OPINIONS

Ανακούφιση για όλους

Ανακούφιση για όλους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για τον "ξενερωμένο" Γιάννη Αλαφούζο που με την απόφαση να ανακοινώσει την αποχώρησή του απ' την ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσπαθεί να πιέσει τον επόμενο.

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από ό,τι αντιλαμβάνομαι εξέπληξε αρκετούς, ωστόσο δεν στεναχώρησε κανένα φίλο της ομάδας. Και αυτό είναι ίσως το πιο λυπηρό της θητείας του Αλαφούζου στο τριφύλλι.

Προσωπικά λέω πολύ κρίμα, γιατί (για δικούς του λόγους) βγήκε μπροστά το 2012, όταν όλοι κρύβονταν και ανέλαβε ένα μισο-βουλιαγμένο καράβι, έβαλε 40 εκατομμύρια, προσπάθησε να το σώσει, έκανε ένα σωρό λάθη και μοιραία το 2017 φεύγει και δεν ξαναγυρίζει. Κρίμα να χαίρεται ο κόσμος της ομάδας που αποχωρείς, ενώ δεν την άφησες να πέσει στην Γ’ Εθνική και πάλεψες με τα θηρία.

Μόνο που μεταξύ μας, δικαίως νιώθουν ανακούφιση, καθώς εδώ και καιρό ο Αλαφούζος δεν ασχολιόταν με την ομάδα. Δεν πήγαινε στα γραφεία, πλήρωνε με καθυστέρηση, δεν πλήρωνε καθόλου μερικούς, έδειχνε ξενερωμένος, έχασε το κίνητρο της αντιπαλότητας με τον "αιώνιο εχθρό", πέταγε λεφτά σε βαρέλι δίχως πάτο, έχασε κάθε όραμα, δεν είχε ένα σοβαρό σχέδιο και μοιραία αυτή η ημέρα θα ερχόταν. Και άργησε. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του. Πιο πολύ τον απασχολεί να γλιτώσει. Άρα ίσως αισθάνεται και εκείνος ανακούφιση, όπως και οι φίλαθλοι του τριφυλλιού. Να και κάτι κοινό που έχουν.

ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ

Στο δια ταύτα, ο Αλαφούζος μπορεί να αποχωρήσει ουσιαστικά σε λίγους μήνες, απλώς θέλησε να πιέσει τον… επόμενο, μήπως και κινηθεί γρήγορα. Γιατί τώρα η μπάλα περνάει στον Γιαννακόπουλο, αν και εφ’ όσον ο άνθρωπος έχει τόσο μεγάλη επιθυμία να κουμαντάρει δύο καράβια. Δεν είναι και υποχρεωμένος.

Αντιθέτως ο Αλαφούζος ήταν "υποχρεωμένος" να βγει και να μιλήσει. Το έκανε, πετώντας και τη… βόμβα της αποχώρησης. Ας είναι. Θα ακούσει πολλά, τα περισσότερα δικαίως, πάντως εγώ πιο πολύ απόρησα όταν μπήκε στην ομάδα το 2012, παρά τώρα που αποχωρεί φεσωμένος και απογοητευμένος και ξεκάθαρα αποτυχημένος σε όλα τα επίπεδα.

Πολλοί αναρωτιούνται αν ήταν μπροστινός κάποιου; Νομίζω πως όχι, είμαι σχεδόν βέβαιος για την ακρίβεια. Δεν πιστεύω πως εκτελούσε έργο καταστροφής της ΠΑΕ. Αντιθέτως θεωρώ πως ήθελε να πετύχει, για πολλούς λόγους, προσωπικούς και μη. Απέτυχε. Πέντε χαμένα χρόνια, 40 εκατομμύρια στο βρόντο, persona non grata για τους φίλους του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ… Κατόρθωμα.

Αν η επόμενη ημέρα λέει "Γιαννακόπουλος" ή "διοίκηση Πρωτοδικείου" και υποβιβασμοί, θα το δείξει ο χρόνος. Μπορεί να προκύψει και κάτι άλλο, που τώρα δεν διαφαίνεται στο προσκήνιο. Πάντως τόσα χρόνια ο Αλαφούζος έψαχνε για συμπαίκτες και δεν έβρισκε κανένα. Τώρα γιατί να εμφανιστούν;

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ