ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βασίλης Σπανούλης: Δύο δρόμους έχει η ζωή, οι Αγγελόπουλοι έχουν έναν

Eικαστικό για Βασίλη Σπανούλη
Eικαστικό για Βασίλη Σπανούλη SPORT24

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για την μεγάλη απόφαση του Βασίλη Σπανούλη και το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Ο μονόδρομος των ιδιοκτητών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου και το "χτίσιμο" μιας νέας ομάδας από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Βασίλης Σπανούλης από την Παρασκευή το βράδυ (09/04) είναι ελεύθερος πολίτης. Και τις επόμενες ημέρες από το σπίτι του στη Βουλιαγμένη, μαζί με τη σύζυγό του Ολυμπία Χοψονίδου και τα 6 παιδιά του, θα κληθεί να πάρει τη μεγάλη απόφαση.

Last dance or to be continued?

Την προηγούμενη εβδομάδα, όλοι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ μπάσκετ στη χώρα μας, έψαχναν τον αρχηγό του Ολυμπιακού, προκειμένου να βγάλουν έστω και μία λέξη από τα χείλη του. Λίγοι από δαύτους το έκαναν, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν κατάφεραν ούτε στο ελάχιστο να πλησιάσουν τις σκέψεις του Βασίλη Σπανούλη. Ενδεχομένως ούτε ο ίδιος να έχει κατασταλάξει. Αλλά αλήθεια εκτός από τον ίδιο, ποιος μπορεί να του πει να σταματήσει το μπάσκετ; Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ KILL BILL

Όπως έχουμε γράψει ξανά, ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ για ακόμη δύο χρόνια. Σωματικά είναι σε άριστή κατάσταση. Το είπε και ο Νίκος Γκάλης στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο SPORT 24 και στον Βασίλη Σκουντή. "Πρέπει να ακούσει την καρδιά του και το σώμα του", είπε ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην χώρα μας. Για το κορμί του δεν τίθεται θέμα λοιπόν. Τι λέει, όμως, η ψυχή του; Ο Παντελής Διαμαντόπουλος στην εκπομπή Game Night είπε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ότι ο Σπανούλης θέλει να συνεχίσει (47:53).

Σε μία πρώτη ανάγνωση, η προσέγγιση του πιο έμπειρου δημοσιογράφου όσον αφορά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού είναι από την αρχή έως στο τέλος λογική. Σε διαφορετική περίπτωση ο αρχηγός της ομάδας θα είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του στο τελευταίο ματς με την Χίμκι ή τουλάχιστον θα είχε διαρρεύσει από το περιβάλλον του, ότι προς τα εκεί πάει το πράγμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει από πουθενά καπνός. Επιπρόσθετα υπάρχουν δύο ισχυρά κίνητρα για να συνεχίσει την καριέρα του.

  • Να ξεπεράσει τον μεγάλο Νίκο Γκάλη. Χρειάζεται ακόμη 33 πόντους προκειμένου να πάρει την σκυτάλη από τον "Γκάνγκστερ" και ν' ανέβει στη ψηλότερη κορυφή, ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης. Δεν είναι και λίγο. Θα προσπεράσει τον απόλυτο Έλληνα μπασκετμπολίστα. Για μπείτε στη θέση του.
  • Θα ήθελε να αποχωρήσει με κόσμο. Η χρονιά εφέτος λόγω Covid19 ήταν περίεργη. Ο Σπανούλης θα μπορούσε να αποθεωνόταν σε κάθε γήπεδο, καθώς ότι είναι ο Μέσι και ο Ρονάλντο στο ποδόσφαιρο, είναι ο Kill Bill για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει τον υπέρμετρο θαυμασμό και σεβασμό σε όλα τα παρκέ της Ευρώπης.

ΚΑΙ Η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ο Σπανούλης δεν εθελοτυφλεί. Ξέρει ότι φτάνει το τέλος. Αλλά δεν γνωρίζει αν θα το κάνει εφέτος, αναλογιζόμενος και τη νέα εποχή του Ολυμπιακού. Το ραντεβού με την διοίκηση της ομάδας θα είναι κομβικό και καθοριστικό. Αν θα γίνει κάτι ανάλογο και με τον προπονητή δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Αυτό που θέλει ο Σπανούλης είναι σεβασμός. Ό,τι κι αν προκύψει από αυτή την συνάντηση. Το ίδιο έλεγε και όταν γινόντουσαν οι συναντήσεις για την ανανέωση των συμβολαίων του.

Η συνθήκη, ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή είναι εντελώς διαφορετική. Σ' αυτό το σημείο κοντράρονται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να "αδειάσεις" τον αρχηγό σου, τον θρύλο σου, την ύπαρξή σου, τον άνθρωπο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Και σ' αυτό το πλαίσιο θα χρειαστούν λεπτές και διακριτικές κινήσεις από τις δύο πλευρές. Να γίνουν ειλικρινείς συζητήσεις με γνώμονα την αλήθεια και το καλό της ομάδας. Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα, μπορεί να μπέρδεψαν προς στιγμήν την κατάσταση:

"Θα είναι κρίμα να σταματήσει ο Σπανούλης σε ματς σε άδειο γήπεδο, αλλά αν ο Covid-19 είναι για άλλα πέντε χρόνια, θα σταματήσει στα 45; Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται standing ovation, εννοείται, αλλά το μπάσκετ δεν είναι τόσο απλό, όλοι εσείς και οι φίλαθλοι το βλέπετε συναισθηματικά, εγώ θα το δω ρεαλιστικά, είμαι υποχρεωμένος, γιατί εμένα θα κράζετε μετά όλη τη χρονιά".

Βλέποντας ξανά τις δηλώσεις στο VIDEO, μπορείς να καταλάβεις ότι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ξέρει τις επόμενες κινήσεις του αρχηγού του. Συνεπώς και αυτός περιμένει. Αυτό που ξέρει, όμως, είναι ότι η διοίκηση θα τον στηρίξει και την επόμενη χρονιά, ώστε να "χτίσει" τον νέο Ολυμπιακό. Με ή χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αναμένεται να κάνουν τη μεγάλη συζήτηση με τον Βασίλη Σπανούλη. Γράφουμε αναμένεται καθώς ο 38χρονος άσος (7 Αυγούστου 1982), ενδεχομένως να ανακοινώσει την απόφασή του ανεξάρτητα με το αν θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού με τους προέδρους του Ολυμπιακού. Ωστόσο για τους ιδιοκτήτες των "ερυθρόλευκων" η κατάσταση μοιάζει δεδομένη. Και χωρίς αμφιβολία αποτελεί μονόδρομο. Θα κινηθούν τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν με τα "θέλω" του Γιώργου Μπαρτζώκα. Και δεν διαπραγματεύονται γι' αυτό. Τουλάχιστον για την ώρα.

Συνεπώς αυτό το τρίγωνο επαφών μεταξύ διοίκησης, προπονητή και παίκτη θα γίνουν με διακριτικότητα και αίσθημα ευθύνης για το αύριο του Ολυμπιακού. Η κάθε μεριά έχει γράψει τη δική της ιστορία και η λογική λέει ότι θα σκεφτούν το καλό και την προοπτική του οργανισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, η διάσταση απόψεων μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό της ομάδας, αλλά και στις τάξεις των οπαδών. Την ίδια στιγμή ο Σπανούλης δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τη συμμετοχή του στο Προολυμπιακό τουρνουά, κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Θα μπορούσαν όλα να διευθετηθούν πριν την ολοκλήρωση των φετινών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα; Η απάντηση είναι "ναι" και θα ήταν η πιο ορθολογιστική κίνηση. Γιατί δεν έγινε; Προφανώς γιατί όλες οι πλευρές έχουν δεύτερες σκέψεις. Θέλουν να ζυγίσουν τις αποφάσεις τους, καθώς όλοι βρίσκονται σε ένα δύσκολο μονοπάτι. Οι αποφάσεις τους θα κρίνουν πολλά όσον αφορά στο μέλλον του συλλόγου, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

* Εκτός από το θέμα του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός πρέπει να λύσει και το θέμα του Γιώργου Πρίντεζη. Ο διεθνής φόργουορντ αγαπά την ομάδα, αλλά θα θελήσει κάποιες εγγυήσεις για να μείνει στον Πειραιά και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα.

** Ο Γκος, ο Ντόρσεϊ και οι υπόλοιποι. Αλλά ο Ολυμπιακός για να "χτυπήσει" 8αδα στην Ευρωλίγκα θέλει κι έναν σοβαρό ψηλό.

*** Ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει ασχοληθεί με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο. Είναι, όμως, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και παίκτης με προσόντα που ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία Μπαρτζώκα.

**** Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό κάποιοι στις ακαδημίες της ομάδας, δεν εκτίμησαν καλά το τεράστιο ταλέντο του Τρίσταν Βούκσεβιτς. Για την ακρίβεια πρέπει να είναι από τις μεγαλύτερες αστοχίες στην ιστορία του συλλόγου. Ο 18χρονος είναι πλέον βασικό στέλεχος της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε ένα συγκλονιστικό ματς κόντρα στη Μπαρτσελόνα και δεν θα αργήσει να ετοιμάσει βαλίτσες για το ΝΒΑ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ EUROLEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ