OPINIONS

Ο Ντζέκο το έδωσε στον Ντιμπάλα

Roma's Edin Dzeko celebrates after scoring during the Champions League group C soccer match between Chelsea and Roma at Stamford Bridge stadium in London, Wednesday, Oct. 18, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Roma's Edin Dzeko celebrates after scoring during the Champions League group C soccer match between Chelsea and Roma at Stamford Bridge stadium in London, Wednesday, Oct. 18, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ένα γκολ μαγεία από τον Ντιμπάλα στο 93’ του ντέρμπι με τη Λάτσιο. Γκολ θέλησης, ηγετικότητας, αλάνας, πρωταθλητή. Πεσμένος, με πίεση, χωρίς να βλέπει, στο μακρινό παραθυράκι της εστίας.

Δύο γκολ ποίημα του Ντζέκο στον Ρέινα. Το ένα για το προβάδισμα, το δεύτερο για τη...χαριστική βολή. Ένα πρωτάθλημα. Στιγμές, λεπτομέρειες, ποιότητα, ατομική και ομαδική κλάση.

Δεν αποκλείεται το βράδυ της 3 Μαρτίου να το μνημονεύουμε ως εκείνο που καθόρισε τα πάντα στην υπόθεση τίτλος στην Ιταλία. Η Γιουβέντους δραπέτευσε χωρίς πληγές από το Ολίμπικο σε κλασικό ματς 0-0, με γκολ στην εκπνοή, χάρη στο μικρό διάβολο Πάουλο Ντιμπάλα.

Λίγο αργότερα η Νάπολι πήρε νωρίς το προβάδισμα κόντρα στη Ρόμα με κόντρα, αλλά πριν χαρεί ήρθε το 1-1 με πιο μεγάλη κόντρα. Μία σου και μία μου.

Το τελικό Λάτσιο-Γιούβε 0-1 σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό Νάπολι-Ρόμα 2-4 φέρνει την «Γηραιά Κυρία» σε απόσταση βολής από τη Νάπολι, με μάτς λιγότερο κόντρα στην Αταλάντα. Άρα τη φέρνει για πρώτη φορά εφέτος να κρατάει την τύχη της στα δικά της χέρια-πόδια. Στις δικές της αποφάσεις. Με νίκη στο εξ’ αναβολής πάει στο +2 από τους «Παρτενοπέι» και οδηγεί την κούρσα.

Η κάτοχος των 6 τελευταίων πρωταθλημάτων ξέρει από πίεση πρωταθλητισμού, δείχνει να ανεβαίνει στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν και το μόνο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είνασι ενδεχόμενη πρόκριση της επί της Τότεναμ στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί ναι, θα δώσει και άλλους πολύ δυνατούς αγώνες, θα σπαταλήσει ενέργεια, θα προφυλάξει παίκτες και η αποκλεισμένη από την Ευρώπη Νάπολι, μπορεί να βρει πάλι μία ευκαιρία.

Το εφετινό Καμπιονάτο είναι εξαιρετικό. Ωραίο ποδόσφαιρο, απρόσμενοι πρωταγωνιστές, η Μίλαν που ανεβαίνει και βλέπει τετράδα από το πουθενά με τον... απίθανο (από πάσης απόψεως) Γκατούζο να της δίνει χαρακτήρα. Η Ίντερ που παραπατάει, η Ρόμα που ξέρει να παίρνει αποτέλεσμα παντού. Η Νάπολι που το πιστεύει περισσότερο από ποτέ και η Λάτσιο που κάνει την έκπληξη της σεζόν, με πολύ μέτριο ρόστερ για τόσο ψηλές πτήσεις.

Και κάπου εκεί να παραμονεύει η αλεπού Γιουβέντους. Ένα στραβοπάτημα του αντιπάλου της αρκεί. Το έκανε η ομάδα του Σάρρι. Το θέμα είναι τι θα συμβεί στις επόμενες 11 αγωνιστικές. Και μην ξεχνάτε πως την επόμενη εβδομάδα η Νάπολι έχει και άλλο ντέρμπι με την Ίντερ στο Μιλάνο. Ο Αλέγκρι ξέρει πως τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης. Τόσον καιρό λειτουργούσε σαν τον οδηγό της F1, που είναι πίσω από τον πρωτοπόρο, δεν τον περνάει, αλλά τον πιέζει τόσο για να τον αναγκάσει να κάνει το λάθος.

Το γκολ του Ντιμπάλα, έφερε την πίεση στην πλάτη των Νότιων και του οδήγησε στο λάθος. Το περιορισμένο ροτέισον του Σάρι κάποια στιγμή θα μπούκωνε. Δεν την ξεγράφω, αλλά δεν τη βάζω πλέον στα φαβορί. Τώρα θα πάρει τον τίτλο ΜΟΝΟΝ αν της τον δώσει η Γιουβέντους. Τέτοια δώρα οι... ισόβιοι πρωταθλητές δεν τα κάνουν.

Από το βράδυ του Σαββάτου, ο Ντιμπάλα λέει «grazie» στον Ντζέκο για το μεγάλο δώρο. Τώρα απλώς καλούνται να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά. Να νικούν παντού και πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ