OPINIONS

Ο Βενγκέρ έπαθε… Μουρίνιο

Arsenal team manager Arsene Wenger, right, celebrates his team's victory next to Chelsea team manager Antonio Conte, left, during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal team manager Arsene Wenger, right, celebrates his team's victory next to Chelsea team manager Antonio Conte, left, during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για την Άρσεναλ που έγινε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για ένα ημίχρονο και για όλα όσα έγιναν στον τελικό του FA Cup.

Πολλές φορές η ζωή παίζει παράξενα παιχνίδια. Να είσαι θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου, να σε κατηγορούν οι δικοί σου οπαδοί πως αυτό από μόνο του δεν φτάνει για να πάρεις τίτλους, εσύ να το αρνείσαι και τελικά να φτάνεις στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην πρωταθλήτρια Τσέλσι, με τρόπο… Μουρίνιο, είναι οξύμωρο.

Και όμως ο Αρσέν Βενγκέρ, για ένα και μόνο ματς, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τακτική του μισητού του Μουρίνιο, προκειμένου να σώσει κάτι από τη σεζόν και να αφήσει μία γλυκιά γεύση στα χείλη των οπαδών της Άρσεναλ, που άλλη καζούρα δεν την αντέχουν.

Η Άρσεναλ νίκησε με 2-1 την Τσέλσι, σε έναν ωραίο τελικό, ιδίως μετά την αποβολή του Μόουζες. Το πρώτο μέρος ήταν καταπληκτικό για τους παίκτες του Βενγκέρ. Πρέσινγκ παντού, κλεψίματα μπάλας, κοψίματα, ευκαιρίες, δοκάρια, τετ-α-τετ και τελικά πάλι καλά για την Τσέλσι που το σκορ έμεινε μόνο στο 1-0. Τιμητικό ήταν.

Βέβαια ένα ματς δεν τελειώνει στο 45’, αλλά για ένα ημίχρονο αυτή η… μετάλλαξη της Άρσεναλ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε ενδιαφέρον και ας μην έκρινε απόλυτα το τρόπαιο. Η προσέγγιση του Αλσατού τεχνικού μάλλον αιφνιδίασε τον Κόντε, που έμεινε να κοιτάζει χωρίς πολλά περιθώρια να αντιδράσει. Το πρώτο ματ είχε γίνει.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΤ Ο ΖΙΡΟΥ

Η Τσέλσι ξύπνησε στα αποδυτήρια, μπήκε δυνατά, πίεσε, έβγαλε φάσεις, είχε σε σπουδαία βραδιά τον Ντιέγκο Κόστα και βρήκε το γκολ όταν έμεινε με δέκα, λόγω της απερισκεψίας του Μόουζες.

Όμως χθες ήταν η μέρα του Βενγκέρ, είχε και ρέντα εκτός από σχέδιο και ο Θεός του ποδοσφαίρου, τον δικαίωσε. Τρώει γκολ, βάζει Ζιρού και 38 δευτερόλεπτα μετά ο Γάλλος στράικερ σερβίρει έτοιμο γκολ στον Ράμσεϊ. Gamechanger όπως τον έγραψαν οι Άγγλοι.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Το ματς για τελικό ήταν πολύ καλό. Είχε ρυθμό, ένταση, φάσεις, εναλλαγές συναισθημάτων, όλη την αγγλική κουλτούρα που συνοδεύει ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι και νικητή στα 90’ αν και του άξιζε παράταση. Δεν ξέρω αν με αυτό το τρόπαιο οι φίλοι της Άρσεναλ θα δουν με καλύτερο μάτι την προοπτική να μείνει και του χρόνου ο Βενγκέρ.

Ξέρω πως βρήκαν ξανά την περηφάνια τους, έπαιξαν κανονικό ποδόσφαιρο σε όλα τα μήκη του γηπέδου και όχι μόνο στο επιθετικό μισό και αν όντως ο Αλσατός μπορεί να συνδυάσει επίθεση με καλή άμυνα που ξεκινάει από την πίεση στον τερματοφύλακα, τότε προκύπτουν δύο θέματα. Το πρώτο ποιον καλύτερο μπορείς να βρεις και το δεύτερο, γιατί δεν το είδαμε όλη τη σεζόν. Απαντήσεις που θα πρέπει να απασχολήσουν τη διχασμένη διοίκηση της ιστορικής ομάδας.

Photo credits: (AP Photo/Matt Dunham)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ