ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μπροστά Ρεάλ, πίσω Εξτρεμαδούρα

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - ΟΦΗ | 29 Ιανουαρίου 2023
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - ΟΦΗ | 29 Ιανουαρίου 2023 EUROKINISSI

Μια ομάδα που προκαλεί καταιγίδα στον αντίπαλο και στο τέλος κινδυνεύει με... καρδιακό. Μια επίθεση που πασχίζει κάθε φορά να κερδίσει... δυο άμυνες. Ο ΟΦΗ που δεν φοβάται κανέναν και δυο τερματάρες που μαζί με τον Βλαχοδήμο πρέπει να είναι η "γαλανόλευκη" τριάδα. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν σπουδαία. Όχι μόνο για τους βαθμούς. Που κακά τα ψέματα, έπρεπε να κατακτηθούν ώστε να μην υπάρξει δεύτερη σερί γκέλα και δημιουργία μεγάλης απόστασης από όσους προπορεύονται. Όμως ήταν σπουδαία η νίκη γιατί άπαντες κατάλαβαν πλέον, ότι θα πρέπει οι "ερυθρόλευκοι" να κάνουν πολλά περισσότερα δημιουργικά από αυτά που μπορούν αν θέλουν να νικάνε αντιπάλους αλλά και... εαυτούς.

Τι εννοώ με το τελευταίο; Μα η επίθεση του Ολυμπιακού μαζί με τον Πασχαλάκη, πέρα από όσους βρίσκουν απέναντί τους πρέπει να κερδίζουν και την δική τους άμυνα. Μια επίθεση δηλαδή τα βάζει με... δύο άμυνες.

Δεν υπάρχει αγώνας που ο αντίπαλος δεν θα βρει φάση. Που δεν θα χτυπήσει ανάμεσα στα στόπερ, που δεν θα εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες αυτών που έχει επιλέξει ο πρωταθλητής να διαθέτει στο ρόστερ του. Όλους! Ο ΟΦΗ βρήκε μισή φάση και έβαλε γκολ στο πρώτο μέρος, ανεβάζοντας πίεση και ανάγκη. Για να μην το λησμονήσω, οφείλω να απονείμω για άλλη μια φορά τα εύσημα στους Κρητικούς.

Ο Νταμπράουσκας κάνει εξαιρετική δουλειά, έχει ένα σύνολο πολύ σκληρό, που ξέρει να αμύνεται. Φαίνεται ότι πίσω παίζει με πέντε, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχουν τρόπο να γίνουν απειλητικοί, αλλά ξέρουν και να μην σου δίνουν δικαιώματα. Ο Παναθηναϊκός δεν τους κέρδισε με παίκτη παραπάνω πάνω από 80 λεπτά. Στην Τούμπα δεν τα κατάφερε ούτε ο ΠΑΟΚ...

Τερματάρες!

Όσοι πήγαν στο Καραϊσκάκη, είδαν δυο τερματοφύλακες που μαζί με τον Βλαχοδήμο, πρέπει να αποτελούν την τριάδα της εθνικής μας. Ο Πασχαλάκης, έχω τονίσει καιρό τώρα, ότι στον Ολυμπιακό βρήκε το νόημα της ποδοσφαιρικής ζωής. Ήταν υπερκαταλυτικός. Έσωσε δύο βέβαια γκολ, έβγαλε τετ α τετ, όταν η άμυνα της ομάδας του αμόλαγε αητό. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει κρατήσει ζωντανό τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Κάποτε ο Μίτσελ είχε τον Ρομπέρτο, τώρα έχει τον Πασχαλάκη...

Στην άλλη πλευρά, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούν στον Ατρόμητο τι έκαναν με τον Μανδά. Το παιδί είναι εντυπωσιακό φέτος. Σε όλη την σεζόν. Ήταν η αιτία που το σφυροκόπημα του Ολυμπιακού δεν απέφερε περισσότερους καρπούς. Ναι, οι "ερυθρόλευκοι" αδικούνται από το 2- 1, αλλά δεν είναι και δυνατόν να πρέπει να βασανίζονται και να κυνηγάνε στο σκορ. Γιατί αν το κάνεις αυτό, θα βρεθεί ένας Μανδάς και θα σου κάνει την ζωή ακόμη χειρότερη, Μπράβο στον Χρήστο, είναι και αυτός τερματάρα.

Δεν φτιάχνει με τίποτα

Φάση από τις... βαρετές. Ο ΟΦΗ βγήκε από αριστερά, ο παίκτης έμεινε inside από τον Παπασταθόπουλο. Σπάσιμο μπάλας, πλασέ, γκολ. Τρέχα να το βγάλεις. Άπλωσε όσο καλύτερα μπορούσε λοιπόν ο Ολυμπιακός το γήπεδο, έκανε κάποιες φάσεις στο πρώτο μέρος και σε μια από αυτές, ήρθε ο φορμαρισμένος Μπακαμπού με το κεφάλι παρακαλώ να φέρει το ματς στα ίσια.

Ο Χουάνγκ με τον Εμβιλά, ξεκάθαρα βγάζουν διπλό μεροκάματο αλλά δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά. Έτσι έχει οριστεί η μοίρα τους, από τον Ολυμπιακό των δύο κόσμων. Μια φουλ απειλητικής ομάδας, αλλά και ενός συνόλου που πάντα κινδυνεύει πίσω.

Από την στιγμή που δεν βρίσκεται ένα στόπερ αξίας και σωστής ηλικίας που να πιάσει τώρα λιμάνι και να σώσει την κατάσταση, όλο αυτό θα συνεχιστεί ως το τέλος της σεζόν. Και όπου βγει. Αν βάζουν τα γκολ, το πολύ-πολύ να τρώνε, αλλά να κερδίζουν γιατί από την μεσή και μπροστά είναι εντυπωσιακοί. και θα γίνουν ακόμη περισσότερο με τα δύο επιθετικά μπακ από την Βραζιλία. Απλά όταν ανεβαίνουν ψηλά, θα αυξάνονται και οι κίνδυνοι. Γιατί έγραψα την φάση του γκολ παραπάνω, λησμονώντας να σας πω ότι ο ΟΦΗ χτύπησε στην πλάτη τον Ροντινέι.

Καταιγίδα αλλά...

Ο Ολυμπιακός αν δεν έβρισκε το δεύτερο γκολ, θα έπαιζε ακόμη πιο επιθετικά. Θα έμπαιναν κι άλλοι για να πιέσουν. Και το επαναλαμβάνω, είναι φτωχό το 2- 1, αλλά όσο ο αντίπαλος δεν δέχεται τέρμα, έχει ψυχολογία. Και πίστη. Ο Ελ Αραμπί τα έσβησε αυτά. Ωστόσο, αυτό με την κόκκινη άμυνα είναι ζήτημα.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 21 τελικές. Οι 11 στην εστία. Καταιγιστικοί. Ο ΟΦΗ είχε 3 και όλες για γκολ. Η πρώτη μπήκε. Τις άλλες δυο τις έβγαλε ο Πασχαλάκης. Ο Φεβρουάριος κρύβει μεγάλα παιχνίδια και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάει η κατάσταση.

Μη χάσετε τη Game Night για τη μονομαχία της OPAP Arena:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ