STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Ολυμπιακός "το είχε" με μισή ομάδα, ο Παναθηναϊκός το πήρε και οι τελικοί τώρα αρχίζουν

BASKET LEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / 2  /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / 2 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι "πράσινοι" έφτασαν στην νίκη που γύρευαν και πλέον η σειρά παίρνει φωτιά. Ο Γουόκαπ "τηγανίστηκε", ο τρομερός Παπανικολάου και ο Πονίτκα που έβαλε το... γκολ της νίκης. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος πάντως, αποθεώνει Μπάρτζώκα και Σερέλη.

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε όλες τις φορές στα... ελληνικά ματς να κερδίσει τον Ολυμπιακό και τελικά αυτή την βραδιά του Ιουνίου τα κατάφερε. Η αλήθεια είναι ότι μετά τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, η σειρά "ανάβει".

Ο Ολυμπιακός έχει παράπονα (είχε ο αντίπαλός του πριν λίγα 24ωρα), έχασε βασικούς παίκτες, το κυνήγησε ως το τέλος, όμως ήρθαν οι λάθος αποφάσεις των παικτών του όπως είπε ο Μπαρτζώκας, που τον οδήγησαν στην ήττα. Για τους "πράσινους" σε περίπτωση ήττας θα ήταν η τελευταία τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους. Τώρα εξασφάλισαν άλλη μια.

Και έδωσαν τέλος στο σερί του Ολυμπιακού, μετά από 14 δικές τους ήττες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε ένα δύσκολο βράδυ για τον ίδιο έτσι όπως του ήρθαν τα πράγματα, κατάπιε ακόμη και σπαθιά και πλησίασε να σημειώσει, μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, λόγω συνθηκών και μόνο. Δεν είναι εύκολο να παίζεις μέσα στο ΟΑΚΑ χωρίς Σλούκα, Γουόκαπ και Βεζένκοβ.

Ο τραυματισμός του Σάσα είναι πιο σοβαρό θέμα βέβαια, από κάθε αποτέλεσμα, αλλά όσον αφορά στο ματς, ο τεχνικός των Πειραιωτών κατάπιε ακόμη και σπαθιά, προκειμένου να μείνει η ομάδα του στην διεκδίκηση του ματς. Κι αν τουλάχιστον η δική του καρέκλα είναι τσιμεντωμένη, αξίζουν πολλά "μπράβο" και στον Σερέλη για όλο αυτό που ζει εδώ και κάμποσες εβδομάδες.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε το Περιστέρι. Το όνομα του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει -λογικό- τσίτωμα στο "τριφύλλι" και οι παίκτες του αν μη τι άλλο δίνουν ό,τι μπορεί ο καθένας. Το αν αυτό που μπορούν είναι αρκετό, το κρίνει ένας κύριος που αυτή την στιγμή δίνει ημιτελικούς στην Τουρκία απέναντι στην Φενέρ!

Καταλαβαίνω ότι πλέον οι οπαδοί των ομάδων "τρώγονται" για τους διαιτητές, οι παίκτες έχουν τα δικά τους στο μυαλό τους, αλλά να μου επιτρέψετε (όχι ότι ζητάω και άδεια) να βάλω πάνω απ' όλους τους δυο προπονητές γιατί στην τελική, αυτοί οι άνθρωποι καταντάνε χωρίς να το αξίζουν κομπάρσοι χωρίς να το αξίζουν...

Γουόκαπ σαν Σλούκας, αλλά... τηγανίστηκε

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς όπως ακριβώς έπρεπε, αλλά το θέμα για τους "πράσινους" σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό ήταν να τελειώνουν και όπως αρχίζουν. Ο Σερέλης είδε τους παίκτες του να κερδίζουν 15- 4 σε 4 λεπτά αγώνα! Και αυτό ήταν προϊόν εξαιρετικής αμυντικής πίεσης αλλά πάνω απ' όλα τρομερής επίδειξης πάσας στο σωστό τάιμινγκ. Όσο ποτέ άλλοτε οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο για να δείξουν ότι θα κερδίσουν σίγουρα.

Ο Πονίτκα με άμυνα βγαλμένη από παλαιότερες δεκαετίες, κυνήγησε τον Βεζένκοβ μέχρι την τουαλέτα και τελικά ο Σάσα την πάτησε από ένα αντιαθλητικό του Μποχωρίδη. Προσπάθησε να παίξει άμυνα... Φενέρ ο Παναθηναϊκός και σε κάποια σημεία τα κατάφερε καλά κι ας μην έχουν σχέση τα δυο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός "ποτίστηκε" στα λάθη στο πρώτο μέρος. Και με μια βιασύνη πολύ μακρινή για την εικόνα της ομάδας του λιμανιού. Η είσοδος του Μπολομπόι, δημιούργησε προβλήματα -ως συνήθως- στο "τριφύλλι" γιατί ο συγκεκριμένος μπορεί να δείχνει γενικά χαλαρός και να μην... καίγεται, αλλά σε αθλητικότητα δεν βλέπει κανέναν από αντιπάλους και συμπαίκτες ψηλούς.

Ο Γουόκαπ είχε μπει στα παπούτσια και του Σλούκα και οι Πειραιώτες έμεναν στο ματς, με κάποιες δικές τους σταθερές σε θέμα συνεργασιών, παρά με παίκτες τους να οργιάζουν. Ο Αμερικανός αποβλήθηκε από τον διαιτητή Τηγάνη!

Περί... Ηρακλή

Μεγάλο ρόλο στο να είναι ο Ολυμπιακός όρθιος στο πολύ κακό του πρώτο μέρος, έπαιξε και η απογείωση των ανασταλτικών δραστηριοτήτων. Οι "πράσινοι" εκεί που συνδέονταν άνετα με το κόκκινο καλάθι, ξαφνικά κατέβασαν μπροστά τους κουρτίνες. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η άμυνα με αλλαγές, που μόλις εφαρμόστηκε σωστά από τους νταμπλούχους, ο Παναθηναϊκός έπεσε σε τοίχο.

Στο άλλο μισό κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ανοιχτό γήπεδο, βρήκαν και πόντους. Και όταν ηρέμησαν μπροστά βρήκαν εύκολα στόχο. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε στο ημίχρονο παρότι τέσσερις φορές (!) οι παίκτες του πούλησαν την μπάλα πριν το κέντρο!!!

Αυτά που έγιναν στο δεύτερο μέρος, χρήζουν ανάλυσης. Ο Ολυμπιακός έχανε παίκτες και έμενε στο ματς. Θα μου πείτε, αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό. Εννοείται, αλλά οι "πράσινοι" έχουν ήδη γυρίσει την σελίδα τους.

Με τον Αγραβάνη να παλεύει και να είναι ο μόνος που κυνηγούσε κάθε μπάλα για την ομάδα του, ο Παναθηναϊκός πάσχιζε να βάλει το ΟΑΚΑ στο ματς, την ώρα που οι Πειραιώτες είχαν χάσει μετά τον Γουόκαπ και τον Σλούκα. Ο άθλος του Ηρακλή περί Λερναίας Ύδρας είχε ήδη ξεφτιλιστεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος...

Η πρόκληση της συνέχειας

Ο Παναθηναϊκός τελικά κέρδισε και έσπασε το τρομερό κόκκινο σερί, γιατί πολύ απλά στα τελευταία λεπτά βρήκε δρόμους προς το καλάθι, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ξεμείνει από παίκτες. Αν θέλετε την γνώμη μου το ξέσπασμα του κόσμου στο ΟΑΚΑ ήταν πιο πολύ για το σπάσιμο αυτού του σερί.

Κάνει "μπαμ" ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος ακόμη και με μισή ομάδα, όμως αυτό δεν απαγορεύει σε ανθρώπους να χαίρονται, να ονειρεύονται και να συνεχίζουν. Έτσι πρέπει να γίνεται στον αθλητισμό. Στην τελική το ΣΕΦ την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να είναι κανονική μπασκετική έδρα και όχι το παιδικό πάρτι που είχαν στήσει την περασμένη Κυριακή με τον σκηνοθέτη του cube να επιβεβαιώνει το πάρτι που 'χε στηθεί σε τελικό πρωταθλήματος!!!

To σκορ έμεινε χαμηλά. Κανείς δεν είχε παίκτη που να οργίασε. Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε απειλή (γιατί συνολικά ήταν άλλος) έχασε όλο το δεύτερο μέρος. Ο Πονίτκα (σημείωσε το τρίποντο της νίκης και ο Φάλ ξανά είδε παίκτη μπροστά του να σκοράρει) με τον Γκριγκόνις ανέλαβαν να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό, αλλά την κατάλληλη στιγμή βρέθηκαν πόντοι από άλλους παίκτες, όπως ο Παπαγιάννης και ο Ματζούκας.

Αυτός ο "άλλος" που σας έγραψα πιο πάνω λοιπόν, ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Μακράν ο κορυφαίος σε ένταση και μπασκετική ποικιλία σε όλο το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε έναν να κατευθύνει το ματς που να ξέρει την θέση. Παρ' όλα αυτά το μας το ήλεγξαν οι "ερυθρόλευκοι" και λόγω των λάθος επιλογών χάθηκε ο αγώνας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ψυχολογία, πήρε χαρά αλλά ξέρει ότι θα πρέπει να κάνει πολλά και ακόμη καλύτερα για να κερδίσει στο ΣΕΦ! Και κλείνω με Σερέλη: Το 'χει παλέψει όσο δεν πάει. Σε έναν πάγκο που ξέρει ότι έχει ήδη τελειώσει. Και με συνθήκες ιδιαίτερες για τον ίδιο (όποιος ξέρει, ξέρει). Πολλά μπράβο του.

Δείτε τη Game Night για το Game 2 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού:

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ