτερες δυνατές , καθώς φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του εκείνο το τραγικό διάστημα του Νοέμβρη που εκτροχίασε όλη την πορεία του στο πρωτάθλημα.

Ο Λουτσέσκου θα κληθεί να αξιολογήσει τους επιθετικούς του

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τη διαχείριση και στα φορ. Με την επιστροφή του Αντόνιο Τσόλακ ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις ενεργούς φορ την ώρα που ο ΠΑΟΚ παίζει με έναν. Ποια είναι η ιεραρχία; Για την ώρα Άκπομ, Σβιντέρσκι, Τσόλακ, Κούτσιας. Μπορεί να διαταραχθεί; Σαφώς… Έτσι και αλλιώς ο Άγγλος πριν κλείσει εντυπωσιακά με γκολ σε συνεχόμενα παιχνίδια το 2021 μια μέσα, μια έξω από την ενδεκάδα ήταν με τον Λουτσέσκου να μοιράζει τις συμμετοχές σε αυτόν και τον Σβιντέρσκι.

Το θέμα είναι τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και με την προοπτική της επιστροφής του Νέλσον Ολιβέιρα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης από τα μέσα του Φλεβάρη να είναι πλέον αρκετά κοντινή.

Αν ο ΠΑΟΚ βρει προσφορά για τον Κροάτη κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν στα χρήματα που έδωσε το καλοκαίρι του 2020 για να τον αποκτήσει από την Ριέκα τότε δεν θα έχει και πολλά να σκεφτεί. Το κακό είναι ότι η Μάλμε δεν σκοπεύει να φτάσει σε αυτό το ποσό για να κρατήσει τον Τσόλακ, παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν που της εξασφάλισε την πρόκριση της στους ομίλους του Champions League και μαζί και τα έσοδα από την χρυσοφόρα διοργάνωση.

Σε περίπτωση λοιπόν μέσα στο επόμενο 10ήμερο δεν προκύψει κάτι καλό για τον Τσόλακ ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να επιλέξει ποιον θα βάλει στην βιτρίνα για πώληση. Και το δίλλημα θα αφορά τον Κροάτη και τον Σβιντέρσκι. Η αλήθεια είναι ότι ο Πολωνός που το καλοκαίρι υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του δεν έχει…εξαργυρώσει σε προτάσεις την πολύ καλή παρουσία του κυρίως στην Εθνική του ομάδα. Ίσως γιατί για μια ακόμη σεζόν δεν έχει καταφέρει να θεωρείται ο βασικός επιθετικός στον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι και δική του ευθύνη.

Το γεγονός πάντως ότι σήμερα ο Πολωνός ήταν στην αποστολή, με τον Τσόλακ εκτός και πως κατάφερε να σκοράρει μπορεί να μην σημαίνει και πολλά . Η αξιολόγηση πάντως των φορ είναι μια διαδικασία που ο Ραζβάν Λουτσέσκου δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει.

Δείχνει τον τόνο στα μεταγραφικά ο Ζοζέ Μπότο

Στα μεταγραφικά βέβαια προηγείται η προσπάθεια για την ενίσχυση στα χαφ. Αντρέ Φράνκο, Φιλίπε Σοάρες, που έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα της Μορεϊρένσε με την Μπενφίκα και εσχάτως Ντιάγκο Ντάντας συνθέτουν μια λίστα ποδοσφαιριστών με κοινά χαρακτηριστικά που λείπουν από τη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Ήταν δεδομένο ότι ο Ζοζέ Μπότο θα κοίταζε πρώτα την αγορά της πατρίδας του που και την γνωρίζει καλά αλλά και μπορεί να την διαχειριστεί καλύτερα από όλες τις άλλες για να βρει τους παίκτες που θέλει να φέρει στην Τούμπα. Καμία από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι εύκολη, ωστόσο κυρίως λόγω Μπότο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πως θα καταλήξουν. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο δίνουν και τον τόνο για αυτό που θα ακολουθήσει στον ΠΑΟΚ και στις χειμερινές μεταγραφές αλλά κυρίως το επόμενο καλοκαίρι.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ