ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ζει να σε βρει χαλαρό, για να σε δαγκώσει...

Ο Αγκιμπού Καμαρά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Ο Αγκιμπού Καμαρά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ INTIME

Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι αν λαθέψει θα τιμωρηθεί και δεν μπόρεσε να το αποφύγει. Οι πρωταθλητές ξέχασαν γρήγορα την Άιντραχτ και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την παραμονή στο ρετιρέ με γκολ, δοκάρια και σωστή τακτική.

Τα μεγάλα παιχνίδια, τα ορίζουν οι μεγάλες παίκτες. Και οι μεγάλες στιγμές. Ή και οι περίεργες στιγμές. Όταν λοιπόν, μπαίνεις στο άδειο σπίτι σου και μετά από άσχημη εμφάνιση και ήττα στην Γερμανία, ξέρεις ότι πρέπει να βρεις διπλά και τριπλά αποθέματα για να ανταπεξέλθεις. Ο Ολυμπιακός τα είχε τα αποθέματα. Και λειτούργησε ως μεγάλη ομάδα. Πίεσε όσο έπρεπε και όταν έπρεπε. Απείλησε κάθε φορά που του δόθηκε η ευκαιρία. Λειτούργησε με τρόπο υποδειγματικό τις στιγμές που ο ΠΑΟΚ έβγαλε την άσχημη εικόνα του.

Με τρανζίσιον σωστό και... δάγκωμα στη χαλαρή στιγμή του αντιπάλου. Για τεράστιο διάστημα διαχειρίστηκε έξυπνα το παιχνίδι και στο τελευταίο δεκάλεπτο, ναι, πήγε να κάνει τα εύκολα- δύσκολα, αλλά και αυτό δεν είναι μέσα στην... ζωή ενός αγώνα; Συμβόλαια δεν υπάρχουν με το στυλ παιχνιδιού και με το πως ο καθένας πρέπει να παλέψει. Ο Ολυμπιακός δικαιούτο να κερδίσει γιατί ασχολήθηκε σε όλο το ματς. Ο ΠΑΟΚ το μισό 90λεπτο το πέταξε στα σκουπίδια. Και το πλήρωσε...

Ο Ολυμπιακός αν σε βρει... μπόσικο θα σου κάνει ζημιά

Στην τελική, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αν σε βρει... μπόσικο θα σου κάνει τη ζημιά. Και ο Λουτσέσκου με τους ποδοσφαιριστές του σίγουρα το γνωρίζουν. Απλά, δε μπόρεσαν να το αποφύγουν. Ξεκίνησε το ματς και τα δεδομένα ήταν απλά. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε σε άδειο γήπεδο. Συνεπώς, δεν είχε την πίεση της αντίπαλης έδρας. Αυτό του παρείχε την ευκαιρία να αλλάξει μπάλες, να ψαχτεί και να φτάσει έξω από την περιοχή του Βατσλίκ, ποντάροντας περισσότερο στην πλευρά των Σίντκλεϊ και Μπίσεσβαρ. Βέβαια, η καλύτερη φάση του "δικεφάλου" στο πρώτο μέρος, ήρθε όταν πήγε από 'κει και ο Ζίβκοβιτς δημιουργώντας υπεραριθμία.

Έλα όμως, που στην ίδια πλευρά αποφάσισε να "χτυπήσει" και ο Ολυμπιακός. Με τον Γκάρι Ροντρίγκες να οργιάζει, να παίρνει μπάλες, να φεύγει , να ταλαιπωρεί τον Σίντκλεϊ και να δείχνει ότι μετά από πάρα πολύ καιρό, ο Ολυμπιακός έχει ξανά ένα εξτρέμ πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί. Ο Ροντρίγκες ταλαιπωρούσε ασταμάτητα την παλιά του ομάδα. Και την ώρα ακριβώς που όλοι πάλευαν να μαντέψουν ποια θα είναι η εξέλιξη του ματς, ήρθε το διπλομαρκάρισμα από Αγιγκμπού Καμαρά και Ρέαμπτσουκ, που έφερε το πρώτο γκολ. Ο ΠΑΟΚ μέχρι να συνέλθει, είδε μια αστεία πάσα (ξανά του Εσίτι), να αντιμετωπίζεται ιδανικά από τους "ερυθρόλευκους" και να έχει ως αποτέλεσμα το 2- 0. Η ατυχία του Ολυμπιακού, ήταν, πως η καλύτερή του επίθεση, είχε καταλήξει σε δοκάρι, αλλά αυτό μάλλον καθόλου δεν τους στενοχώρησε.

Ένας Ολυμπιακός που είχε και δεύτερο -πάλι μέσω Πασχαλάκη- δοκάρι, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ βγαίνοντας για το δεύτερο μέρος, είχε διάθεση και να ρισκάρει -αλλαγές- και να πιέσει ανεβασμένες γραμμές και να βάλει δύσκολα μέσω στημένων φάσεων. Έτσι ήρθε στο 59' και το δοκάρι του Μιχαηλίδη. Ο Λουτσέσκου είχε προδοθεί από το αρχικό πλάνο. Στο μυαλό του σίγουρα θα υπήρχε το "αν είχα τον Κούρτιτς". Όμως έτσι δεν παίζεις ποδόσφαιρο. Ο Μαρτίνς είδε την ομάδα του πολύ καλύτερη ακόμη και στην διαχείριση. Όσο πέρναγε η ώρα οι πιθανότητες και των δυο μειώνονταν. Και για τους γηπεδούχους να βάλουν τρίτο και για τους φιλοξενούμενους να μειώσουν, άσχετα αν το πέτυχαν.

Δεν μπορείς να γυρίσεις ματς του Ολυμπιακού που είναι υπέρ του 2-0

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ίδια ένταση πηγαίνοντας προς το τέλος του ματς. Ο εξαιρετικός (και σύντομα πυραυλοκίνητος) Ροντρίγκες είχε γίνει αλλαγή από την ανάπαυλα (δεν είναι έτοιμος να βγάλει όλο το ματς), ο Ονιεκούρου δεν μπορούσε να κάνει ούτε το ένα τέταρτο από αυτά του συμπαίκτη του. Ο Τικίνιο δεν ήταν "μέσα" στο ματς, όσο ο Ελ Αραμπί. Ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα σιγά- σιγά και ο Λουτσέσκου έβαλε, ό,τι είχε να βάλει στον πάγκο για να επιτεθεί με αξιώσεις. Ήρθε το γκολ από τον Μουργκ και ξαφνικά είδαμε ένα ματς με αλλαγμένο ρυθμό στα τελευταία δέκα λεπτά.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι ομάδα που μπορείς να της γυρίσεις υπέρ της 2-0 έστω κι αν το γήπεδό της είναι άδειο. Και ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που πέταξε στα σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο, δεν ήταν απλό και εύκολο να φτάσει στην ανατροπή. Δε συμφωνώ με όσους πουν ότι ο Ολυμπιακός τα παράτησε ή "κάθισε" στο υπέρ του σκορ. Απλά ο ρυθμός ήταν αλλιώτικος, οι ανάγκες του ματς διαφορετικές, ε και στην τελική δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές ίδιοι. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του πλανήτη...

Έχει συνηθίσει ο πρωταθλητής Ελλάδας, να συνέρχεται εύκολα μετά από άσχημα αποτελέσματα. Το έκανε ξανά και σημείωσε μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία. Όχι μόνο για τους βαθμούς. Και για την παραμονή στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Και για την ψυχολογία. Και για την όποια δημιουργία προβληματισμού στον αντίπαλό του. Έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Σημαντικό τρίποντο... Σε ένα πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα...

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ενώ ο Παντελής Διαμαντόπουλος μετέφερε όλες τις εξελίξεις από το "Γ. Καραϊσκάκης".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ