ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν κάνει σκόντο...

Ο Ρόνι Λόπες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ
Ο Ρόνι Λόπες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ EUROKINISSI

Ο πρώην μπλοκαρομυάλης και νυν ογκόλιθος Σισέ, ο απολαυστικός Ρόνι Λόπες και μια ομάδα που έχει βάλει σκοπό να καθαρίσει νωρίς το πρωτάθλημα ξεπερνώντας ακόμη και φορμαρισμένους αντιπάλους όπως ο ΟΦΗ. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Φάνηκε αρχικά δύσκολο. Και ήταν. Όμως ο Ολυμπιακός το έκανε εύκολο. Πανεύκολο. Γιατί πολύ απλά όσο κυλούσε ο χρόνος στην βροχερή Κρήτη, πάνω στο χορτάρι του Γεντί Κουλέ υπήρχαν μόνο οι πρωταθλητές. Ο "χορευτής" Λόπες και οι υπόλοιποι... Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που έφτασε σε άλλο ένα χρήσιμο τρίποντο και θα περιμένει τις αναμετρήσεις Ιωνικού-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ- Παναθηναϊκού, για να δει αν θα ξεφύγει κι άλλο βαθμολογικά.

Οι Πειραιώτες που εδώ και χρόνια κάνουν πάρτι στην επαρχία! Πώς είπατε; Παράξενο; Μα την τελευταία φορά που έχασαν από επαρχιακή ομάδα, ήταν στην έδρα του ΟΦΗ στις 21 Οκτωβρίου του 2018. Ίσως αυτό να ξύπνησε μνήμες στο 1-0, αλλά φρόντισαν οι "ερυθρόλευκοι" να πατήσουν... delete και να σβήσουν κάθε όρεξη.

Κακό το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός

Βέβαια το πρώτο τέρμα αυτής της αναμέτρησης ήταν κακό για την ομάδα του λιμανιού, έτσι όπως το δέχτηκε. Μετά το κόρνερ η μπάλα πήγε στην απέναντι πλευρά και ψηλά στην περιοχή. Βγαίνει η σέντρα, γυρνάει πλάτη ο Εμβιλά. Πάει να διώξει ο Λόπες κάνει τσαφ. Στρώνεται η μπάλα στον Διαμαντή, γυρνάει πλάτη ο Σισέ.

Όλες οι αντιδράσεις λάθος ήταν, αλλά το γκολ ο ΟΦΗ δεν το έβαλε μόνο γιατί έγιναν όσα έγιναν στην συγκεκριμένη φάση. Από την αρχή της αναμέτρησης μέχρι το τέρμα αυτό, οι Κρητικοί πάταγαν καλά μεσοεπιθετικά. Έπαιζαν συγκρατημένα, προσεκτικά. Κοντινές πάσες, όπου έβλεπε ο καθένας. Ελάχιστα έκαναν για να ρισκάρουν. Ο Νιόπλας ήξερε πως όσο πιο μεθοδικά την πάνε την ιστορία, τόσο πιο όμορφο τέλος μπορούν να γράψουν σε αυτή.

Αν κάνεις λάθη ο Ολυμπιακός θα σε τιμωρήσει

Ο Ολυμπιακός άλλωστε είναι μια ομάδα, που αν κάνεις λάθη θα σε τιμωρήσει. Και δεν θα χρειαστεί να κάνεις πολλά, για να σε βλάψει. Όταν λοιπόν άφησαν περιθώριο για να γίνει σέντρα από τον Εμβιλά και άφησαν ανενόχλητο τον Σισέ να πιάσει κεφαλιά (ανάμεσα σε Βούρο- Διαμαντή), είχαν ήδη υπογράψει την σκληρή τους τιμωρία και ταυτόχρονα την ισοφάριση από τους πρωταθλητές. Πολλές φορές ο Ολυμπιακός για να... ξυπνήσει χρειάζεται πρώτα να πάθει κάτι. Και το έπαθε και όχι μόνο ξύπνησε, αλλά έπαιξε και ωραία μπάλα.

Οι Εμβιλά- Σισέ ήταν πρωταγωνιστές στο δεύτερο τέρμα ξανά με την... ανατολή του δεύτερου ημιχρόνου. Για δεύτερη φορά σκόρερ ο Σενεγαλέζος, που είναι μακράν ο καλύτερος αμυντικός φέτος της ομάδας. Ένας ποδοσφαιριστής που μέχρι να πάει δανεικός στην Σεντ Ετιέν η πορεία του δεν ήταν καλή. Εγώ ο ίδιος ουκ ολίγες φορές τον είχα χαρακτηρίσει "μπλοκαρομυάλη" αφού αυτά που έκανε πολλές φορές δεν είχαν λογική.

Ο Σισέ ανεβάζει κατακόρυφα τις μετοχές του

Ο Σισέ επέστρεψε, ανεβάζει κατακόρυφα τις μετοχές του, είναι άλλος παίκτης. Είναι πάρα πολύ καλός και σώζει καταστάσεις φέτος στο κέντρο της κόκκινης άμυνας. Ούτως ή άλλως το γκολ το είχε πάντα. Και παραλίγο να κάνει και χατ τρικ. Το θέμα ήταν να μην κάνει χαζομάρες ανασταλτικά ή κακές μεταβιβάσεις από πίσω. Τα 'χει φτιάξει όλα. Και πήγε στο Γεντί Κουλέ, έβαλε δυο γκολάκια και έκανε άσχημη τη ζωή του ΟΦΗ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, οι Κρητικοί να ταραχτούν τόσο πολύ και να αφήσουν ένα σωρό κενούς χώρους. Ο Ολυμπιακός δεν σταματούσε να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί. Ήρθε το τρίτο γκολ από τον Ρόνι Λόπες, ο οποίος έχει ποιότητα (σιγά το νέο) και όταν του δίνεται η ευκαιρία δε χάνει χρόνο να την εμφανίζει. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήξερε ότι ο Ολυμπιακός περνώντας από την πάντα δύσκολη έδρα του ΟΦΗ, έβγαζε από το πρόγραμμα ένα σκληρό ματς.

"Κλειδί" το γρήγορο 1-1

Το γρήγορο 1-1 ήταν "κλειδί" γιατί ο ΟΦΗ μπήκε δυναμικά και όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι και καμιά ομάδα της πλάκας φέτος. Οι πρωταθλητές τα έκαναν σωστά ακόμη και με την γλώσσα του χρόνου στο άθλημα. Καπάκι η ισοφάριση. Κεφάλι στο σκορ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και λίγο αργότερα η τρίτη και φαρμακερή. Ο Μαρτίνς έκανε και τις αλλαγές του και όλα καλά...

Ο Λόπες όλο και ανεβαίνει, είναι μειωτικό να γίνεται βαθυστόχαστη ανάλυση για το τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Θα πρότεινα απλά στους φίλους της ομάδας να τον απολαύσουν όσο τον έχουν γιατί είναι δανεικός και όχι... αγύριστος. Στο λιμάνι θα προσπαθήσει να πατήσει ξανά το... γκάζι της καριέρας του. Και έχει ξεκινήσει να το κάνει. Μπορεί οι δοκιμές της Λιβαδειάς να έφεραν ήττα, ο Ολυμπιακός όμως επέστρεψε στα κλασικά του στάνταρ στο πρωτάθλημα, όπου δε κάνει ούτε σκόντο, ούτε έχει καμιά όρεξη να αστειευτεί. Αυτό δείχνει ως τώρα και η φετινή βαθμολογία...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ