ΠΑΟΚ

Ανεπίτρεπτα ανώριμος για ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου

Ο Βιεϊρίνια και ο Μπίσεσβαρ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Βόλο
Ο Βιεϊρίνια και ο Μπίσεσβαρ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Βόλο INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την αυτοχειρία του ΠΑΟΚ που πέταξε στα σκουπίδια προβάδισμα τριών γκολ, δείχνοντας νοοτροπία απαράδεκτη για μια ομάδα που θέλει να έχει υψηλές φιλοδοξίες

Είσαι ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου… Βλέπεις το χάρο με τα μάτια σου. Βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και ο Πουρίτα να χάνει μοναδική ευκαιρία να πετύχει στο 18΄το 0-2. Ως ομάδα του Λουτσέσκου δεν τα παρατάς. Καταφέρνεις να γυρίσεις το παιχνίδι σε ένα σαρωτικό 20λεπτο και κλείνεις το ημίχρονο με το σκορ στο 4-1. Τι κάνεις στο δεύτερο; Απλά σβήνεις το παιχνίδι…

Αμ δε… Το αντίθετο έγινε, γεγονός ανεπίτρεπτο για μια ομάδα που θέλει να έχει υψηλές φιλοδοξίες. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα των τριών γκολ που είχε στο σκορ δείχνοντας παντελή ανωριμότητα. Μπροστά οι παίκτες του τα έχαναν σε μοναδικές ευκαιρίες μια με τον Αουγκούστο, μια με τον Άκπομ ακόμη και από την άσπρη βούλα από το σημείο του πέναλτι.

Πίσω;… Μπάτε σκύλοι αλέστε… Μπαρτόλο, Ροσέρο, Ρινέρ εξέθεσαν την άμυνα του και κατάφεραν με τρία γκολ να πάρουν μια "μεγάλη", όπως την χαρακτήρισε ο προπονητής τους ισοπαλία.

Δείγμα ανωριμότητας και κακής νοοτροπίας

Το δείγμα από το σημερινό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ είναι απογοητευτικό τουλάχιστον σε επίπεδο νοοτροπίας. Για ομάδα του Λουτσέσκου μάλιστα μοιάζει ακατανόητα αυτό το έλλειμα στην διαχείριση που έδειξε απέναντι σε μια ομάδα επικίνδυνη όπως ο Βόλος και που εδώ που τα λέμε αξίζει πολλά συγχαρητήρια για αυτό που κατάφερε να κάνει στην Τούμπα

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θεώρησαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει στο ημίχρονο κάνοντας όπως αποδείχθηκε τεράστιο λάθος. Και όχι μόνο δεν κατάφεραν να καθαρίσουν το παιχνίδι στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν αλλά δεν φρόντισαν να το "σβήσουν" όταν άρχισαν να πιέζονται.

Κάτι που στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου στην Τούμπα θα έμοιαζε νομοτελειακό από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Αλλά όπως αποδείχθηκε αυτή η ομάδα δεν είναι ακόμη ομάδα του Λουτσέσκου, τουλάχιστον στο βαθμό που θα ήθελε να είναι και ο ίδιος ο προπονητής του.

Ευθύνη και του Λουτσέσκου η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να φανεί περισσότερο συνειδητοποιημένος όπως θα έκανε κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό που ο προπονητής του χαρακτήρισε έλλειμα… πονηριάς. "Δεν είμασταν όσο…μπάσταρδοι θα έπρεπε" είπε ο Ρουμάνος τεχνικός, αλλά έχει και αυτός ευθύνη. Γιατί; Διότι δεν κατάφερε να τιθασεύσει ο ίδιος τους παίκτες του.

Ο Λουτσέσκου θα έπρεπε να το κάνει από την στιγμή που έβλεπε ότι δεν το κάνουν οι έμπειροι ποδοσφαιριστές του αφήνοντας το παιχνίδι να γίνει ροντέο. Όταν έβλεπε τους παίκτες του να παρασύρονται από το ρυθμό που έδωσαν στον αγώνα οι αντίπαλοι του θα έπρεπε αυτός να βρει τρόπους και να τους συνεφέρει. Ούτε όμως ο Λουτσέσκου κατάφερε να το κάνει…

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν προσπάθησε καν να παγώσει το ρυθμό αλλά προσπαθούσε να τρέξει όσο μπορεί περισσότερο για να πετύχει και άλλα γκολ, δεν έχει λογική και στην πραγματικότητα χωρίς νόημα. Και μοιάζει πραγματικά ακατανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο από την στιγμή που τον περιμένουν δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά σε Ευρώπη – αυτό με την Κοπεγχάγη στη Δανία- αλλά και στην Ελλάδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (24/10, 20:30, NOVASPORTS, LIVE SPORT24) στο Καραϊσκάκης.

Ξανά στα δύσκολα ο ΠΑΟΚ

Όταν λοιπόν δεν έχεις την παραμικρή λογική στο παιχνίδι σου το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο.

Τι έχασε εξαιτίας αυτής της απίστευτης ανωριμότητας που έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Βόλο; Την ευκαιρία να μείνει μόνος πρώτος στην βαθμολογία και να απολαύσει όλα τα πλεονεκτήματα, ψυχολογικά και σε επίπεδο αυτοπεποίθησης από αυτό, πριν από τα δυο ντέρμπι που έχει να δώσει μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει και πάλι αντίδραση και αυτή την φορά σε πολύ πιο δύσκολες αναμετρήσεις από εκείνες που ακολούθησαν την γκέλα στην πρεμιέρα με τα Γιάννινα για να γεμίσει και πάλι τις μπαταρίες του με αυτοπεποίθηση. Το σίγουρο είναι ότι για μια ακόμη φορά βρίσκεται και πάλι σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να δείξει ικανός και να ανταπεξέρθει για να αποδείξει ότι είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ