ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Βασίλης Σπανούλης, King for ever

Ο Βασίλης Σπανούλης στο αντίο του
Ο Βασίλης Σπανούλης στο αντίο του ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το SPORT24 τίμησε τον Βασίλη Σπανούλη και την εκδήλωση του Ολυμπιακού όπως τους άξιζε και ο Παντελής Διαμαντόπουλος θυμάται το... δρομολόγιο του μεγάλου Βασιλιά μέχρι την αποθέωση και το "αντίο" απ' τα παρκέ.

Υπάρχουν βραδιές που μένουν. Στο ελληνικό μπάσκετ η 27η Σεπτεμβρίου του 2021 θα έχει ξεχωριστή σημασία. Είναι η 'μέρα που επίσημα ο μεγάλος Βασίλης Σπανούλης είπε το δικό του "αντίο". Ο βασιλιάς δεν άφησε τον θρόνο, αλλά είπε να ξαποστάσει από τις μάχες. Ένας τύπος που δεν τα βρήκε ποτέ με την ήττα. Δεν τα βρήκε ποτέ με το να παραδίδεται, δεν έπαψε ποτέ να μάχεται. Ο Βασίλης που έγινε μπασκετμπολίστας στη Λάρισα, που βρήκε τον χώρο για να γίνει ηγέτης στο Μαρούσι, που έγινε τροπαιούχος στον Παναθηναϊκό και φυσικά έγινε Θεός στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο! Και πιστέψτε με στον Πειραιά έχουν περάσει παικταράδες και παικταράδες. Οι περισσότεροι άφησαν τη σφραγίδα τους. Άλλοι μένοντας μόλις έναν χρόνο, άλλοι παίζοντας περισσότερες σεζόν. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο, το δικό του στυλ. Ο Βασίλης Σπανούλης όμως ξεπέρασε τους πάντες. Γιατί κέρδισε όλα τα προσωπικά του στοιχήματα. Στοιχήματα που μαζί με τον εαυτό του, έγιναν και στοιχήματα της ομάδας, του κόσμου της, όλων όσων βρίσκονταν δίπλα στις προσπάθειες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το SPORT24, σ' ένα μοναδικό ρεσιτάλ δημοσιογραφίας, άφησε το στίγμα του την βραδιά της 27ης Σεπτεμβρίου. Μαζί με τον Βασίλη Σκουντή είχαμε την τύχη να μιλήσουμε με τους πρωταγωνιστές. Τόσο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι όσο και ο ίδιος ο Βασίλης, κάθισαν μαζί μας και λίγο μετά το τέλος της όμορφης εκδήλωσης που είχε ετοιμάσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, μοιράστηκαν παρέα μας αναμνήσεις και συναισθήματα.

Οφείλαμε στους εαυτούς μας, στο επάγγελμά μας και στην εταιρεία της οποίας φοράμε τη... φανέλα, να εμφανίσουμε σε όλους εσάς κάτι αντάξιο του μεγάλου πρωταγωνιστή. Ο Παντελής Βλαχόπουλος στο κεντρικό studio του SPORT24 ενώ η χάρη μας ταξίδεψε για χάρη του Βασίλη μέχρι την Λάρισα, όπου ο Αλέξανδρος Ξενικάκης έκανε ένα όμορφο ρεπορτάζ στον τόπο που ξεθάρρεψε ο μετέπειτα κορυφαίος της Ευρώπης. Η ομάδα παραγωγής εικόνας και ήχου της 24 MEDIA προσέφερε όλο αυτό που άρμοζε στην περίσταση.

Ο Βασίλης Σπανούλης με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Βασίλη Σκουντή στο ΣΕΦ
Ο Βασίλης Σπανούλης με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Βασίλη Σκουντή στο ΣΕΦ ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Ήταν ένα βράδυ με χαρά και με συγκίνηση. Και με άφθονα τρόπαια. Γιατί ο βασιλιάς αυτός δεν έχει μόνο ένα σκήπτρο ή μια κορώνα στο κεφάλι. Θα ήταν και... μειωτικό για τον ίδιο. Ο τύπος έχει τίτλους άφθονους, φεύγει χορτασμένος, ευτυχισμένος και απογειωμένος ως αθλητής. Αλλά και ως οικογενειάρχης. Και ως άνθρωπος.

Ο Βασίλης που κάποτε ως παίκτη του Αμαρουσίου τον φιλοξένησα σε τηλεοπτική συνέντευξη όταν ακόμη έπαιζε στο Μαρούσι. Τον Βασίλη που το καλοκαίρι του 2009 τον συνάντησα στην Μύκονο και του είπα "του χρόνου θα πας στον Ολυμπιακό"! Και τότε έβαλε τα γέλια, αλλά μετά από έναν χρόνο έβαλε και την υπογραφή του. Τον Βασίλη που όταν έχανε μου έλεγε με το μοναδικό του στυλ "ρε Παντέλο, δε γίνεται να χάνεις τέτοιο ματς!" Και το έλεγε πάντα. Γιατί δεν άντεχε την ήττα. Τη δεχόταν αναγκαστικά, αλλά ζούσε με την μανία, να την... σβήσει στο επόμενο παιχνίδι με μια νίκη!

Αυτός ο άνθρωπος, θα κάνει την έκπληξη και το πιστεύω. Για ποιο πράγμα; Να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του πιο νωρίς από κάθε άλλον που βρέθηκε στην θέση του. Δεν ξέρω αν θα γίνει προπονητής. Παράγοντας. Μάνατζερ, Ακαδημίες. Όλα τα έχουν πει. Σε όλα έχουν ποντάρει. Και όλα μπορεί να τα κάνει. Αυτό που θα ήθελα εγώ για τον King Bill είναι να αράξει. Να απολαύσει την στιγμή. Κάθε στιγμή. Ακόμη και το "τώρα" που θα τον έχει μακριά από τα φώτα. Είναι δύσκολο ο κόσμος να πάψει τον πρώτο καιρό να λέει "αν υπήρχε Σπανούλης" , αλλά και αυτό θα πρέπει γίνει. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξεκινήσει την επόμενη μέρα του. Έχει γυρίσει την σελίδα του και θα προσπαθήσει να πορευτεί χωρίς τον "βασιλιά".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτό το τελευταίο κάποτε θα γινόταν, κάποτε θα συνέβαινε. Πρέπει ν' αποδείξει ο οργανισμός πόσο δυνατός είναι και μετά το "μέχρι τέλους", να επιστρέψει ισχυρός εντός και εκτός συνόρων. Δίπλα στον Ολυμπιακό και δίπλα στο ελληνικό μπάσκετ θα είναι και ο Βασίλης. Των πολλών ιστοριών, των πολλών καλαθιών, των πολλών τίτλων και των άφθονων συγκινήσεων. Και όπως μας είπαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι "ένας γεννημένος ηγέτης, ένας πεισματάρης νικητής". Ο κορυφαίος!

Kill Bill Out - Ο Βασίλης Σπανούλης αποχαιρέτησε τα παρκέ

Το SPORT24 αποχαιρέτησε τον Βασίλη Σπανούλη με μια ζωντανή, τιμητική εκπομπή από το ειδικά διαμορφωμένο για την ημέρα studio με τον Παντελή Βλαχόπουλο που συντόνιζε τους δημοσιογράφους σε ΣΕΦ και Λάρισα. Σε ζωντανή σύνδεση με το ΣΕΦ, οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Βασίλης Σκουντής μετέφεραν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν στον αποχαιρετισμό του Ολυμπιακού στον αρχηγό του.

Ο απεσταλμένος του SPORT24 στη Λάρισα, Αλέξανδρος Ξενικάκης, βρέθηκε στην πατρίδα του Βασίλη Σπανούλη με καλεσμένους που μίλησαν για τον Βασίλη Σπανούλη.

Μη χάσετε το σπουδαίο αφιέρωμα στην καριέρα του σπουδαίου μπασκετμπολίστα. "Οι 7 ζωές του Βασίλη Σπανούλη" σε ένα μοναδικό longread για τα σημεία - σταθμούς στην καριέρα του Kill Bill.

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ