ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζώνη με ποιους;

]Στιγμιότυπο της αναμέτρησης Βόλος - Ολυμπιακός
]Στιγμιότυπο της αναμέτρησης Βόλος - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τα γκολ- καρμπόν που τρώει ο Ολυμπιακός, την επιστροφή στις… ελληνικές νίκες και διαφωνεί με τον πολύ καλό προπονητή του Βόλου.

Δε γίνεται πραγματικά, να τρως ίδιο γκολ μέσα σε πέντε μέρες. Ολόιδιο. Και χειρότερο!! Γιατί χειρότερο; Μα ο Ζάχαβι που είναι και ανώτερης κλάσης παίκτης από τον Γκρίλο (και το γράφω με όλη μου τη συμπάθεια στον ποδοσφαιριστή του Βόλου), πήρε φόρα, πάτησε καλά, είχε μετρήσει τα πάντα και έριξε κεφαλιά- όλμο!

Εδώ ο Γκρίλο αν το παρατηρήσετε, πήρε κι αυτός φόρα, αλλά στάθηκε και περίμενε γιατί πολύ απλά, δεν έπιασε το απόλυτο τάιμινγκ που είχε καταφέρει ο Ισραηλίνός επιθετικός της Αϊντχόβεν. Ο παίκτης του Βόλου σημάδεψε βέβαια καλύτερα από τον Ζάχαβι, αλλά και στις δυο περιπτώσεις η κατάληξη ήταν ίδια. Και αν λοιπόν στην Ολλανδία, δε προλάβαιναν. Εδώ ο κακομοίρης ο Γκρίλο φρέναρε και περίμενε. Όμως καμία αντίδραση…

Ο Μαρτίνς πρέπει να πάρει μια απόφαση! Δεν είναι θέμα κινδύνου απώλειας τίτλου. Ο Ολυμπιακός για να μην κατακτήσει -και- αυτό το πρωτάθλημα θα πρέπει να πέσει στο λιμάνι, να πάει ολομόναχος στον πάτο και να καθίσει μέχρι να πνιγεί. Όμως δεν είναι καλό στην τελική και για την ίδια την ομάδα, αλλά και για τους ανοιχτούς στόχους της (Άρσεναλ- κύπελλο), να την έχουν βρει μπόσικη και να της βάζουν καρμπόν- τέρματα. Εδώ δε παίζουν μπάλα, ούτε η στατιστική, ούτε η θεωρία.

Τα πράγματα είναι ξερά ποδοσφαιρικά. Άμυνα ζώνης δε μπορούν οι συγκεκριμένοι να παίξουν. Και δε το λέω εγώ. Αυτοί το… λένε με τις τοποθετήσεις τους. Βαριά κορμιά; Αφηρημένοι; Δε μπορούν να συνεργαστούν; Η άμυνα ζώνης, έχει μια απαραίτητη προϋπόθεση! Μια! Και λέγεται συντονισμός. Οι ποδοσφαιριστές του νταμπλούχου, σε όποια θέση και να αγωνίζονται, έχουν δείξει παντελώς ασυντόνιστοι όταν πρέπει να μπουν σε στη σειρά για να αναχαιτίσουν.

Καμία έκρηξη και καμία συνοχή. Όλοι βλέπουν τη μπάλα να περνάει και να σκάει σε αντίπαλο κεφάλι. Δεν είναι κακό, να μη μπορούν να το βρουν. Πάρα πολλές ομάδες δεν συντονίζονται στη ζώνη. Δώστους παίκτη να νιώσουν και υπεύθυνοι. Άσε έναν ελεύθερο. Να πάει κι αυτός στη μπάλα, αν αυτή βρεθεί στην εμβέλειά του. Αν στο μέλλον άλλοι μπορούν να υποστηρίξουν τη ζώνη, κάντο. Δεν έχεις Φαν Ντάικ, δεν έχεις Ουπαμεκανό, δεν έχεις Κουλιμπαλί, δεν έχεις καν έναν συντονιστή.

Το καλοκαίρι θα απασχολήσει αυτό τον Ολυμπιακό, να το θυμάστε και επίσης να θυμάστε, πως είμαι από αυτούς που επιμένουν ότι θα ψαχτεί για στόπερ η ομάδα! Ήδη τα κουκιά και πάλι δε βγαίνουν. Ο Σεμέδο έφυγε τραυματίας σε ένα ματς που δεν του ταίριαξε καθόλου. Ο Παπασταθόπουλος έχει ήδη χτυπήσει και μπήκε με τον κίνδυνο να γίνει χειρότερα. Ο Μπα δείχνει καλά και να σκεφτείτε ότι το πιο γρήγορο στόπερ της ομάδας (ο Σενεγαλέζος) που κατ’ εμέ θα φέρει κάποια στιγμή και καλά λεφτά στο ταμείο, ήταν για τους …αναλυτάδες, ο εκτός ενδεκάδας για να παίζουν Σεμέδο- Παπασταθόπουλος.

Οι ενδεκάδες όμως ορίζονται στις προπονήσεις και στους αγώνες. Όχι στις εικασίες. Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος όλων στην Ελλάδα και θα ψαχτεί -λογικά- να γίνει και ακόμη καλύτερος για την επόμενη σεζόν. Όμως αυτή που διανύει δεν έχει τελειώσει.

Ο Μπρούμα (δυο ενέργειες- δυο γκολ παρακαλώ), σέρβιρε ιδανικά στον Φορτούνη για το 0- 1 και ακολούθησε η κεφαλιά του Γκρίλο. Έψαξαν την πλάτη της άμυνας του Βόλου οι παίκτες του Μαρτίνς, την ώρα που οι γηπεδούχοι μπορούσαν και μπάλα να κρατήσουν και να βγάλουν συνεργασίες δίχως φυσικά να είναι εύκολο να βρεθούν μπροστά από τον Σα με συνθήκη ανάπτυξης. Και στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική, όσο κι αν προσπάθησαν οι νταμπλούχοι να βάλουν ποικιλία στην ανάπτυξή τους.

Τελικά, παρά την συγκεκριμένη προσπάθεια το γκολ νίκης ήρθε με ίδια ενέργεια από τον Μπρούμα, αλλά και με μπόλικη δόση τύχης, αφού ο Εμβιλά βρήκε τη μπάλα σε «γεμάτο» σημείο, μετά από τσαφ του Παπασταθόπουλου. Για να μπουν όμως τα γκολ σε όλο τον πλανήτη, πάντα υπάρχει και μια ιστορία. Η ομάδα επέστρεψε στις πρωταθληματικές νίκες, μετά την ήττα στη Λεωφόρο και την ισοπαλία κόντρα στον Άρη.

Η κλεψύδρα της κανονικής περιόδου αδειάζει, ο Ολυμπιακός μπαίνει με ασφάλεια στα πλέι- οφ, αλλά πριν από αυτά θα καθορίσει την μοίρα του στο κύπελλο (Τσικνοπέμπτη) και φυσικά θα μονομαχήσει για άλλη μια χρονιά με την Άρσεναλ.

Το ταξίδι στον Βόλο είχε αρκετή κούραση ( μια αλλαγή ο Φορτούνης στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στην Ολλανδία), αρκετά τρεξίματα και σκληρά μαρκαρίσματα (πήγε η κάρτα σύννεφο, έξι συνολικά δεν είναι και λίγες), αλλά στο τέλος η φετινή άνοιξη μπήκε και αυτή με ένα τρίποντο στις αποσκευές… Λίγο τις τοποθετήσεις στα στημένα να δουν, όχι τίποτ’ άλλο μη χαλιούνται και οι ίδιοι με το να τρώνε ίδια γκολ.

Ο Λόπες στο τέλος του ματς διαφώνησε με το τελικό αποτέλεσμα και είπε ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάση στα δυο ημίχρονα. Διαφωνώ μαζί του, ούτε η δική του ομάδα ξετρέλανε τα πλήθη, αλλά οφείλω να γράψω πως έχει φτιάξει ένα ευχάριστο σύνολο που παίζει καλή και γρήγορη μπαλίτσα…

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ