OPINIONS

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΣ Τρέλα, σημειώσατε 2

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΣ Τρέλα, σημειώσατε 2
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάνος Βόγλης προσπαθεί να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα στο να βοηθήσει μία ελληνική ομάδα, μία άλλη ελληνική ομάδα για να δώσει το ευρωπαϊκό της παιχνίδι; Και ειλικρινά δεν μπορεί να το καταλάβει.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να βρει έδρα για να παίξει με την Αλκμάαρ. Το γήπεδο της Λεωφόρου έμοιαζε ιδανική λύση για τους Γιαννιώτες και με σχετικό αίτημα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ζήτησαν την άδεια τους. Οι πράσινοι την έδωσαν και εκεί που έμοιαζε ένα απλό ζήτημα να έχει διευθετηθεί, ξεκίνησε ο παραλογισμός.

«Θα δώσουμε το γήπεδο σε αυτούς που είναι παράρτημα του εχθρού»; Αναρωτήθηκαν δημόσια οι «φανατικοί» της «Θύρας 13». Και αντί η διοίκηση να δώσει την ξεκάθαρη απάντηση «ναι θα το δώσουμε γιατί πρόκειται για ευρωπαϊκό ματς και θα εξυπηρετήσουμε μία ελληνική ομάδα, χωρίς να κοιτάζουμε μικροσυμφέροντα άλλων διοργανώσεων», τελικά «μάσησε» που λένε και στην αργκό τους οι οπαδοί και ανέκρουσε πρύμνη. «Ωπ, γράψτε λάθος κύριοι του ΠΑΣ, το γήπεδο δεν παραχωρείται σε εσάς ούτε για προπόνηση», τους είπαν οι πράσινοι και με λίγα λόγια, οι οπαδοί πέρασαν το δικό τους.

Επειδή πολλοί κατά περιόδους, γλείφουν οπαδούς, φιλάθλους κτλ, γιατί τους φοβούνται, οφείλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Πολλές φορές όλοι (αυτό)λογοκρινόμαστε λόγω διαφόρων καταστάσεων. Ένας εξ αυτών, είναι να μη μας την πέσουν σε καμία γωνιά οι «άρρωστοι» οπαδοί και μας κάνουν μπαούλο από το ξύλο. Όποιος δεν πάει γήπεδο, δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό.

Όμως δεν γίνεται μια ΠΑΕ, και μάλιστα τόσο μεγάλης εμβέλειας, να λειτουργεί υπό το φόβο (όχι του ξύλου ακριβώς αλλά), της αντίδρασης ενός μέρους των φανατικών. Δε γίνεται. Τότε δε διοικεί, απλώς αντιδράει. Φώναξαν οι δικοί μας, πάσο εμείς. Δε φωνάζουν οι δικοί μας, τότε όλα καλά. Και έτσι ο μόνος που θα την πληρώσει θα είναι ο φουκαριάρης ο δημοσιογράφος, που απλώς θα έχει διαφορετική άποψη από όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Τώρα σοβαρά; Είναι μείζον θέμα για τον Παναθηναϊκό παραμονές ενός πολύ κρίσιμου αγώνα με την ΑΪΚ, το αν θα παραχωρήσει για ένα ματς το γήπεδο του στον ΠΑΣ; Οκ, έχω μείνει καιρό μακριά από τα παναθηναϊκά δρώμενα, αλλά και παλαιότερα σε κάτι τέτοια θέματα, την ίδια άποψη είχα. Αν θες να κάνεις πόλεμο, επίθεση, κάτι δυναμικό τελοσπάντων σε μία ΠΑΕ που είναι «αντίπαλος» σου στη Σουπερλίγκα, υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι. Και πιο αποτελεσματικοί.

Με αυτόν που επέλεξες όμως, εσύ χάνεις και όχι ο (κάθε) ΠΑΣ. Υπεράνω θα ήσουν αν έλεγες ναι, χωρίς να το πάρεις πίσω. Τώρα είσαι διπλά χαμένος. Και είναι κρίμα γιατί η συγκεκριμένη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει μερικούς ανοικτόμυαλους ανθρώπους, που τελικά βλέπουν να υπερισχύουν οι… σκοτεινές δυνάμεις.

Ο Παναθηναϊκός σε πολλά επίπεδα αδικείται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πιστεύω ακράδαντα. Σε αρκετά όμως αδικεί τον εαυτό του με τον τρόπο που λειτουργεί. Κρίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ