ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αϊντχόβεν ακούς;

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΟΣΦΠ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Ο Καμαρά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός παίζει σωστό ποδόσφαιρο και σύμφωνα με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, αν το κάνει με τους Ολλανδούς, θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η πιο νοικοκυρεμένη ομάδα! Είναι και μια ομάδα που φροντίζει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή και όσων γουστάρουν να δουν και ένα καλύτερο πρωτάθλημα! Έτσι οι Πειραιώτες «καθάρισαν» πανεύκολα από το ημίχρονο τον ΟΦΗ και έδωσαν την ευκαιρία σε όποιον το γούσταρε να μπορεί να δει από την αρχή την αναμέτρηση Λίβερπουλ- Σίτι. Αλήθεια, τι και πόσα κίνητρα μπορείς να έχεις όταν παίζεις σε αυτό το πρωτάθλημα, είσαι τόσο μπροστά στην βαθμολογία και φιλοξενείς έναν υποδεέστερο (παρότι μαχητικό) αντίπαλο; Έχω γράψει δεκάδες φορές, πως οι καλές ομάδες είναι αυτές που από μόνες τους, βρίσκουν λόγους να παίξουν καλά.

Και πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, σε τούτη την αναμέτρηση τα παιδιά του Πειραιά όφειλαν να παίξουν καλά, να κερδίσουν και να τιμήσουν και τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στις 8 του Φλεβάρη το 1981! Όλα καλά έγιναν. Από την αρχή ως το τέλος. Αν υπήρχε μάλιστα, ένα ζήτημα για να ασχοληθεί κάποιος στο πρώτο μέρος, αυτό ήταν κατά πόσο πρόλαβε ο Μπρούμα και δεν έπαθε κάτι χειρότερο.

Ο Πορτογάλος βγήκε αναγκαστικά (μπήκε ο Φορτούνης) λόγω ενοχλήσεων. Η ομάδα του είχε φροντίσει ήδη να κάνει το ματς εύκολο. Ένα ωραίο σουτ του Εμβιλά και ένα πλασέ του Μασούρα. Παραλίγο όβερ από ημίχρονο που λένε και οι στοιχηματζήδες αν δεν ήταν έλεγε «όχι» το var στο πλασέ του Ελ Αραμπί. Με αλληλοκαλύψεις όσο χρειάζονταν, με σωστή κίνηση χωρίς τη μπάλα (αυτό κρατήστε το) και αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Όλα ήταν όπως τα ήθελε ο Μαρτίνς και όσο κυλούσε η ώρα, οι μόνες ουσιαστικές απορίες, ήταν αν θα έπαιζαν ο Λάλα και ο Παπασταθόπουλος. Είχαν φροντίσει οι υπόλοιποι να… καθαριστεί από νωρίς το παιχνιδάκι ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία. Και πρέπει να ‘χουν ρυθμό αν και εφόσον χρειαστούν στο ματς με την Αϊντχόβεν. Οι Ολλανδοί, κατασκοπεύουν σίγουρα τον νταμπλούχο της Ελλάδας, όπως γίνεται και το αντίθετο.

Θα σας πω την δική μου αλήθεια, βάσει των οφθαλμών μου και μόνο. Είδα την Αϊντχόβεν προσφάτως μόνο σε ένα ματς. Στην ήττα της από την Φέγενορντ. Θα γράψω από τώρα το εξής: Αυτός ο Ολυμπιακός, θα την αποκλείσει. Δε μπορούν οι Ολλανδοί, στον ρυθμό και τον αυτοματισμό που έχει αναπτύξει η ελληνική ομάδα. Ξαναγράφω όμως, αυτός ο Ολυμπιακός. Μην εμφανιστεί κανά φάντασμα εκείνα τα βράδια και κυνηγάτε εμένα. Δεν θα φταίω. Όσο όμως θα υπάρχει η διάθεση, όπως αυτή και στο ματς με τον ΟΦΗ, τότε δεν τίθεται ζήτημα.

Και εδώ κολλάει, αυτό που σας πρότεινα να κρατήσετε παραπάνω. Το παιχνίδι και η κίνηση χωρίς τη μπάλα. Συνήθως οι καλές ομάδες βαριούνται στα ψιλοτελειωμένα ματς ή σε αυτά που ξέρουν ότι θα κερδίσουν. Ο Ολυμπιακός έκανε το αντίθετο και αυτό πάει και στον προπονητή και στους παίκτες. Δε γίνεται όταν βαριούνται να τους… καταχεριάζουμε (που ‘λεγε και ο συγχωρεμένος ο Κακαουνάκης) και τώρα που λειτουργούν σωστά να μην υπάρχει ο έπαινος. Μπράβο για τον τρόπο που αναπτύχθηκαν, για τον τρόπο που συνεργάστηκαν και που έπαιξαν όπως έπαιξαν. Σε αυτό βέβαια, παίζει ρόλο και ο αντίπαλος.

Κι όσο κι αν έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε ή να το ακούτε, το όμορφο πρέπει να διαφημίζεται. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με τον δικό της… Θεό. Με παράγοντες πρώην ποδοσφαιριστές, με έναν προπονητή που στηρίζεται, με παιδιά που δεν κλείνονται πίσω και προσπαθούν ακόμη και με απουσίες να βγάλουν την όμορφη πλευρά του παιχνιδιού. Έχουν ένα σερί ηττών (και όχι λίγων). Μια ομάδα όμως που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, στο τέλος δικαιώνεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως οι Κρητικοί εγκωμιάζονται απ’ όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ή πιο σωστά απ’ όσους ξέρουν και έχουν παίξει μπάλα. Οι θεωρητικοί θα πουν τις εξυπνάδες τους για να κάνουν θόρυβο. Τι να κάνουμε; Τους έχουμε κι αυτούς! Ωραία η φιλοσοφία του ΟΦΗ λοιπόν και ήταν ένας λόγος που φάνηκε όμορφο και το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού. Το ότι ο ρυθμός έπεσε λίγο στο δεύτερο, ε, ήταν βάσει λογικής. Και πάλι μπήκε ένα γκολάκι και χάθηκε και το πέναλτι.

Για τον Παπασταθόπουλο, δεν είναι κριτήριο ο χρόνος που έπαιξε. Απλά μετά από καιρό πήρε επίσημο χρόνο παιχνιδιού και αυτό είναι κάτι. Όπως επίσης, δεν έπαιξε δίπλα στον Μπα που θα είναι λογικά το ζευγάρι στην αναμέτρηση με την Αϊντχόβεν, αλλά με τον Σεμέδο που εκείνη τη βράδια θα ‘ναι τιμωρημένος. Τα σημαντικότερα για όλους έρχονται σύντομα από την χώρα της τουλίπας…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ