OPINIONS

Με ελληνική σφραγίδα οι θρίαμβοι

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Έλληνες έκαναν τη διαφορά και στα δύο ματς. Παιχνίδια που άρχισαν απρόβλεπτα έως τρελά και κατέληξαν, όπως επιτάσσει η ποδοσφαιρική λογική. Με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, να ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση. Γράφει ο Πάνος Βόγλης.

Σκέψεις πριν τα ματς. Για τον ΠΑΟΚ: "Με Τούμπα σε ενθουσιασμό, στο πρώτο 20λεπτο οι Ρώσοι θα υποφέρουν και λογικά θα σκοράρει νωρίς η ομάδα του Λουτσέσκου". Καμία σχέση. Πιο δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι, 0-1 νωρίς, 0-2 λίγο μετά και το έργο ζόρισε.

Για την ΑΕΚ: "Με Μπακάκη από τη μία πλευρά και Χουλτ από την άλλη, η ΑΕΚ θα έχει δυνατή άμυνα δεξιά και πρέπει να προσέξει αριστερά με τον Σουηδό". Πάλι καμία σχέση. Η Ένωση υπέφερε στο πρώτο 25λεπτο από την πλευρά του Μπακάκη, το γκολ ήρθε περίπου από εκεί, έγιναν φάσεις και υποσχόμενες ευκαιρίες, ο Μπακασέτας δεν έδινε βοήθειες και παραλίγο να γίνει και 2-0 μετά το γρήγορο 1-0.

Εδώ έρχεται το κλισέ. Είναι απρόβλεπτο το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ. (Με κάθε σεβασμό στο στίβο που μας έδωσε και ένα χρυσό στο μήκος). Άθλημα ανατροπών, η κλασική περίπτωση του "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς".

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η συνέχεια των αγώνων, όμως, ήρθε να επιβεβαιώσει, πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ότι μόνο έτσι ανεβαίνουν επίπεδο οι ομάδες. Διότι αποκτούν ψυχολογία οι παίκτες, μαθαίνουν στα δύσκολα, πιστεύουν στους εαυτούς τους, δοκιμάζουν τις αντοχές τους.

Δείτε τη Σέλτικ. Προφανώς μπορεί να περάσει την ΑΕΚ, όμως η έλλειψη ανταγωνισμού στη Σκωτία, σταδιακά τη φέρνει πιο κάτω σε σκέψεις, σε αποτελεσματικότητα, σε επίπεδο και τελικά σε διακρίσεις στην Ευρώπη. Το ρόστερ της δεν με τρελαίνει, ακόμη και το μισό μπάτζετ να διαθέσει, πάλι τρεμπλ θα κάνει εντός συνόρων.

Ο ΠΑΟΚ είναι σαφές πως αλλάζει επίπεδο και αυτό το πέτυχε μόνος του. Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα και έκανε αήττητη πορεία στην Ευρώπη. Και οι δύο θα παλέψουν με λύσσα για το εφετινό πρωτάθλημα. Του χρόνου θα εμφανιστούν ακόμη καλύτεροι στην Ευρώπη.

ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΕΦΕΤΟΣ

Έτσι πάει. Ότι σπέρνεις μέσα στη σεζόν, το θερίζεις (και) την επόμενη. Η χρονιά που τελείωσε το Μάιο, ήταν εκπληκτική και για τους δύο. Δείτε τους τώρα πώς παίζουν. Ειδικά τον ΠΑΟΚ που έχουμε μεγαλύτερο δείγμα γραφής και παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Νίκησε μέσα-έξω τη Βασιλεία και γύρισε από το 0-2 κόντρα σε μία από τις καλύτερες ρωσικές ομάδες και πρωταθλήτρια το 2017. Αυτά δεν γίνονται στην τύχη και επειδή οι περισσότεροι έχετε μάθει να βλέπετε και να κρίνετε μόνο από το αποτέλεσμα, ότι και αν γίνει στις ρεβάνς, οι χθεσινές εμφανίσεις αποτελούν σημάδια δουλειάς, πλάνου, στόχου και όχι τύχης και συμπτώσεων.

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πήγε να την πατήσει σαν πρωτάρα, με το γκολ που δέχθηκε στο (πάντα κρίσιμο) πρώτο 20λεπτο. Συνήλθε διότι έχει κανονικό προπονητή στον πάγκο, που δεν προκάλεσε πανικό στην ενδεκάδα του, αντιθέτως μετέδωσε ηρεμία και πίστη στο πλάνο. Το γκολ του Κλωναρίδη ήρθε από σωστές αποστάσεις και κίνηση στο χώρο χωρίς την μπάλα. Κι ας ήταν κάπως τυχερό το γύρισμα του εξαιρετικού Λόπες.

ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρκετοί στάθηκαν στις απουσίες της ΑΕΚ. Κακώς. Η ομάδα που θέλει να μεγαλώσει μόνο σε αυτές δεν στέκεται. Εκείνη που δεν θέλει, τις αναζητεί για δικαιολογίες. "Μας έλειπε ο τάδε και ο τάδε...".

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν χάλασε το μυαλό του και το πλάνο του από την απώλεια του φυσικού ηγέτη Βιεϊρίνια κόντρα στη Βασιλεία, αλλά ετοιμάστηκε με άνεση για την αναμέτρηση με την Σπαρτάκ, γνωρίζοντας πως δεν θα τον έχει ούτε στην Τούμπα και πιθανώς ούτε στη Ρωσία. Ε και; Ο ΠΑΟΚ σου δίνει την εντύπωση, ότι και χωρίς...τερματοφύλακα να παίξει έχει τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Δείχνει να έχει προετοιμαστεί για τα πάντα. Δείχνει να μεγαλώνει αρκετά.

ΣΟΒΑΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Μεγάλη υπόθεση ο προπονητής στο ποδόσφαιρο. Το γράφουμε χρόνια, επιμένουμε σε αυτό, γιατί είναι η αλήθεια. Οι σοβαρές και εύρωστες διοικήσεις είναι το Α. Το Ω όμως είναι σε ποιον άνθρωπο εμπιστεύεσαι τις τύχες του ρόστερ και των χρημάτων που δαπανάς. Αν δεν είναι καλός ο σεφ, όσα χρήματα και να ρίξει ο επιχειρηματίας στο μαγαζί, το φαγητό δεν θα τρώγεται, συνεπώς ο πελάτης θα φύγει. Έτσι πάει.

Λουτσέσκου και Ουζουνίδης είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ προπονητές. Με τα στραβά τους και τα καλά τους. Πιστέψτε στις ομάδες μας, πιστέψτε στους προπονητές μας και σύντομα θα γυρίσει το χαρτί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ευρώπη. Και θυμηθείτε τις στιγμές ζείτε τώρα, όταν θα έρθουν οι στραβές. Μην αγαπάτε τις νίκες. Να αγαπάτε τις ομάδες σας και περισσότερο το ίδιο το άθλημα. Ξέρω, αν την άλλη εβδομάδα έρθουν "σφαλιάρες", ούτε που θα σας απασχολούν αυτά τα "περί αγάπης στις ομάδες". Αλλά ειλικρινά, ξέρετε πόσο αστείο είναι, τη μία εβδομάδα να αποθεώνετε και την άλλη να βρίζετε τους ίδιους παίκτες, τους ίδιους προπονητές;

Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Άφησα για το τέλος, ίσως, το πλέον σημαντικό. Τα ματς κρίθηκαν από την ποιότητα όλων, μα πιο πολύ από την αξία Ελλήνων παικτών. Λημνιός και Πέλκας τα χρυσά γκολ, Πασχαλάκης τη μεγάλη απόκρουση στο πέναλτι.\

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κλωναρίδης το γκολ της ΑΕΚ. Ναι, οκ, Βέλγος στο διαβατήριο, αλλά Έλληνας σε ρίζες και ψυχή. Και φυσικά η Ένωση στηρίχθηκε στην ηρεμία του Μπάρκα, την αυταπάρνηση του Οικονόμου και όχι μόνο. Σε ομάδες με πολλούς (καλούς) ξένους, είναι επίτευγμα να ξεχωρίζουν Έλληνες. Και ειδικά σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Μπράβο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Ελλάδα επέστρεψε στη 14η θέση της UEFA
Έδειξε χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ, από τη ψυχρολουσία στην ανατροπή με 3-2 την Σπαρτάκ Μόσχας
Ζωντανό το όνειρο
"Άντεξε" στη Γλασκώβη η ΑΕΚ, παλικαρίσιο 1-1 με τη Σέλτικ
Μη σταματάς Δικέφαλε
Ενδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη στην Ευρώπη η ΑΕΚ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ