ΠΑΟΚ

Δεν αργούν τα αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΟΚ

/  /  -
/ / - EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το φιλικό με τον Παναιτωλικό που δεν ήταν τελικά πρόβα τζενεράλε ενόψει Λέφσκι και την λίστα που κατέθεσε ο Δικέφαλος στην UEFA.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε την Παρασκευή (15/7) το τελευταίο του φιλικό, με αρκετά μεγάλη μυστικοπάθεια βέβαια με αντίπαλο τον Παναιτωλικό (νίκησε 4-0), πριν από την πρεμιέρα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων την επόμενη Πέμπτη στη Σόφια, με αντίπαλο την Λέφσκι και δήλωσε και την ευρωπαϊκή του λίστα στην UEFA για τους αγώνες με τους Βούλγαρους.

Πλέον η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς θα χρειαστεί αν θέλει να φτάσει μέχρι και τους ομίλους να δίνει αγώνες κάθε Πέμπτη μέχρι και τις 25 Αυγούστου. Προετοιμασία λοιπόν τέλος για το Ρουμάνο τεχνικό που πλέον θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του και για το πρωτάθλημα μέσα από τα προκριματικά του Conference League.

Χωρίς εκπλήξεις η ευρωπαϊκή λίστα

Η λίστα που δόθηκε στην UEFA, δεν φανέρωσε στην ουσία προθέσεις. Απλά επιβεβαίωσε πως στον ΠΑΟΚ δεν περιμένουν ότι ο Νέλσον Ολιβέιρα θα καταφέρει να επιστρέψει πριν τα τέλη του μήνα από τον τραυματισμό του στα πλευρά. Κάτι που για τον Ομάρ Ελ Καντουρί θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Οι δυο τους μαζί με τον Γιάννη Μιχαηλίδη έμειναν εκτός λίστας λόγω τραυματισμού. Ως τραυματίας λογίζεται και ο Λούκας Τέιλορ, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Βραζιλιάνος δεν υπολογίζεται από τον Λουτσέσκου. Και αυτός και ακόμη περισσότερο ο Λέο Ζαμπά που παραμένει άφαντος στην πατρίδα του δεν είναι στα πλάνα του Ρουμάνου τεχνικού και στην Τούμπα θα ήταν ικανοποιημένοι αν μπορούσαν να βρουν ομάδα για αν συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.

Οι τραυματισμοί των Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί απλοποίησαν τα πράγματα για το σχηματισμό της λίστας του Δικεφάλου καθώς δεν υπήρξαν και πολλά διλλήματα. Ούτε και μέχρι την Τετάρτη που ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να κάνει ως και δυο προσθαφαιρέσεις αναμένεται να προκύψουν σοβαρά διλλήματα για τον Ρουμάνο τεχνικό.

Υπάρχει χώρος και για τον Νάρεϊ

Μόλις επισημοποιηθεί η απόκτηση του Κάλεντ Νάρεϊ θα μπορεί και αυτός να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, πιθανότατα στη θέση του Τόμας Μουργκ. Άλλωστε ο Γερμανός έκανε φέτος το καλοκαίρι περισσότερες προπονήσεις από τον Μουργκ που έχασε όλο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία και δεδομένα είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Ο Αυστριακός έχει και αυτός συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται μακριά από τις επιλογές του Λουτσέσκου και ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έτσι θα είναι λογικό όταν, από αύριο πλέον, ανακοινωθεί η μεταγραφή του Γερμανού ακραίου ο Μουργκ να είναι αυτός που θα του κάνει χώρο στην ευρωπαϊκή λίστα του Δικεφάλου.

Τι θα γίνει αν αποκτηθεί ο Σοτέλδο; Πιθανότατα τίποτα… Και αυτό διότι μπορεί το θέμα του να προχωρά καλά, αλλά ακόμη δεν έχει κλείσει. Ακόμη και αν κάτι τέτοιο συμβεί στις αμέσως επόμενες ημέρες- κάτι που δεν είναι και απίθανο να συμβεί- θα ήταν παράδοξο ο 25χρονος να μπει απευθείας στις επιλογές του Λουτσέσκου.

Προβάδισμα σε τρεις δίνει ο Λουτσέσκου

Σε μεγάλο βαθμό ούτε το φιλικό με τον Παναιτωλικό φανέρωσε τις προθέσεις του Ρουμάνου τεχνικού ενόψει του αγώνα με τη Λέφκσι. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δικεφάλου, τους περισσότερους από τους παίκτες του για 45λεπτά δίνοντας προπονητικό χαρακτήρα στον αγώνα με τους Αγρινιώτες.

Μόνο στο κέντρο της άμυνας και στην επίθεση επιβεβαιώθηκε το μάλλον αναμενόμενο. Ότι δηλαδή Ίνγκασον και Κάργας, που είναι και οι δυο από την αρχή της προετοιμασίας στη διάθεση του Λουτσέσκου, έχουν το προβάδισμα να είναι το δίδυμο των στόπερ στον αγώνα της Σόφια και ότι ο Γιώργος Κούτσιας θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο νεαρός που σκόραρε μετά από μια προπόνηση και στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία με την Σταντάρ Λιέγης, έβαλε και άλλα δυο γκολ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Στην πραγματικότητα ο Κούτσιας, εξ ανάγκης, συνεχίζει χωρίς διάλλειμα και περνά έχοντας μόνο ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης από την περασμένη στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όπως και να έχει ο "μικρός" έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία, στα δυο παιχνίδια με τη Λέφσκι να πείσει τον Λουτσέσκου αλλά και όλους τους υπόλοιπους ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη να αποκτήσει έναν ακόμη φορ κρούσης. Και πως μπορεί ο ίδιος να είναι εναλλακτική λύση στον Νέλσον Ολιβέιρα στη διάρκεια της χρονιάς.

Πολλές πιθανότητες για να είναι βασικοί στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν έχουν και άλλοι. Ο Κοτάρσκι στην εστία για παράδειγμα, ο Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή και φυσικά ο Άντριγια Ζίβκοβιτς αν η ίωση που τον εμπόδισε να αγωνιστεί κατά του Παναιτωλικού, δεν συνεχίσει να τον ταλαιπωρεί και τις επόμενες ημέρες. Το βασικό σχήμα του Ρουμάνου τεχνικού για τον αγώνα με την Λέφσκι θα προκύψει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η οριστικοποίηση του ρόστερ που θα έχει στη διάθεση του την επόμενη σεζόν θα χρειαστεί ακόμη περισσότερο χρόνο…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ