ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γι' αυτό είναι πρωταθλητής

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης πανηγυρίζει με τους Ραφίνια - Φορτούνη στο Άρης - Ολυμπιακός
Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης πανηγυρίζει με τους Ραφίνια - Φορτούνη στο Άρης - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Οι ερυθρόλευκοι υπενθύμισαν στο Βικελίδης ποιος είναι ο πρώτος της χώρας και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το Red Saturday και τον Άγιο Ανδρέα.

Πάντα όταν κοντράρονται οι δυο πρώτοι της βαθμολογίας -σε κάθε χώρα- είναι κάτι το ξεχωριστό. Κι αν κάποιος δεν είχε ενημέρωση και μάθαινε το γεγονός αυτό, θα θεωρούσε ότι το ματς ήταν ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

Ναι, στη Θεσσαλονίκη ήταν το ματς, αλλά όχι στην Τούμπα. Ο φετινός Άρης μπήκε στο Βικελλίδης κουβαλώντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του. Αυτό από μόνο του φανερώνει πολλά και γιγάντωνε και το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Από την άλλη, λίγο πιο ανακουφισμένος ο Πέδρο Μαρτίνς αφού είχε αριστερό μπακ, είχε και φορ. Λιγόστεψαν τα προβλήματα σε μια χρονική περίοδο με συνεχόμενες δύσκολες υποχρεώσεις.

Βέβαια μιλάμε για τον Ολυμπιακό, που η λέξη «δυσκολία» είναι η ζωή του, ο λόγος που υπάρχει. Και σε αυτά τα «δύσκολα» οι Πειραιώτες θέλουν και πάλι, να τα πάνε καλά. Ήταν λοιπόν εξαίσιο όλο αυτό που έκαναν στην Θεσσαλονίκη με μια παρένθεση ενός κακού τέταρτου χαλάρωσης σε παιχνίδι που έληξε στο 101'!!!!. Γιατί δεν ήταν η νίκη. Ήταν το διάβασμα, ήταν η συμπεριφορά (για συνολικά 75 και κάτι λεπτά), ήταν ο τρόπος, η προσοχή, η συνοχή, η πιστή εφαρμογή του πλάνου απέναντι σε μια καλή ομάδα. Γιατί τα «μπράβο» πάντα πολλαπλασιάζονται, όταν παίζεις και απέναντι σε σύνολο που μπορεί να σε βλάψει.

Στην Ελλάδα δε ξέρω ομάδες που μπορούν να παίξουν με τον Ολυμπιακό και όταν ο αγώνας τελειώσει, τα κόρνερ να είναι 7- 1 υπέρ τους!!! Ο Φορτούνης είχε κέφια και κέρναγε, ο Μπουχαλάκης γούσταρε και έπινε, οι υπόλοιποι έκαναν άψογα όσα τους ζήταγε ο προπονητής και το ταξίδι της επιστροφή στον Πειραιά έγινε υπέροχο. Για αρχή λοιπόν, ήταν τo πόδι του Φορτούνη ήταν αυτό που έστειλε την… ξυραφιά στο δεύτερο δοκάρι του Σιαμπάνη. Και πριν ο Σούντγκρεν διώξει εμφανίστηκε ο Μπουχαλάκης στην επιστροφή του στην ενδεκάδα να βρει δίχτυα.

Δυο μέρες πριν την γιορτή του ο Ανδρέας έκανε τα καλύτερα δώρα στον εαυτό του και την ομάδα. Αυτό το γκολ σημάδεψε το 45λεπτο. Μετά τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, σκόραρε ξανά στο πρώτο μέρος. Σε ένα ημίχρονο τακτικά σωστό και απόλυτα προσεκτικό από πλευράς ομάδας. Τα ανεβάσματα των μπακ ήταν λίγα και αυτό δεν έγινε στην τύχη.

Ο Μαρτίνς είχε διαβάσει το παιχνίδι του Άρη. Μια ομάδα που δεν… μασάει, μια ομάδα με πολλούς τεχνίτες και με έναν εξαιρετικό προπονητή (Μάντζιος) που έχει την φιλοσοφία να αφήνει τον ποδοσφαιριστή να κάνει και το… δικό του. Δεν είναι τυχαία τόσο ψηλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά απέναντί της δεν ήταν τίποτα άπειρα κολεγιόπαιδα. Ο Ραφίνια κράταγε θέση, ο Χολέμπας ανέβηκε ελάχιστα. Η τριάδα των χαφ ήξερε ότι το παραμικρό χάλασμα των γραμμών, θα δημιουργούσε ζήτημα. Ανασταλτικά ήταν υπέροχος ο Ολυμπιακός και ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να έχει ενοχλήσει.

Από ‘κει και πέρα όταν είσαι μεγάλη ομάδα θα την βρεις την ευκαιρία σου. Ένα σουτ του Ελ Αραμπί δε βρήκε στόχο, άλλο ένα του Φορτούνη το ίδιο, μέχρι που ήρθε το γκολ. Ήταν σημαντικό για τον Ολυμπιακό, μετά τον Παναθηναϊκό και τη Σίτι και πριν πάει στην Μασαλία να ‘χει βγάλει με τρίποντο το Βικελλίδης. Ο Άρης είναι μια ομάδα που κρύβει και το απρόβλεπτο, αλλά ακόμη και για αυτό ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος. Όπως ήταν έτοιμος μόλις βγήκε από τα αποδυτήρια για δεύτερη φορά. Φορτούνης ξανά από δεξιά (και τέρμα δεξιά μάλιστα), μεγάλη μπάλα, Μπουχαλάκης τέλειο κοντρόλ, Μπουχαλάκης τέλεια εκτέλεση και κάπου εκεί, στην ανατολή του δεύτερου ημιχρόνου φάνηκε να τελειώνει το παιχνίδι.

Το κακό για την ομάδα, είναι ότι άρχισε αυτή η ιδέα να φωλιάζει και στα μυαλά των ποδοσφαιριστών της. Οι γραμμές χάλασαν και το γκολ του Άρη, ομολογουμένως ήταν ποδοσφαιρικά ένα όμορφο τέρμα, όμως μπήκε και λόγο της απόλυτης ερυθρόλευκης ανισορροπίας. Ναι, ο Μπερτόγλιο έκανε σούπερ ενέργεια. Αλλά κατέβηκε το μισό γήπεδο ανενόχλητος με την μπάλα, λες και είχε βγει για ψώνια στην Ερμού. Ένας στο διάβα του δεν εμφανίστηκε. Σκόρπιοι από ‘δω κι από ‘κει. Από τα αριστερά την ίδια ώρα ο Σίλβα έτρεχε ολομόναχος λες και είχε βάλει «Μετακίνηση 6» για να γυμναστεί! Συνεργάστηκαν οι δυο τους, μπήκε η μπάλα στην κόκκινη περιοχή, ήρθε το γκολ των γηπεδούχων.

Μετά το 1- 2, ο ρυθμός της αναμέτρησης ανέβηκε, αλλά φάση δε βγήκε. Ο Μαρτίνς άλλαξε όλη την επίθεση και έβαλε φρέσκα πνευμόνια που προσωπικά εμένα μου έκαναν θετικότατη εντύπωση. Και ο Κάιπερς και ο Βρουσάι μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Για τον Μασούρα είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο δε χρειάζεται να πιστοποιηθεί. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν να χάσουν κάτι, προσπάθησαν να γκαζώσουν, αλλά το τέρμα που πέτυχαν, ταρακούνησε και συμμάζεψε (ξανά) της γραμμές των Πειραιωτών.

Έτσι μετά την black Friday των καταναλωτών, ήρθε το red Saturday των πρωταθλητών.

Και τώρα Μαρσέιγ, τα λέμε τότε…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ