ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός αυτά δεν θα τα χάνει πια

Ο Ολυμπιακός αυτά δεν θα τα χάνει πια
EUROKINISSI

Πέρυσι όταν τον έπαιρνε από κάτω λιποθυμούσε. Ο φετινός Ολυμπιακός ακόμη κι αν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, έχει τον τρόπο να γυρίζει το σκηνικό. Το έκανε με την Ζάλγκιρις και ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναλύει το πλάνο.

Ομάδα είναι αυτή που στα ζόρια κάποιος την κρατάει: Πρίντεζης. Κάποιοι πάνε καταπάνω στον τοίχο αν χρειαστεί: Λαρεντζάκης- Μακ Κίσικ. Κάποιος κάνει όλη τη... βρώμικη δουλειά: Παπανικολάου. Κάποιοι, αγριεύουν ξαφνικά: Γουόκαπ- Βεζένκοβ. Κάποιος ξεπαστρεύει τον αντίπαλο: Σλούκας. "Βίδωμα" με εξοντωτική άμυνα πάνω στους κοντούς του αντιπάλου μετά από κάθε αλλαγή: Ζαν Σαρλ. Και μαζί με τους υπόλοιπους αλλάζουν άμα λάχει την δική τους εικόνα και εκεί που πιστεύεις ότι πάνε να πατήσουν μπανανόφλουδα, αυτοί μένουν όρθιοι και στο τέλος κάνουν και το κομμάτι τους. Άλλη μια νίκη του Ολυμπιακού.Τρίτη στο ΣΕΦ παρακαλώ. Και 3/3 εντός. Καμία σχέση με πέρυσι. Καμία...

Να με συμπαθάτε αλλά ούτε στην πρόσφατη παράδοση της Ζαλγκίρις πίστεψα ούτε στην εξαιρετική εικόνα του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη. Κάθε παιχνίδι είναι και μια διαφορετική ιστορία. Ειδικά σε... διαβολοβδομάδα της Euroleague. Μετράει η αντοχή, η φρεσκάδα, η υπομονή και η σωστή στόχευση. Η αλήθεια είναι πως οι Λιθουανοί δεν είναι στα καλύτερά τους. Αλλά σάμπως και στην περσινή πρεμιέρα που μπήκαν στο ΣΕΦ και πήραν διπλό, ξέρναγαν φωτιές; Η συγκεκριμένη ομάδα βέβαια δεν έχει καμία σχέση πλέον με την καλοκουρδισμένη μηχανή του Γιασικεβίτσιους. Ήδη πέρασε σε αλλαγή προπονητή και η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν άδικο όσοι τη θεωρούσαν ξεγραμμένη στον Πειραιά.

Μια ομάδα βέβαια για να... ξεγραφτεί θα πρέπει να γίνουν πολλά. Και σίγουρα όχι να δεχτεί μόνο 6 πόντους στο πρώτο 5λεπτο όπως είχε κάνει ο Ολυμπιακός. Όπως ξέρετε άπαντες, οι ομάδες που δεν υπολογίζονται και πολύ, αν μπουν άνετες και χαλαρές, μπορούν να κάνουν ζημιά από 'κει που δεν το περιμένεις. Η Ζάλγκιρις λοιπόν, το έκανε με άνεση στο πρώτο δεκάλεπτο. Προσεκτική ανασταλτικά και με καθαρές επιλογές μπροστά. Η διαφορά των 11 πόντων ήταν δίκαιη. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική φάση από την αντίδρασή τους στην τελευταία επίθεση του πρώτου δεκαλέπτου. Ανατρέξτε στην μετάδοση του ματς και θα με θυμηθείτε. Με υπομονή η Ζάλγκιρις, δημιουργούσε όλες τις σωστές για την ίδια προϋποθέσεις. Κάθε αλλαγή στην άμυνα του Ολυμπιακού την τιμωρούσε. Έπαιζε με την υπομονή του γηπέδου, οι παίκτες της σούταραν άνετα, έβγαζαν ανθεκτικότητα και ξεπερνούσαν κάθε εμπόδιο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μπαρτζώκας με Μακ Κίσικ-Λαρεντζάκη στην πεντάδα, όπως και στην Βαρκελώνη αναζήτησε, ένταση και τρέλα. Πήρε πράγματα, σε ένα ημίχρονο που τα τρίποντα έμπαιναν αβέρτα και η αλήθεια είναι πως χάρη στην αποφασιστικότητα παικτών του ασχέτως μπασκετικής έμπνευσης, η διαφορά έπεσε πριν πάνε στα αποδυτήρια. Σε αυτό το διάστημα σημαντικότατη ήταν η συμβολή του Πρίντεζη που σε τέτοια ματς - ταραχής, η εμπειρία του είναι υπεραναγκαία. Ο Ολυμπιακός έβγαλε το ημίχρονο έχοντας σουτάρει δυο βολές κι αυτές χαμένες!!! Όμως πάνω στα νεύρα, στην ταραχή και γενικά σε όσα εμφανίστηκαν στο 20λεπτο, το καλό για την ελληνική ομάδα, ήταν πως βρέθηκε να χάνει μόνο τρείς πόντους. Και η λέξη "μόνο" ήταν σημαντική.

Ένα πρόβλημα δηλαδή είχαν οι Λιθουανοί. Ότι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ομολογουμένως μεγάλη διαφορά που κατάφεραν να "χτίσουν". Και όταν αυτό αποτυγχάνεις να το εξασφαλίσεις μέσα στο ΣΕΦ , είναι σα να 'χεις βάλει τα χέρια σου μέσα σε ένα φουντωμένο τζάκι και να πιστεύεις ότι κάποια στιγμή δεν θα καείς. Ο Ολυμπιακός μπήκε με... γκάζι. Η άμυνα που δεν χαμπαριάζει(φοβαρός ο Ζαν Σαρλ στις αλλαγές πάνω στους περιφερεικούς των Λιθουανών) παρουσιάστηκε ξανά στο αγαπημένο της κοινό και ο Βεζένκοβ έγινε ο εκφραστής της επιθετικής όρεξης. Ο Σάσα όταν τελείωσε το ημίχρονο ήταν άποντος και στο 29' που έκατσε να ξεκουραστεί είχε βάλει 12. Επίσης, ο μπερδεμένος Γουόκαπ, είχε λύσει του γρίφους του και άπλωνε περίφημα το παιχνίδι της ομάδας. Η Ζάλγκιρις έβαλε 10 πόντους στην τρίτη περίοδο και είχε δεχθεί... 27! Όλα είχαν τελειώσει. Ο Ολυμπιακός τα 'χε κάνει όλα απλά και εύκολα. Έβγαλε το άνετο πρόσωπό του, ο Σλούκας βομβάρδιζε, ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και η Ζάλγκιρις αυτή την φορά δεν κατάφερε να δημιουργήσει μπελά.

Η ζωή συνεχίζεται και η αλήθεια είναι πως η ομάδα έχει μπει καλά στην φετινή Ευρωλίγκα. Δεν θα γράψω ξανά τα ίδια, δεν έχω καμία όρεξη να επαναληφθώ και να σας κουράσω. Η σκληράδα και η ένταση είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καινούργιου Ολυμπιακού. Θα ασχοληθεί τώρα με την Α1 (Προμηθέας) και μετά θα πάει στην Μόσχα για να συναντηθεί με την καλή φίλη του... αρκούδα! Ωραίο παιχνίδι, ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, πλέον αυτός ο Ολυμπιακός δεν θα πηγαίνει πουθενά για να θεωρείται χαμένος. Είπαμε, αν -λέω αν- είναι να πουλάει το τομάρι του, θα το κάνει σε πάρα, πάρα, πάρα πολύ ακριβή τιμή...

Παρακολουθήστε την Game Night με τον Παντελή Βλαχόπουλο και τον Βασίλη Σκουντή για τις αναμέτρησης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Euroleague:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ