ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Άλμπα γι' αυτόν τον Ολυμπιακό, ήταν απλά... μεζές

EUROLEAGUE 2022-2023 /   -
EUROLEAGUE 2022-2023 / - EUROKINISSI SPORTS

Οι Πειραιώτες το γύρισαν σε show time, ο πρώτος διέλυσε τον τελευταίο, οι νταμπλούχοι της χώρας μας δεν καταλαβαίνουν από Τετάρτες, από έδρες, από παγίδες και απουσίες. Μια περίοδος που όποιος φοράει κόκκινα, κρύβει την μπάλα. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Όπως και να το κάνουμε, πάντα τέτοια παιχνίδια ήταν περίεργα για τον Ολυμπιακό. Ανέκαθεν... Μετά από μεγάλες νίκες. Πάνω στο φορμάρισμά του. Κόντρα σε όχι ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους. Τούτη τη φορά δεν είχε τέτοια κόλπα. "Μια από χόρτα" την έκανε την Άλμπα. Έπαιζαν ο πρώτος με τον τελευταίο και πραγματικά η ομάδα του Πειραιά ανταποκρίθηκε στην συγκεκριμένη διαφορά της βαθμολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεζεδάκι ήταν για τα δόντια των "ερυθρόλευκων", το γερμανικό σύνολο. Μπορεί να μην παίζει κακό μπάσκετ, μπορεί ίσως να την αδικεί το ρεκόρ που έχει, ωστόσο, η Άλμπα δεν είναι για αυτόν τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο μέρος ήταν και πάλι ασταμάτητοι οι νταμπλούχοι της χώρας μας. Έκρυψαν την μπάλα κάμποσες φορές, κάρφωναν, το ευχαριστήθηκαν.

Και δεν είναι μόνο η τεράστια διαφορά, δεν είναι η άνεση. Είναι και η μπασκετική απόλαυση. Ήταν και το ότι το χάρηκαν, το απόλαυσαν. Ξέδωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Μπήκαν στο ματς δυνατά και έδειξαν τα δόντια τους.

Είχαν ένα κάκιστο διάστημα πέντε λεπτών στην δεύτερη περίοδο και στο δεύτερο μέρος, τα έκαναν... λίμπα. Έπαιξαν και ο Αμπόσι και ο Τσάμης, η διαφορά έκλεισε στους 33 πόντους και η ζωή συνεχίζεται...

Πρώτο πιάτο πεντανόστιμο...

Την... σφραγίδα που έχει ως ομάδα ο Ολυμπιακός, φρόντισε να την αφήσει στο πρώτο δεκάλεπτο στο Βερολίνο και να ταλαιπωρήσει τους Γερμανούς. Για την ακρίβεια, πολλά από αυτά που βγάζει η γερμανική ομάδα στις τέσσερις γραμμές της τα έκαναν οι "ερυθρόλευκοι".

Το δεκάλεπτο βρήκε μπροστά την ομάδα του Μπαρτζώκα με 15 πόντους. Και το έκανε με τέτοιο τρόπο κάνοντας άπαντες να πιστέψουν ότι η έκβαση αυτού του παιχνιδιού, είχε κριθεί πριν καν ξεκινήσει.

Γρήγορος ρυθμός, πλήρης εκμετάλλευση του ανοιχτού γηπέδου, άμυνα με στόχευση και ευστοχία επιπέδου. Ε, τι άλλο να 'χει το μενού; Απολαυστικό. Ένα πρώτο πιάτο πεντανόστιμο.

Ο Βεζένκοβ ήταν αυτός που έβαλε την καλύτερη γεύση, αλλά επειδή εδώ που τα λέμε καμιά φορά πέφτει και περισσότερο... αλάτι, αν ο Μπαρτζώκας είδε και μια αρμύρα στο πιάτο, αυτή είχε να κάνει με το φόρτωμα όλων των ψηλών.

Ναι και οι τρεις από δυο φάουλ. Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο. Παρ' όλα αυτά η διαφορά εκτοξεύτηκε, πριν ο Ολυμπιακός βγάλει ένα πρόσωπο αρκετά διαφορετικό από αυτό με την Έφες...

Κακές αντιδράσεις!

Τι ακριβώς εννοώ; Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα δεν συμπεριφέρθηκε σωστα. Πολλές επιπολαιότητες και καμία συνοχή στο να κρατηθούν ψηλά τα λάθη των Γερμανών.

Εκεί που είχαν έξι στην πρώτη περίοδο, έκαναν τρία στην δεύτερη και στο πρόσωπο του Ολίντε βρέθηκε αυτός που θα έβαζε την εξέδρα στην εξίσωση και θα έκανε και τον Μπαρτζώκα να θυμώσει, σε σημείο να φάει -ξανά- τεχνική ποινή.

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με κόκκινο + 10. Στο πλευρό του Σάσα είχε σταθεί πρώτος ο Παπανικολάου και μετά όλοι οι άλλοι έδιναν και πραγματάκια.

Το rotation δεν δούλεψε όπως στο ΣΕΦ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Φάνηκε αυτό από τις κακές αντιδράσεις σε κάποιες στιγμές της δεύτερης περιόδου, αλλά όπως και να το κάνουμε η διαφορά των δυο ομάδων ήταν μεγάλη και για να έχανε αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να συνεχίσει να κάνει κακό στον εαυτό του για μεγάλη διάρκεια...

Απουσίες; Και;

Όσοι πίστεψαν λοιπόν ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα υπήρχε μάχη, την πάτησαν. Η Άλμπα υπέφερε. Χαμένες μπάλες, κακές επιθέσεις και οι "ερυθρόλευκοι" έτοιμοι για πανικό. Την αρχή την έκανε ο Φάλ. Αυτός επέβαλλε τους κανόνες.

Πήρε μπάλες, τις τελείωσε όπως έπρεπε και τα πάντα κύλησαν ιδανικά για τον Μπαρτζώκα, που πλέον είχε δει την ομάδα να ρολάρει και να χτίζει διαφορά. Μετά απελευθερώθηκαν άπαντες.

Ο Γουόκαπ όργωνε το γήπεδο, ο Παπανικολάου κάρφωνε σαν τον Τζέιμς Γουόρθι και όλη η Ευρωλίγκα απολάμβανε την πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης αυτήν την περίοδο.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει αγώνες με τρομερές επιδόσεις, δίχως να φανεί ότι λείπουν ο Σλούκας και ο Πίτερς. Όλοι κάλυψαν πρόσωπα και καταστάσεις. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, έπαψε να έχει μικρό ρόστερ.

Ειδικοί και ανειδίκευτοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να παραδεχτούν πως στα καλά του ο Ολυμπιακός κρύβει την μπάλα. Την επόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει Ευρωλίγκα, αλλά το final- 8 του κυπέλλου στην Κρήτη...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ