OPINIONS

Αν όχι και τώρα, πότε;

CHAMPIONS LEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το απωθημένο του ΠΑΟΚ να παίξει στο Champions League, την μεγαλύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα να τα καταφέρει και όμως την έχασε…

Ο ΠΑΟΚ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία που του έχει παρουσιαστεί να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους πολυπόθητους για αυτόν ομίλους του Champions League. Η Κρασνοντάρ που τον απέκλεισε με δύο νίκες μάλιστα δεν ήταν καλύτερη του και σίγουρα δεν ήταν καλύτερη από τις άλλες ομάδες που στο παρελθόν έστειλαν το δικέφαλο στο Europa League.

Η Κρασνοντάρ δεν ήρθε στην Θεσσαλονίκη με τον αέρα του φαβορί. Κάθε άλλο… Με ψυχολογία μάλλον κακή λόγω των απουσιών που είχαν, οι Ρώσοι ξόδεψαν πολύ ενέργεια για να κρύψουν τη δεδομένη απουσία του Βάντερσον, το πρόβλημα τραυματισμού που είχε ο Μπεργκ και μέχρι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα το πρόβλημα που προέκυψε με τον Όλσον.

Ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει και άλλες φορές τέτοιου είδους προκλήσεις. Τα 90λεπτα που έπρεπε να κερδίσει για να κάνει την υπέρβαση του για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League και μάλιστα με καλύτερο αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Αυτήν την φορά έδειχνε να είναι πιο κοντά όμως στην πρόκριση.

Και με την Σάλκε και με την Μπενφίκα σε φάση playoffs αλλά και δύο φορές με τον Άγιαξ είχε πάρει ισοπαλία με γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι αλλά οι αντίπαλοι του είχαν έρθει στην Θεσσαλονίκη με αέρα ανώτερης ομάδας και το επιβεβαίωσαν. Και μάλιστα γνωρίζοντας ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια καυτή Τούμπα.

Όλα αυτά δεν ίσχυσαν με την Κρασνοντάρ παρά τη νίκη της στη Ρωσία . Οι Ρώσοι δεν αισθάνθηκαν καν την αδημονία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ , ούτε είχαν επαφή με τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο ξενοδοχείο, ούτε και με αυτούς που συνόδεψαν την αποστολή και ήταν τόσοι πολλοί που καθυστέρησαν και την άφιξη της στο γήπεδο της Τούμπας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ

Και όμως οι Ρώσοι κέρδισαν δυο φορές ενώ σε κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν ήταν τόσο ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ. Απλά εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές που είχαν και στα δύο ματς και θα βρίσκονται αυτοί αντί του δικεφάλου στην κλήρωση της Πέμπης (1/10). Στη Ρωσία ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε, είχε χαμένο πέναλτι πριν ανοίξει το σκορ και δοκάρι πριν δεχθεί το δεύτερο γκολ της Κράσνονταρ.

Στην Τούμπα η Κράσνονταρ προηγήθηκε με το αυτογκολ του Μιχαηλίδη στο 73΄χωρίς να κάνει καν προσπάθεια μέσα στην περιοχή του Ζίβκοβιτς και εντελώς κόντρα στην ροή του αγώνα με την εικόνα του παιχνιδιού μέχρι εκείνη την στιγμή να δείχνει ότι δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ θα το βάλει…Και όχι μόνο δεν το έβαλε αλλά το δέχθηκε κιόλας.

Γιατί ακόμη και όταν ο Καντουρί ισοφάρισε 15' πριν από τα 90' η αίσθηση ήταν ότι ο ΠΑΟΚ προλάβαινε να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Αμ δε… Η Κράσνονταρ βρέθηκε και πάλι μπροστά στο σκορ με τον Καμπελά να σκοράρει και πάλι, όπως και το πρώτο παιχνίδι σε κενή εστία.

Και τώρα; Ο αποκλεισμός σίγουρα αφήνει πικρή γεύση στον ΠΑΟΚ και με το απωθημένο της συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση να τον κατατρέχει. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ακυρώσει όσα έχει καταφέρει ο δικέφαλος αυτό το καλοκαίρι και σε οικονομικό και σε αγωνιστικό επίπεδο.

ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με τις δύο προκρίσεις και την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Europa League, με τις πωλήσεις και τα συμβόλαια που δεν ανανεώθηκαν και με το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπέγραψε με το συνδρομητικό ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα για να ξεπεράσει το πρόβλημα του Financial Fair Play. Χωρίς το Champions League η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ δημιουργεί ακόμη μια νέα ομάδα με νέα πρόσωπα, περισσότερη ενέργεια και εν πολλοίς πολύ περισσότερο ενδιαφέρουσα από την περυσινή, η οποία έκλεισε και με τη βούλα τον κύκλο.

Ανοικτά ζητήματα υπάρχουν στα μεταγραφικά και με αυτά θα πρέπει να ασχοληθούν οι άνθρωποι του Δικέφαλου από αύριο ήδη, χωρίς να επηρεάζονται από την ευκαιρία που έχασε η ομάδα του απέναντι στην Κρασνοντάρ. Το πλάνο θα είναι το ίδιο και αυτό που θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ δεν θα αδιαφορήσει για μια καλή παρουσία στο Europa League. Το έκανε πριν από δύο χρόνια και δεν έχει περιθώρια να επαναλάβει το ίδιο λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ