ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τώρα ανάβει το πράγμα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Άρη
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Άρη EUROKINISSI

Έγιναν πολλά και λίγα στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Άρη, υπάρχει η ρεβάνς, αλλά ως τότε για τον Παντελή Διαμαντόπουλο ο Ολυμπιακός θα βρει τις δυο προκλήσεις.

Να μπαίνουν δυο γκολ σε τρία λεπτά; Σας τα ‘χω γράψει κι άλλες φορές. Άστα να πάνε, μη σου τύχει. Ό,τι μισούν πιο πολύ οι προπονητές και με το δίκιο τους. Τζάμπα πλάνα κάνουν, τζάμπα προετοιμάζουν, τζάμπα μιλάνε. Μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές τους και τρώνε γκολ. Θα μου πείτε "βάζουν κιόλας". Ναι, αλλά ένας προπονητής θέλει πρώτα να μη φάει και μετά να βάλει. Ειδικά σε αγώνα Κυπέλλου. Και μιλάμε για δυο γκολ, το ένα πιο γελοίο από το άλλο.

ΑΣΤΕΙΑ ΓΚΟΛ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα 52’’ ο Βρουσάι έβγαλε κάθε στον Κάιπερς, αυτός την έσπασε στον Χασάν. Τι έκαναν οι Θεσσαλονικείς; Τα χαφ παρακολουθούσαν. Η άμυνα ψηλά. Ο Κουέστα είχε βγει να κόψει χόρτα. Τι έγινε στο 1- 1; Στημένη φάση στο δεύτερο δοκάρι. Η άμυνα του Ολυμπιακού έβλεπε απλά μια μπάλα να περνάει και όταν αυτή από το γύρισμα του Μάνου, βρήκε στον Μπά, ήταν όλα αργά. Αστεία γκολ ειδικά όταν πρόκειται για την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο…

Μπήκαν πολλά γκολ στους προημιτελικούς του κυπέλλου. Αλλά και ο Μαρτίνς και ο Μάντζιος αν δε φαντάζονταν κάτι, αυτό ήταν πως στο 3’ ο πίνακας θα έδειχνε 1- 1. Και η πλάκα είναι, ότι ο Άρης δε πρόλαβε και πολύ να το χαρεί. Ήρθε και το δεύτερο γκολ του Αιγύπτιου με εξαιρετική προβολή και έχοντας κερδίσει κατά κράτος τον Σάκιτς. Το αριστερό μπακ του Άρη με το πλατινέ μαλλί, σε αυτό το ματς ήταν πολύ κακός στην επιβεβλημένη μετατόπιση της άμυνας. Όταν γινόταν στόπερ στην υποχρεωτική κίνηση, είχε θέματα.

Όχι ότι από την άλλη, η κατάσταση ήταν καλύτερη. Βαριά και η κόκκινη άμυνα. Ο Παπασταθόπουλος είναι λογικό να μην έχει ρυθμό και θα πρέπει μέχρι να τον βρει, ο παρτενέρ του να παίζει καλά. Ο Μαρτίνς δε του έδωσε όλο το 95λεπτο και σωστά έπραξε. Ο Μπα πάντως, δε μπήκε όπως θα ‘θελε σε αυτό το ματς, ο Άρης είναι μια ομάδα που ούτως ή άλλως πατάει αντίπαλες περιοχές, συνεπώς και οι νταμπλούχοι είχαν τα ζητήματά τους. Α για να μη το ξεχάσω, ο Λαλά έδειξε τα καλά του στοιχεία, τα οποία με το πέρασμα των εβδομάδων θα γίνουν ακόμη καλύτερα. Γρηγοράδα, άμεση παρέμβαση. Όταν ξεψαρώσει θα κρίνουμε και το κατά πόσο θα μπορεί να γίνεται απειλητικός και δημιουργικά!

ΑΠΟ ΦΑΣΕΙΣ... ΤΡΙΧΕΣ

Ο Ολυμπιακός είχε και περιθώρια για ροτέισον, να δει πράγματα ο Μαρτίνς, να μοιράσει χρόνο, να κάνει δοκιμές (που λέει ο λόγος) και να βάλει και το ντουέτο Μπά- Παπασταθόπουλου που θα το χρειαστεί με την Αϊντχόφεν. Στην τελική, όλη την ομάδα άλλαξε ο Πορτογάλος, πλην του Σενεγαλέζου στόπερ που του ‘λαχε το αυτογκολ. Ο Μάντζιος τέτοια περιθώρια δεν έχει. Δε μπορεί ο Άρης να αλλάξει όλη την ομάδα του. Και το κύπελλο είναι πάντα γερός στόχος των "κίτρινων".

Αφού λοιπόν το μισό το βόδι (45λεπτο) το έφαγαν οι μονομάχοι με τρία παρακαλώ τέρματα νωρίς- νωρίς, μπήκαν στο δεύτερο μέρος και δεν είχαν όρεξη. Οι αλλαγές στη συμπλήρωση μιας ώρας ήταν υποχρεωτικές και για τους δυο. Μπας και ξαναμπεί λίγο φρεσκάδα στο παιχνίδι. Τίποτα. Ανοιχτές οι γραμμές, αλλά σε… συναγερμό οι άμυνες. Και με λάθος συντονισμό έξω από τις μεγάλες περιοχές. Σα να τρελάθηκαν από τα γρήγορα γκολ, να έχασαν κάθε λογική. Συμβαίνει αυτό συχνά σε ένα παιχνίδι. Και θεωρώ ότι για αυτό λιγότερη απαίτηση έχω από τους έντεκα του Ολυμπιακού, που δεν είχαν παίξει και ποτέ όλοι μαζί.

Άλλωστε κάπου πρέπει και να απλώσει τους χρόνους, όταν το πρόγραμμά σου είναι βαρύ και έχει συνεχόμενα παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Ο Μαρτίνς το έκανε σε αυτό το παιχνίδι. Και εγώ αυτό θα έκανα μεταξύ μας. Ε από φάσεις, τρίχες… Σε ένα λάθος των Θεσσαλονικέων, ο Φορτούνης αντί να το τελειώσει, πάσαρε στον οφσάιντ Κάιπερς. Αυτή ήταν η ευκαιρία και ένα σουτ του Ελ Αραμπί στα χασομέρια. Πίεζαν καλύτερα σε πρώτο χρόνο και οι μεν και οι δε. Άφησαν στην άκρη τις τραγικές αλληλοκαλύψεις, έγιναν περισσότερο aggressive στον ανασταλτικό τομέα και αυτό ήταν το κυριότερο συστατικό, για να μην μπει άλλο γκολ.

ΕΓΙΝΕ Η ΝΥΧΤΑ - ΜΕΡΑ

Ποιος θα το περίμενε ότι σε αγώνα του Ολυμπιακού, δε θα βλέπαμε τέρμα στο δεύτερο μέρος; Δε ξέρω. Έγινε η νύχτα- μέρα! Εξάλλου και ποιος θα περίμενε ότι όλη η ουσία της αναμέτρησης θα ήταν το πρώτο τέταρτο. Πάω να κλείσω το κείμενο και δεν θα αναφερόμουν και στο βασικότερο όλων. Ένας προημιτελικός κυπέλλου ήταν, με τους λογαριασμούς ανοιχτούς για την αναμέτρηση του "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Άρης έχει να πιστεύει ότι του φτάνει το 1- 0, ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Συνεπώς, θα ‘χει ενδιαφέρον η αναμέτρηση που ούτως ή άλλως θα καθυστερήσει και κάμποσο.

Ο Μάντζιος πρέπει να είναι ευχαριστημένος και από το αποτέλεσμα, αλλά και από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Και όταν βρει ρυθμό ο Μήτρογλου (και αυτός θέλει δουλίτσα και χρόνο) , οι "κίτρινοι" θα είναι και περισσότερο απειλητικοί μέσα στο κουτί. Ο Ολυμπιακός για πολλούς, έχει το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν μπροστά του. Λάθος. Γιατί αυτή είναι η δεύτερη πρόκληση. Η πρώτη; Μα μη ξεχνάμε και όσα μας μεγάλωσαν στην ποδοσφαιρική Ελλάδα! Την Κυριακή υπάρχει αγώνας στην Λεωφόρο και αυτό είναι κάτι που δε χρειάζεται καμία ανάλυση…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ