OPINIONS

Ντέλε (πάρε και) Άλι

Ντέλε (πάρε και) Άλι

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για την Τότεναμ η οποία δύσκολα θα πάρει πρωτάθλημα και πιθανώς να μην είναι ούτε στην πρώτη τριάδα, αλλά χτίζει στόφα μεγάλης ομάδας.

Καλώς τα παιδιά τα δικά μας. Είναι σπάνιες οι βραδιές που μου επιτρέπω να γράφω λίγο πιο συναισθηματικά και οπαδικά από το πρέπον. Απόψε (χθες) είναι μία από αυτές και ας μην κρίθηκε τίποτα με την καθαρή νίκη της Τότεναμ επί της Τσέλσι.

Άλλα όταν είσαι Τότεναμ, για κάτι τέτοια ζεις. Για νίκες όπως αυτή, κόντρα σε πολλά προγνωστικά, για βραδιές περηφάνιας και φυσικά για την αποδοχή και τον σεβασμό από τον ουδέτερο. Νομίζω πως όλα αυτά ισχύουν σε απόλυτο βαθμό, ειδικά το τελευταίο, ο σεβασμός από τον ουδέτερο. Η Τότεναμ δύσκολα θα πάρει το πρωτάθλημα, πιθανώς να μην είναι ξανά στην πρώτη τριάδα. Χτίζει όμως εδώ και μία 8ετία στόφα μεγάλης ομάδας και αυτό δεν το αρνείται κανείς. Από την εμφάνιση του Μπειλ, την καθοδήγηση του Ρέντναπ και τώρα τη μεθοδικότητα του Ποτσετίνο με…πιστόλια τους Ντέλε Άλι και Κέιν, η Τότεναμ κάθε μέρα αλλάζει επίπεδο. Ανεβαίνει, μπορεί να μπει στην εξάδα της ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ναι, δε θα γίνει ποτέ Λίβερπουλ, ούτε Γιουνάιτεντ, ίσως ούτε Τσέλσι, όμως έχει διαφορετική λογική. Ξοδεύει λελογισμένα, δεν κάνει μεταγραφές αεροδρομίου, βγάζει παίκτες με σωστή δουλειά και ξέρει πότε να πουλάει και ποιους να αγοράζει.

Η Τότεναμ αν δεν παρασυρθεί, σταδιακά θα γίνει μόνιμη ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ με προοπτική προκρίσεως και όχι με τάσεις αποκλεισμού. Προ ετών δεν έβγαινε καν Ευρώπη και τώρα θεωρείται αποτυχία αν δεν περάσει από όμιλο με Μονακό και Λεβερκούζεν. Και όντως έτσι είναι.

Δείγμα του πόσο μεγαλώνει η ομάδα (μας). Με σωστό πλάνο ως τώρα, υπομονή και μεθοδολογία, δουλεύει ποδοσφαιρικά. Πέρυσι πίστεψα ότι θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα, καθώς δε μου γέμιζε το μάτι η Λέστερ. Έπεσα έξω, όμως την καλύτερη μπάλα στο νησί την έπαιξε μακράν η Τότεναμ. Κάτι είναι και αυτό.

Στο ντέρμπι τώρα. Καταρχάς ο Ποτσετίνο δεν έχει χάσει ποτέ ντέρμπι Λονδίνου εντός έδρας επί ημερών του Αργεντινού τεχνικού. 11 ματς με 7 νίκες και 4 ισοπαλίες. Από χθες έγιναν 12 με 8 νίκες. Τυχαίο;

Πέρυσι κουβάλησε το φορτίο μπροστά ο Κέιν, εφέτος βγάζει μάτια ο Ντέλε Άλι. Μακράν ότι πιο ενδιαφέρον υπάρχει στην ηλικία του στο νησί. Αν πουληθεί θα φέρει πάνω από 40 εκατομμύρια. Ξέρετε πολλές ομάδες που ανεβάζουν την υπεραξία ενός παίκτη τόσο πολύ; Εγώ όχι. Ομάδα που δεν είναι ακόμη πρώτης γραμμής.

Η Τσέλσι την πάτησε όπως νικούσε ως τώρα στα 13 τελευταία παιχνίδια της. Έπαθε ασφυξία κυρίως στη μεσαία γραμμή. Δεν κυκλοφορούσε τη μπάλα σωστά, έμενε μακριά από την αντίπαλη περιοχή, πήγαινε δεύτερη στα μαρκαρίσματα και σταδιακά έχανε τη συνοχή της. Η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία, γιατί αν δεν απατώμαι όλες οι ομάδες τα ίδια ματς παίζουν, αφήστε που η Τσέλσι δεν είχε και Ευρώπη.

Λογικά για την Τσέλσι ήταν μία παρένθεση, καθώς ο Κόντε έχει βρει χημεία στην ενδεκάδα και ξέρει να παίρνει το μάξιμουμ από τους παίκτες του. Γι’ αυτό και αποκτά μεγαλύτερη αξία η επικράτηση της Τότεναμ, με καθαρό τρόπο επί ενός αντιπάλου με τέτοια φόρμα και ποιότητα.

Ο Ποτσετίνο έκλεισε τον κεντρικό διάδρομο, οδήγησε τους μπλε στις πτέρυγες και εκεί έβαζε ντουμπλάζ στα μαρκαρίσματα. Μοιραία η μπάλα πήγαινε παράλληλα και σπανίως κάθετα. Η Τότεναμ αμυντικά πήρε άριστα, όπως στα περισσότερα εφετινά της ματς. Και με δύο κεφαλιές, αν και προτιμάει να σκοράρει με τη μπάλα στο χορτάρι, πήρε και το ματς. Όταν σκοράρει ο Ντέλε, οι πετεινοί δεν χάνουν. Τελεία.

Σε ματς στιγμών, επικράτησε η ομάδα που είχε καλύτερο σχέδιο.

Η Πρέμιερ Λιγκ πήρε οξυγόνο με αυτό το αποτέλεσμα και το περίμενα ΟΛΟΙ, καθώς αν περνούσε και από εκεί η Τσέλσι και ψυχολογικά θα αποκτούσε μεγάλο αβαντάζ. Η Τότεναμ δεν θα το πάρει, αλλά ειλικρινά αυτή τη στιγμή δε μπορώ να προβλέψω με σιγουριά ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα. Η Τσέλσι παραμένει φαβορί, αποκαλύφθηκε όμως ο τρόπος που μπορεί να ηττηθεί. Και είναι ποδοσφαιρικός και μόνο.

Τότεναμ, η ομάδα της εβδομάδας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ