ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρελαντί πριν το γκάζι

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Αστέρα για τα playoffs της Super League Interwetten.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες δίχως να ξετρελάνει και ο Παντελής Διαμαντόπουλος περιμένει ξανά... απογείωση στο Κύπελλο.

Δε ξετρέλανε ο Ολυμπιακός, πήρε το ματς με τον Αστέρα και άφησε δικαιολογημένα τον προπονητή του με παράπονα. Όπως είπε ο Μαρτίνς, είναι δικό του θέμα να το ρυθμίσει και για να μην κοροϊδευόμαστε, η όποια ρύθμιση αφορά επί της ουσίας τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΣ και τον τελικό Κυπέλλου αν υπάρξει πρόκριση απέναντι στους Γιαννιώτες.

Τώρα το απόγευμα της Τετάρτης, αν είχαν κάτι να αντιμετωπίσουν οι νταμπλούχοι πέρα από τον Αστέρα, ήταν η δική τους εικόνα μετά από την ήττα και -κυρίως- το πολύ κακό δεύτερο μέρος στην Τούμπα. Είναι φυσιολογικό να έχεις μια κακή βραδιά, ειδικά όταν έχεις κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο, το θέμα είναι να μπορείς να επανέρχεσαι και να δείχνεις ότι τέτοιου είδους παρενθέσεις ξέρεις να τις κλείνεις με τον δικό σου τρόπο.

Ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του και μια ομάδα που δεν παίζει άσχημα και κυρίως έχει ένα μεγάλο όπλο ποδοσφαιρικά. Ο Ράσταβατς έχει καταφέρει να ανεξαρτήτως συνθηκών ή αντιπάλου, να κρατάει τις τέλειες αποστάσεις των γραμμών του και να παίρνει από αυτές ένα υψηλό ποσοστό αποδοτικότητας. Ο Αστέρας ανασταλτικά δεν είναι κακός, όχι γιατί έχει φοβερή και τρομερή άμυνα, αλλά επειδή διατηρεί τη συνοχή της λειτουργίας.

Τα χαφ μπορούν να απειλήσουν και μπροστά υπάρχει ο Μπαράλες. Δεν θα γίνω πιο αναλυτικός για μια ομάδα που με το σπαθί της μπήκε στα playoffs και γενικά έχει πάρει και εξαιρετικά αποτελέσματα όλη τη σεζόν. Στο Καραϊσκάκη για την κανονική διάρκεια οι Αρκάδες ζόρισαν τον Ολυμπιακό και ήθελαν να το επαναλάβουν. Καμία ανησυχία για τους φιλοξενούμενους η αρχική διάταξη του Ολυμπιακού με τους δυο φορ. Κι αυτό γιατί δεν επέτρεπαν την φυσιολογική ανάπτυξη και το να φτάσει η μπάλα με αξιώσεις σε Χασάν ή Κάιπερς.

Οι Πειραιώτες δε μπορούσαν να ανοίξουν το γήπεδο, ήταν ένα κλικ (μην πω και δυο) πιο αργοί από τους εαυτούς τους και έδιναν δικαιώματα και ανέσεις στους "κυανοκίτρινους". Αφήστε δε, που έβγαλε και τις κοντρίτσες του ο Αστέρας, αλλά ο Κρίστινσον παρά την κάμποση αποχή του, ήταν καλά και έτοιμος. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει αποδείξει (με εξαίρεση την περασμένη Κυριακή) ότι στα δεύτερα ημίχρονα γίνεται πιο άγριος. Και αυτό το επανέκτησε απέναντι στην Τρίπολη.

Μια στημένη μπάλα και μια κεφαλιά με ψυχραιμία και σωστό σημάδι από τον Παπασταθόπουλο ήταν αρκετά για να δώσουν το προβάδισμα. Νωρίς μάλιστα στο δεύτερο μέρος, κάτι που απομάκρυνε και την όποια πρεμούρα για την κόκκινη ενδεκάδα. Από ένα ματς Κυπέλλου της Άρσεναλ κόντρα στην Πόρτσμουθ είχε να σκοράρει ο διεθνής αμυντικός, στην τελική δεν είναι αυτή η δουλειά του, αλλά το τέρμα που πέτυχε τούτο το απόγευμα βοήθησε τους συμπαίκτες του να απαλλαγούν από την πίεση και την επιπολαιότητα.

Και πραγματικά αυτό έγινε, χωρίς όμως να αυξηθεί η πίεση. Και οι αλλαγές που έγιναν δεν διαφοροποίησαν τον ρυθμό. Ο Αστέρας θέλησε να γίνει επικίνδυνος, όμως ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο να τρώει συνέχεια γκολ (το έπαθε δυο φορές στην Τούμπα) και έτσι όλα κύλησαν ήρεμα. Πλέον η ομάδα θα περιμένει την ΑΕΚ και μετά θα ‘χει το ματς με τα Γιάννενα.

Στα ξεχωριστά της αναμέτρησης η 200η συμμετοχή του Αβραάμ που ατύχησε και βγήκε σχετικά νωρίς λαβωμένος, αλλά είναι τόσο πολύτιμη η συμβολή του στου Ρέντη που ο Μαρτίνς έβγαλε και την είδηση πως τον θέλει και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Λογικό μου φαίνεται...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ